• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 15 °C

POLİS ARACI DEREYE DEVRİLDİ

23.03.2018 14:12
POLİS ARACI DEREYE DEVRİLDİ
Trabzon'un Maçka ilçesinde polis aracının dereye devrilmesi sonucu bir polis şehit oldu, bir polis yaralandı, akıntıya kapılarak kaybolan polis memurunun bulunması için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, görevdeki 3 polis memurunun bulunduğu İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait ekip aracı 02.00 sularında Çatak mevkisinde dereye devrildi.

Araçtaki bir polis kaza yerinde şehit oldu, bir polis hafif yaralandı, bir polis ise akıntıya kapılarak kayboldu.

Polislerin Kimlikleri Belirlendi

Kazada şehit olan polis memurunun Yunus Çavdar olduğu bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yerine getirilen görev sırasında Çatak Köprüsü'nden geçen ekip otosunun dereye yuvarlandığı anımsatıldı.

Açıklamada, kazada polis memuru Yunus Çavdar'ın şehit olduğu, polis memuru İzzet Kazaz'ın ise hafif yaralı kurtulduğu ifade edildi.

Akıntıya kapılarak kaybolan polis memuru Mehmet Ayan'ın bulunması için dalgıçların arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Arama Faaliyetleri Devam Ediyor

Polis memuru Ayan'ın bulunması için kaza yerinde yürütülen çalışmaları takip eden Yavuz, yetkililerden bilgi aldı. Yavuz, çalışmaları izleyen Ayan'ın ailesiyle de görüştü.

Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir operasyon sırasında ekip otosunun, içindeki 3 personelle dereye düştüğünü, kazada bir polisin şehit olduğunu ve birinin yaralandığını anımsattı.

Otomobilde bulunan diğer polis memuru Mehmet Ayan'ın ise akıntıya kapılarak kaybolduğunu belirten Yavuz, "Bununla ilgili arama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 250'ye yakın uzman personelimiz dere boyunca muhtemel her yerde arama tarama faaliyetini sürdürüyor. Personelimiz bu anlamda yeterli ama yine takviye ekiplerimiz gelecek." diye konuştu.

Yavuz, yaralı polisin durumunun iyi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İnşallah kaybolan polisimizi de salimen bulabilirsek onunla ilgili çalışmamız devam ediyor. Kandilin de yüzü suyu hürmetine inşallah hayırlı bir haber alırız. Ailelerimiz metanetli, duamız onlarla. Kaza, görev esnasında meydana gelmiştir. Arkadaşlarımız gece 01.45 civarında şüpheli bir aracı takip ediyorken bu elim kaza meydana geldi. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralımıza acil şifa diliyorum. Ailelerimize metanet, sabır diliyorum."

Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Trabzon'un Maçka ilçesinde polis aracının dereye devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Yunus Çavdar için tören düzenlendi.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende, şehidin naaşın tören alanına getirildiği sırada, elinde oğlunun hırkasını tutan anne Meryem Çavdar, kollarını açarak "Bebeğim, yavrum, Yunus'um" diye ağıt yaktı. Yakınları anneyi teskin etmeye çalıştı. Eşi Tuğba Büşra, annesi Meryem Çavdar ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Naaşı Defnedildi

Trabzon'un Maçka ilçesinde polis aracının dereye devrilmesi sonucu şehit düşen olan polis memuru Yunus Çavdar'ın naaşı defnedildi. 

Çavdar için Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin annesi Meryem, babası İlyas, eşi Tuğba Büşra Çavdar ve kardeşlerinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Yücel Yavuz, Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, diğer ilgililer, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin yakınlarına taziyelerini ileten Bakan Soylu, kılınan cenaze namazında şehidin babası İlyas ve kardeşi Eyüp Çavdar ile saf tuttu. Şehidin cenazesi, Yeniköy Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Polis Akademisinden 21 Mart 2008'de mezun olduktan sonra Samsun'da göreve başlayan ve Siirt'te de yaklaşık 6 yıl görev yapan iki çocuk babası Çavdar'ın, Ağustos 2017'de Trabzon'a tayin edildiği öğrenildi.

Ekip aracının dereye yuvarlandığı kazada polis memuru İzzet Kazaz yaralanmıştı. Akıntıya kapılarak kaybolan polis memuru Mehmet Ayan'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim