• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 18 °C

PANDAMİYE RAĞMEN 76 BİN ZİYARETÇİ

06.10.2021 12:10
PANDAMİYE RAĞMEN 76 BİN ZİYARETÇİ
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile beş yıl önce yapımına başlanılan ve üç yıl önce hizmete açılan Torul Kalesi Cam Seyir terasını bu yılın ilk dokuz ayı içerisinde 76 bin 302 yerli ve yabancı turi

PANDAMİYE RAĞMEN 76 BİN ZİYARETÇİ

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Belediye Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile beş yıl önce yapımına başlanılan ve üç yıl önce hizmete açılan Torul Kalesi Cam Seyir terasını bu yılın ilk dokuz ayı içerisinde 76 bin 302 yerli ve yabancı turistleri ziyaret ettiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, pandamı nedeniyle ziyaretçi sayısında önemli bir düşüş yaşandığını, Sağıl Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın Covit-19 nedeniyle aldıkları karar doğrultusunda hareket ederek seyir terasını ziyarete açık tuttuklarını söyledi.

Özdemir, yılbaşından itibaren Cam Seyir Terasını yerli ve yabancı turist olmak üzere 76 bin 302 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, şunları kaydetti: “Ocak ayında 620, Şubat’ta 896, Mart’ta bin 200, Nisan’da 743, Mayıs’ta bin 268, Haziran’da 7 bin 266, Temmuz’da 29 bin 570, Ağustos’ta 23 bin 95 ve Eylül ayında 11 bin 744 olmak üzere 76 bin 302 yerli ve yabancı turist terasımızı ziyaret etti.”

“İlgiden Son Derece Memnunuz” 

Terasın gördüğü ilgiden son derece memnun olduklarını dile getiren Özdemir, gelen ziyaretçilere farklı turistik aktiviteler sunmak istediklerini aktardı. Özdemir, adrenalin tutkunlarının terasa özel bir ilgisi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Yükseklik korkusu olan insanların burada sürünerek camda yürüdüklerine şahit oldum. Türkiye'nin en yüksek cam seyir teraslarından birine sahibiz. Buradaki adrenalini ve çeşitliliği artırmak adına Avrupa Birliği projesi kapsamında zipline projesi (yüksek bir noktadan alçak bir noktaya bağlanmış çelik halata asılarak kayma) hazırladık. 850 metre uzunluğunda düşünülen zipline hattı ile ziyaretçilere farklı deneyimler de sunacağız. Projemizin değerlendirmesi bitti, sonuçlarını bekliyoruz."

Bölgeye gelen yabancı turistlerin Torul Kalesi Cam Seyir Terasına uğramadan kentten ayrılmadığını ifade eden Özdemir, "Yine belediyeniz ve Orman Genel Müdürlüğünün iş birliği ile lokanta ve kafeteryanın yapımı da tamamlanmak üzere. Terasa, çevre illerden gelen ziyaretçilerin yanı sıra doğa turizmi için Doğu Karadeniz'i tercih eden yabancı turistler de ilgi gösteriyor. Yükseklik korkusu olanların heyecan yaşadığı terasta ziyaretçiler, özçekim yapıyor, manzaranın keyfini çıkarıyor” şeklinde konuştu.

İbrahim Özdemir

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim