• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 16 °C

Pendik'te Kurtuluşu Kutladılar

26.02.2020 11:36
Pendik'te Kurtuluşu Kutladılar
İstanbul’da Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Derneği tarafından Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

İstanbul’da Pendik-Tuzla Gümüşhaneliler Derneği tarafından Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

Çayırova Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mehteran Grubunun gösterisi ile vatandaşlar coştu. 

Açılış konuşması yapan Dernek başkanı Fatih Öztürk, “Yeni ve genç bir yönetim olarak çalışmalarımıza başladık. Derneğimiz Pendik’te Kurulu olmasına rağmen, üyelerimiz Kartal ile Gebze arasında dağılım göstermektedir. Bu senede Çayırova ve Darıca’da bulunan üyelerimizin talebi üzerine sn. Belediye başkanımızın da katkılarıyla burada gerçekleştiriyoruz. Biz bilincini oluşturmak, bu vatanı bizlere hediye eden atalarımızı yad etmek, gençlerimize memleket sevdası aşılamak üzere böyle bir program icra ediyoruz. Başta Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi’ye Federasyon başkanımız Vahit Olgun’a ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. 

Programda konuşan Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDAF) Genel Başkanı Vahit Olgun ise “Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü münasebetiyle yapılan bu programı düzenledikleri için Pendik-Tuzla Derneğimizin başkan ve yönetimini tebrik ediyorum. Bu vesileyle bu ülkeyi bizlere hediye eden ve rahmeti rahmana ulaşan tüm geçmişlerimizi hayır ve minnetle yad ediyorum. Çayırova’da hemşerilerimize hizmet eden ve her daim yanlarında olan belediye başkanı Bünyamin Çiftçi’nin şahsında tüm ekibini tebrik ediyorum. Tüm katılımcı hemşerilerimi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise konuşmasında “Pendik derneğimizin kurtuluş ile ilgili bir programı ilçemizde yapmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler siz değerli hemşerilerime hizmet için buralardayız. Belediye olarak kurduğumuz ve hazırlıklarına devam eden folklör ve halk müziği korosu Çayırova’da bulunan hemşeri gruplarının yöresel türkü ve oyunlarını oynayacak hale gelecek ve bu tür programlarda görev alacaklardır. Ekibimle birlikte her zaman hizmetinizde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Programı icra eden, Dernek başkanımız ve ekibini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Diğer konuşmaların ardından yöresel sanatçıların konserleriyle program gece geç saatlere kadar devam etti. 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim