• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 15 °C

Pazar Esnafın Güveni Takdir Topluyor

12.02.2020 10:28
Pazar Esnafın Güveni Takdir Topluyor
Güvenilir bir şehir olarak bilinen Gümüşhane'de, Salı günleri pazar çadırı kurarak ürünlerini sergileyen Pazar esnafı, tezgahlarını bir gün öncesinden kuruyor malzemelerini ise kapalı alanda saklamak yerine sadece yağıştan ve tozdan korumak için üzerine b

Güvenilir bir şehir olarak bilinen Gümüşhane'de, Salı günleri pazar çadırı kurarak ürünlerini sergileyen Pazar esnafı, tezgahlarını bir gün öncesinden kuruyor malzemelerini ise kapalı alanda saklamak yerine sadece yağıştan ve tozdan korumak için üzerine branda örterek dışarıda bırakıyorlar. Sabah tezgahlarının başına geldiklerinde ise işlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Güvenilir bir şehir olarak bilinen Gümüşhane'de, giyim esnafından, manavına, market sahibinden nalburuna kadar neredeyse tüm esnaf, iş yerlerinin önünde sergiledikleri ürünlerini akşam kepenk kapatırken içeri almazken, Zafer Meydanında tezgah kuran Salı Pazarı esnafı da malzemelerini kapalı alanda saklamak yerine, 1 gün öncesinde kurdukları tezgâhların üzerine sadece yağıştan ve tozdan korumak için branda veya çadır örterek dışarda bırakıyorlar. Güvenilir iyi kalpli insanların öneminin arttığı günümüzde bugüne kadar yok denecek kadar az hırsızlık olayıyla karşılaşılan Gümüşhane'de esnafların Gümüşhane halkına olan güveni ve iyimserliği dikkat çekiyor. Genel olarak, esnaflar akşamdan  dükkânını kapatırken tüm malzemelerini dükkân içine alıp, İçine aldığı malzemeler ile dükkânın kepenklerini indirip kitlerken, Gümüşhane'de ise bu manzaraya rastlamak pek mümkün olmuyor.

Gümüşhane 15 yıldır pazar esnaflığı yapan Fatih Halep, "Gümüşhane'de neredeyse hırsızlık olmuyor, çok temiz bir şehrimiz var. Ürünlerimiz hep dışarıda. Kesinlikle hiçbir güvensizlik sıkıntımız yok" dedi.

Esnaflardan Mehmet Gündüz ise, "Gümüşhane'de malzemelerimiz hep dışarıda, hırsızlık olayı kesinlikle yaşanmıyor. İçimiz rahat. İnsanı dürüst, kendisi güzel ve kadim bir şehrimiz var. İnşallah bu güven bozulmadan böyle devam eder" şeklinde konuştu.

Haber: Erdinç Şekerli 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim