• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 17 °C

PARTİ TABANI DEĞİŞİM İSTİYOR

25.02.2016 16:36
PARTİ TABANI DEĞİŞİM İSTİYOR
PARTİ TABANI DEĞİŞİM İSTİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi 25.Dönem Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Olağanüstü Kongre talebinin tabandan gelen bir istek olduğunu, parti tüzüğünde yer alan bir hakkın kullanılmasından dolayı parti delegelerinin cezalandırılmasını demokratik bulmadığını söyledi.

Canlı, gazetemize yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane İl Teşkilatının kapatılma kararını doğru bulmadığını belirterek, tabandan gelen olağanüstü kongre talebini yok saymanın seçmen kaybetmek anlamına geldiğini ifade etti.

TALEBİ YOK SAYMAK, SEÇMENİ KAYBETMEKTİR

MHP politika değişikliği yapmak zorunda olduğunu söyleyen Canlı, “Günümüzde söylemlerinizin doğru olmasının yanı sıra söylediğiniz zamanın ve topluma ulaşma noktasında somut çalışmaların olması çok önemli. Yani ‘ben söyleyeyim de toplum nasıl algılarsa algılasın’ derseniz başarılı olma şansınız sıfır. Dolayısı ile bu noktada Genel Merkezin politikalarının çok da doğru olmadığına dair parti tabanında bir kanaat oluştu. Sonuç olarak da olağanüstü kongre talebi oldu. Bunları yok saymak seçmen kaybetmek demektir” dedi.

TOPLUM DESTEK VERMİYOR

Canlı, değişim arzusunun parti tabanında dinamik olduğunu belirterek, “ Eğer parti tabanında bu değişim arzusu olmasaydı seçmenlerin başka partilere geçiş yaptığını anlamış olacaktık. Mevcut yapıya toplumun destek vermediğini görmek gerekir. Bizim en büyük eksiklerimizden bir tanesi toplumla bütünleşememek” diye konuştu.

SEÇMEN KÜSTÜRÜLDÜ

Şahsi olarak partiye bir küskünlüğünün söz konusu olmadığını ancak seçmen tabanının küstürüldüğüne dikkat çeken Canlı, “ Genel Merkezin temel felsefesi parti kapatarak mevcut delegelerin delegeliğini ihraç etmek. Ama ana hukuk buna müsaade etmiyor. Bu tabi ki hoş bir şey değil. Neticede bu parti delegelerle var ve delegeler de toplumun taleplerine karşılık vermelidir” açıklamasında bulundu.

MHP, TALEBE KULAK TIKIYOR

Gümüşhane ve Türkiye genelindeki seçim başarısızlığının neticesinde, teşkilatlarda olağanüstü kongre ve tüzük değişikliği yapılması noktasında tabanda bir talep oluştuğunu aktaran Canlı, “Gümüşhane’deki MHP teşkilatı da bu noktada iradesini ortaya koyarak demokratik hakkını kullandı. Bu çerçevede küçümsenmeyecek bir sayı olan bin 200 delege olağanüstü kongre istedi. Bu teşkilat tarihimizde bir ilktir.  Bu talebi görmezlikten gelmek parti için büyük bir hata olurdu. Halkın talebine kulakları tıkamak her parti için kötü sonuçlar doğurur” sözlerini kullandı.

MHP TARTIŞMALARA SON VERMELİ

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine değinen Canlı, topluma umut verici politikaların sunulması gerektiğini belirterek, “Bugün hiç ihtiyaç olunmadığı halde Başkanlık Sistemi tartışılıyor. Türkiye’de başkanlık sisteminden ziyade parlamenter sistemin eksiklerini tartışılmalı ve giderilmeli. Güneydoğu’da kargaşalar artarak devam ediyor. Keza dış politikada da büyük olumsuzluklar var. Bu süreçte MHP‘nin kendi içindeki tartışmalara son verip topluma umudu olabilecek politikalar sunması ve uygulaması lazım. Siz topluma umut olamazsanız, toplum sizden uzaklaşır” ifadelerine yer verdi.

ÇOK TEPKİ ALDIK

Seçim sürecinde toplum tarafından neden koalisyon hükümetine dahil olmak istemedikleri sorusuyla sıkça karşılaştıklarını ve vatandaşlardan bu konuda çok tepki aldıklarını dile getiren Canlı,  “Bu noktada MHP olarak kendimizi kamuoyuna çok iyi anlatamadığımızı düşünüyorum” dedi.

BAHÇELİ’NİN STRATEJİK HATASI

Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “erken seçimse erken seçim” ifadesini kullanması ve daha sonraki süreçte çizilen politikaların toplum tarafında çok hoş karşılanmadığını aktaran Canlı, “7 Haziran’daki seçimlerden sonra hükümeti kurma noktasında iradesini ortaya koymak istemeyen esas parti AK Parti’ydi. Ancak partimiz görüşlerini beyan ederken halkı ikna etme noktasında bir takım zayıflıklar yaşadı” değerlendirmesinde bulundu.

SOKAĞIN SESİNE KULAK VERİLMELİ

Tüm partilerin sokağın sesine yani halkın taleplerine duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Canlı, “Aday olarak bizim suçumuz yoktur demek doğru değil, mutlaka bizim de yanlışlarımız ve eksikliklerimiz oldu. Ama şunun altını çizilmeli, sokağın sesine kulak vermemiz lazım. Bu ses sizin görüşlerinize uymasa dahi ona kulak vermek zorundasınız. Çünkü sokağın sesine kulak vermeyen partilerin sonu hüsrandır” şeklinde konuştu.

BAŞARISIZLIK ORTAYA ÇIKTI

“Partiler istişareyi kaybettiğinde başarıyı yakalama şansları sıfır olur ve başarısızlığın olduğu her teşkilatta bu tip sorunların çıkma ihtimali yüksektir” diyen Canlı şöyle devam etti:

“MHP’ de benim de içinde olduğum teşkilatla sıkı bir çalışma yaptık ve halkımızın takdiri ile 7 Haziran seçimlerinde Gümüşhane Milletvekili oldum. Süreç devam etti ve 1 Kasım’da tekrar seçim oldu. Seçim sonucunda Gümüşhane’de yaklaşık 6 bine Türkiye’de 2 milyona yakın oy kaybedildi. Dolayısıyla bu süreçte bir başarısızlık olduğu da ortaya çıktı.”

HALK ARASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Toplumun MHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu ve halkın arasında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Canlı, “MHP’nin dünya görüşü ve milletin ve Türkiye’nin toprak bütünlüğüne verdiği önem toplum tarafından takdir ediliyor. Benim hangi konumda olduğumun önemi yok önemli olan MHP’nin başarısı. 1 Kasım’dan sonra halkın arasında olmaya devam ettik ve edeceğiz” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

Zeynep Erdoğdu 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim