• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

PARK DÜZENLEMESİ DEĞİŞTİ

18.07.2018 11:37
PARK DÜZENLEMESİ DEĞİŞTİ
Gümüşhane’de Atatürk ve Cumhuriyet Caddesinde uygulanan süreli park uygulamasında değişikliğe gidildi. Buna göre her iki caddede de sol tarafa park yasak, sağ tarafa ise dörtlüleri yakmak kaydı ile en fazla 30 dakika park yapılabilecek.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Atatürk ve Cumhuriyet Caddesine ilişkin park uygulamalarında değişikliğe gidildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Trafik Komisyonu tarafından alınan kararda Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde uygulanan 1 (bir) ay süre ile sağ tarafa ve 1 (bir) ay süre ile sol tarafa duraklama ve park etme uygulamasının trafik kurallarına aykırı olması nedeniyle kaldırıldığı duyuruldu.

Cezai İşlem Uygulanacak

Yeni düzenlemede ise her iki caddenin de gidiş istikametine göre sol tarafına araçların duraklama ve park etmesine müsaade edilmemesi, caddelerin sağ tarafına ise vatandaşların iş ve işlemlerini halletmek üzere araçlarının dörtlü flaşörlerini yakmak suretiyle 30 dakikaya kadar araçlarını tek sıra halinde park edebilmesi, cadde üzerinde park için yapılan ihlallerin ise KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ) kameralarıyla tespit edilerek Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince gerekli cezai işlemin uygulanması kararı alındığı açıklandı.

Yapılan yazılı açıklama metni ise şöyle;

“Gümüşhane Belediye Başkanlığı İl Encümen kararı doğrultusunda Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde 1 (bir) ay süreyle caddenin sağ tarafındaki parklara 1 (bir) ay süreyle de caddenin sol tarafındaki parklara müsaade edilmesi kararı 01.08.2014 tarihinde alınmıştır. Ancak Karayolları Trafik Kanununun 60. ve 61. Maddelerince duraklamanın ve park etmenin yasaklandığı yerler belirlenerek (B) maddesi uyarınca taşıt yolu üzerinde sol şeritte duraklamanın ve park etmenin yasaklandığı hükmü bulunmaktadır.

Uygulamada yaşanan aksaklıklar nedeniyle 06.07.2018 tarihinde toplanan Gümüşhane İl Trafik Komisyonunun almış olduğu karar doğrultusunda Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinde uygulanan 1 (bir) ay süre ile sağ tarafa ve 1 (bir) ay süre ile sol tarafa duraklama ve park etme uygulamasının trafik kurallarına aykırı olması nedeniyle kaldırılarak, her iki caddenin de gidiş istikametine göre sol tarafına araçların duraklama ve park etmesine müsaade edilmemesi, caddelerin sağ tarafına ise vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini halletmek üzere araçlarının dörtlü flaşörlerini yakmak suretiyle 30 dakikaya kadar araçlarını tek sıra halinde park edebilmesi, cadde üzerinde park için yapılan ihlallerin ise KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ) kameralarıyla tespit edilerek Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince gerekli cezai işlemin uygulanması kararı alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim