• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

ÖZYURT’TAN BAŞER’E CEVAP

05.07.2024 12:19
ÖZYURT’TAN BAŞER’E CEVAP
Gümüşhane Belediyesi şirketi olan GÜMSAŞ'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt, şu anda görevde olan Başkan Vedat Soner Başer'in son basın toplantısında yaptığı açıklamalara detaylı bir şekilde yanıt verdi.

ÖZYURT’TAN BAŞER’E CEVAP

Gümüşhane Belediyesi şirketi olan GÜMSAŞ'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt, şu anda görevde olan Başkan Vedat Soner Başer'in son basın toplantısında yaptığı açıklamalara detaylı bir şekilde yanıt verdi.

Özyurt, Başer'in iddialarını "iftira ve karalama kampanyası" olarak nitelendirerek, kamuoyunu yanıltıcı ve gerçek dışı bilgilerle hareket etmekle suçladı. GÜMŞAŞ'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt şunları söyledi: “Dün itibariyle Seçilmiş Belediye Başkanı açıklamalarda bulundu. Yönettiğimiz kurum olan GÜMSAŞ ve Gümüşhanespor hakkında yaptığı açıklamalarına istinaden kendisine bir mesaj attım, kendisi de bana dönerek rakamlar üzerinde konuştuk. Bu konuşma, kendisinde olduğu gibi bizlerde de mevcut.”

Özyurt, Başkan Başer'in kendisine ve yönetimine yönelik karalama kampanyası yürüttüğünü savunarak, özellikle "Bitcoinler nerede?" sorusuna Başer'in verdiği cevapları eleştirdi. Özyurt açıklamasında şunları kaydetti: “Kendisine seçim süreci de dahil olmak üzere yürüttüğü karalama kampanyasında 'Bitcoinler nerede?' sorusunu sorduğumda, bizlerin böyle bir açıklaması olmadı diye cevap verdi. Gümüşhane ilini ulusalda ismini kirletecek kadar ahlaksız ithamların asılsız olduğunu kendisi de dün itibariyle kabul etti. Bitcoin diye bir mesele iftiraları da son bulmuş oldu. Teftiş için getirdiği görevlilerin bu rakamları kendisine sunduğunu ifade eden Başer, bu rakamları da Maliye’nin belirlediği “yeniden değerleme oranıyla” değerleyerek söylediğini ifade ederken, rakamları yaklaşık 4-5 le çarparak ulaştıklarını itiraf etmiş oldu. Yani bahsedilen rakamların hepsini 4-5 le çarparak çıkardıklarını, bunu hazırlayanların kendi borçlarını neden değerleyerek açıklamadıklarını sorduğumda ise sessiz kaldı. Örneğin Amasya’dan zoraki davetle gelen ve sonradan kaçıp giden Amasya Belediye’si şirket yöneticisi olduğu söylenen kişinin CHP'ye teslim ettiği belediye deki şirketin borcu 354 milyon TL neden yeniden değerlenerek yaklaşık 1.7 milyar TL olduğu ifade edilmedi. Ayrıca Türkiye’de yeniden değerleme mantığıyla borçları ve rakamları 4-5 le çarpan başka belediye olmadığı da basından takip edilebilir. Maksat üzüm yemek iş yapmak değil, maksat eskiye çamur atarak günümüzde yaşadığı mali problemlerin üzerini kapatmakmış.”

"GÜMSAŞ YAŞAM EVLERİ MALİYETİ UYDURMA"

Özyurt, Başer'in GÜMSAŞ Yaşam Evleri projesiyle ilgili yapılan maliyet açıklamalarını "uydurma" olarak nitelendirdi ve projeye katılan 469 müşterinin ödemelerini yeniden değerleme mantığıyla neden açıklamadıklarını sorguladı. Özyurt açıklamasında şunları kaydetti: “Bu yapım maliyetini de yeniden değerleme mantığıyla yaptıkları gibi uydurdukları 469 müşterinin yaklaşık 40 ay daha ödeyecekleri rakamı neden yeniden değerlemeyle açıklamadıkları sorusuna ise cevap vermedi. 469 müşterinin olmadığını iptal edip para iadesi alanların da sistemde görüldüğünü, halen sağlıklı bir analiz yapılmadığını da kendisine ilettim. Öyle ki dün açıkladığı rakamlarda bazı banka hareketlerine halen bakılmadığı haberleri dahi olmadıklarını görevli çalışana sorduğumda öğrendim. Ancak kendisi halen yoğun olduğunu dile getirerek aslında olaylardan bi haber olduğunu da ifade etmiş oldu. Yaptığı zoraki açıklamalarda eğer bu maliyet doğruysa ve 469 müşteri halen varsa ve ödeme yapıyorsa bu aylık yaklaşık kişi başı 10 bin TL’den 40 ayda belediye kasasına bu inşaatın yapımı için girecek paranın da 1.7 milyar TL olduğunu belirtmedi. Yani eğer GÜMSAŞ Yaşam Evleri inşaatına devam edecek ve tamamlayacak olsa bu 469 kişinin yatırdığı rakamlarla Belediye bu işten 200 milyon TL de kazanç sağlamış olacak. Kendisine neden bu evlerden gelen parayı da Yeniden Değerleyerek açıklamadığını sorduğumda bu konuya da sessiz kaldı. 1.5 MİLYAR TL’lik rakamın aslında insanlarda hayret ve merak oluşturması için yapılmış makyaj çalışması olduğu açıkça ortadadır. Açıkladığı Belediye borcu da yeniden değerleyerek 302 milyon TL olduğunu söylemiştir.”

AVM ARSASINA ÖDENEN 14 MİLYON TL

GÜMSAŞ Eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt, belediyenin en değerli arsasına ilişkin yapılan 14 milyon TL'lik ödemeyle ilgili olarak, olayın geçmişine dair detayları paylaştı ve o dönemdeki çalışma arkadaşlarının bu sürece şahit olduğunu belirtti. Özyurt yaptığı açıklamada, “Bu hususla ilgili yaşadığımız döneme yakın çalışma arkadaşlarımda şahittir. Bu firma eski AK Parti Milletvekilinin dayatmasıyla ihaleyi almış, bizleri saf dışı bırakarak belediyenin en değerli arsasına çökme hedefindeki firmayı bu arsadan arındırdık. Sözleşmesi de ödemesi de rakamlarıyla mevcuttur. Sonrasında bu firma İstanbul’da yaptığı işlerden dolayı iflas etmiş, biz de şehrin en değerli noktasının da icra ve mahkemelerde hiç olup gitmemesi için kurtarma yoluna gittik. O tarihte firma 102 bin m³ hafriyat yaptığını, bu hafriyat bedelinin ödenmesiyle sözleşme haklarından vazgeçeceğini belirttiği gün kendileriyle masaya oturup bu bedeli 10 taksitte çeklerle ödeyerek kapatmak üzere anlaşarak bu arsa üzerindeki bağlayıcı sözleşmeyi GÜMSAŞ üzerine almayı başardık. O tarihte 10 taksitte ödenen rakam 3.5 milyon TL olduğunu, bunun neden çarpıtıldığını kendisine sorduğumda “O zaman ödenen rakam evet 3.5 ama yeniden değerleme oranıyla bugün 14 milyon yapıyor dedi.” Kendisine açıklamalarında 14 milyon TL ödenmiş diye cümle kurduğunu, bu cümlede yeniden değerleme veya bugünkü değeri diye bir açıklama yapmadığını sorduğumda “Benim derdim seninle değil, ben seni tanıyorum” oldu. Bu ödemeler bu şekilde çarpıtarak insanları karalamanın kimseye faydası olmadığını, kendisiyle ilgili de birçok çarpıtılmanın da yapılabileceğini de kendisine ilettim. Velhasıl buradaki rakamı da liyakatsiz ve beyin çalıştırmayı bıyıkları aşağı uzatıp insanları karalama sanan ekibindeki kişilerce makyaj için yapıldığını görmüş olduk. Milliyetçilik insanlara iftira atmak için rakamlarla oynamak mı? Milliyetçilik işini yapmak mı, bahaneler üretmek mi? Seçim Kampanyası sürecinde hiçbir bahanenin ardına sığınmadan işimizi yapacağız diyerek geldiğinde her gün çamur atarak mı Gümüşhane’yi yönetecekler? Milliyetçiliği de Cumhur ittifakını da resmen yerle bir eden bu tavırları Gümüşhane unutmayacak.”

 

GÜMÜŞHANESPOR’A AKTARILAN 67 MİLYON TL

GÜMSAŞ eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt, Gümüşhanespor ve Gümüşhane Voleybol Kulübü üzerindeki mali yükümlülükleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özyurt, "Gümüşhanespor ve Gümüşhane Voleybol Kulübü'nün mali sorumluluklarını üstlendiklerini, ancak bu süreçte yaşanan mali iddiaların asılsız olduğunu" belirtti.

Özellikle GÜMSAŞ Yaşam Evleri hesabından para aktarıldığı iddialarını yalanlayan Özyurt, bu konuda mahkemeye başvuracaklarını ve iddiaları çürüteceklerini ifade etti. Ayrıca, Gümüşhanespor'a yapılan mali desteklerin detaylarını paylaşarak, rakamların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Özyurt açıklamasında şunları kaydetti:

“Gümüşhanespor ve Gümüşhane Voleybol 2.5 yıldır yükü sırtımızda taşıdık. Bunlarla ilgili elimizden geleni yaparken en ufak bir ödeme kaybının bile önüne geçmek için GÜMÜŞHANESPOR’un tüm gelirlerine kendi elimizle İcra koyarak GÜMSAŞ’ı koruduk. GÜMSAŞ Yaşam Evleri hesabından para aktarıldığı iddiası asılsızdır, bunu da çürütecek tüm belgeler elimizdedir. Kendileri hesaplara hala muktedir olamadıkları açıkça bellidir.

Bu süreçte cari hareketlerde 13 milyon TL alacaklı olduğumuz GÜMÜŞHANESPOR’dan elde edilen gelirler halen GÜMSAŞ kasasına girmeye devam etmiştir. Banka hareketlerinin derhal ve ivedi istenilen kurumlarla paylaşılması da tarafımızdan sağlanacak olup, rakamların gerçeği yansıtmadığını çıplak gözle herkes görecektir. Kendisine yine bu rakamı nasıl elde ettiğini sorduğumda aynı cevabı aldım. Bizdeki rakamda 22 civarında ama yeniden değerlemeyle 67 milyon TL dedi. Yine kendisine neden açıklamalarında bu rakamı çarparak toplayarak yeniden değerlemeyle yapmadığını sorduğumda yine sessiz kaldı. Cari hesaplarımızda bulunan ve bizde de belgeleri mahkemeye sunulmak için beklenen ödemelerin 13 milyon TL’sinin de kimlere verildiği kalem kalem bellidir. Mesela halen mevcut belediye başkanının yardımcılarından birisinin yönettiği hesaplara 2 milyon TL yardımda bulunulmuştur. Bizler bu rakamları yeniden değerleyerek bu paranın 10 milyon TL’si sizin belediye başkan yardımcınızın uhdesinde demedik. Kaldı ki sizler gibi çirkefleşerek belediye başkan yardımcınızın 10 milyon TL’yi Batum’da kumarda yedi demedik. Onların hesabına göre 67 milyon TL’nin 10 milyon TL’si kendi başkan yardımcısının uhdesindedir. Hesap sormaya oradan başlanabilir. Kimse kimseye belgesiz bilgisiz çamur atamaz. Milliyetçilik buysa biz bu milliyetçiliği tanımıyoruz. Hırsız dediğiniz kişilerden hesap sormuyorsanız da bu açıkça şerefsizliktir.

Gümüşhanesporumuzun 2.5 yıldır tüm yeme içme, doğalgaz, elektrik, deplasman gibi maliyetlerini karşılandığı gibi biz bunları da GÜMSAŞ’tan Gümüşhanespor’a fatura ettik. Sonuçta bize verilen görev GÜMSAŞ yöneticiliği ve GÜMSAŞ'ın haklarını korumak en başlıca görevimizdi. Mevcut cari hesaplara bakıldığında bu kesilen faturaların toplam meblağın %80’ini oluşturduğu görülmektedir, kalan kısım ise Voleybol kulübümüze yapılan destekleri içermektedir.

Kendisi açıklamasında 210 milyon TL aktarılmış diyorsunuz, neden böyle söylüyorsunuz dediğimde “yeniden değerleme oranıyla bulunan rakam” cevabını vermiştir. Kendisine seçim boyunca malzemeye yaptığı GÜMSAŞ firmasında bir tane seçim faturası gördün mü ve sana kasayı 8 milyon TL ile devrettim, gelir gelmez bu parayla ilk maaşları ödedin dediğimde itiraz etmedi. “Biz seni tanıyoruz, biliyoruz” dedi, işimiz seninle değil cevabı aldım. İşiniz kimle olursa olsun göreviniz çamur atmak değildir. Bugün personel maaşını ödemeyen hale gelen belediyenin personel maaşlarında kesintiye gitmesini veya işlerin iyi gitmemesini böyle gölgeleyemezsiniz. Aylık 900 bin TL ciro yapan Sema Doğan Yaşam Alanı neden aylık 100 bin TL ciroya düşmüştür, sorgulamak gerekiyor. Böyle iftiralarla peynir gemisi yürümüyor maalesef.

Velhasıl, basına servis ettiği rakamların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını kendisi de aramızdaki konuşmada kabul etmiştir. Kayıtları kendisinde vardır. Asıl rakamlarda nasıl eşleştiğimiz aşikârdır.”

 

BİR FİRMAYA 4 MİLYON TL ÖDENDİ İDDİASI

GÜMSAŞ'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Eyüphan Özyurt, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in açıklamalarına yanıt verdi. Özyurt, yapılan iddiaların detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini ve ödemelerin tek tek incelenmesi çağrısında bulundu. Özellikle karşılıksız para verildiği ve faturaların kapatıldığı iddialarının doğruluğunun araştırılması gerektiğini vurgulayan Özyurt, bu sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini savundu.

Eski yöneticilik dönemine dair savunmalarını sürdüren Özyurt, GÜMSAŞ'ta görev yaptığı süre boyunca kurumu vicdanen savunduğunu belirtti. Özyurt, "GÜMSAŞ Yaşam Evleri" konusundaki mücadelesini ve siyasetten uzak durma çabalarını da vurgulayarak, iddialara dair her türlü kanıtı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.

Özyurt açıklamasını şöyle tamamladı:

“Tüm bu bahsedilen rakamlar ışığında teklifim şudur; GÜMSAŞ’tan ödeme yapılan her kalemin tek tek firma firma incelenmesi, GÜMSAŞ yöneticilerinin ve yetkililerinin mal varlıklarının soruşturulması ve hatta bu ödeme yapılan firmalara hesap sorulmasıdır. Karşılıksız para verildiği ve faturaların kapatıldığı iddiasına taraf firmanın iş mi yaptığı yoksa fatura kesmeyi ihmal ettiği tespit edilmelidir. Firmamızın fatura almasında geciktiği tek firma vardır. Bu firma da bağımsız denetim raporlarında zaten tarafımıza iletilmiştir. Raporlar da ismi geçen firma Başkan beyin en yakınlarındaki isimlerce TEFECİLİK dosyasına konu olmuş. TEFECİlerin tuzağına düşen eski esnaf arkadaşımız bu tefecilerden canını kurtarmak için deposundaki malı bizimde ihtiyaç duyduğumuz bir ürünü satma teklifinde bulunmuş, Başkan beyin bilgisi dahilinde bu arkadaşımıza kısmen yardımcı olmaya çalışırken TEFECİLER tarafından batırılmış ve bizlere teslim ve sevk tutanakları olan ürünün faturasını kesememiştir. Bu fatura içinde ihbar ve yazılarımız yazılmış tutanakları da tutulmuştur.

Nihayetinde 5 yıl yöneticilik yaptığımız kurumu vicdanen koruduğumuzu siyasetten dahi korumaya çalıştığımıza herkes şahittir. GÜMSAŞ Yaşam evleri konusunda mücadelemiz de aşikardır. Bu hususlara Başkan Başerin de vakıf olduğunu dünkü konuşmalarından öğrendim. Ben şahsım olarak firmada nasıl çalıştığıma tüm çalışma arkadaşlarım şahittir. Hiçbir belge bilgi istemeden bir çalışma arkadaşım dahi “Ben şahidim Eyüphan şöyle menfii bir iş yaptı” derse kanıt dahi istemeden her türlü cezaya razı olacağım.

Siyasetin en çirkin dönemini yaşıyor olmamız üzücü bir durumdur. İnsanların şerefiyle onuruyla oynamak rutin bir hal almış. Bir iddiaya belge bulamayınca başka bir iddiayla işi sulandırmak şerefsizliktir. Açık yüreklilikle belirtiyorum muhatabı kim olursa olsun ortada bir hırsız varsa hesap sormamak şerefsizliktir. Kendisine attığım mesajda olduğu gibi HESAP SORMAYANDA HESAP VERMEYENDE ŞEREFSİZDİR.

Bugün Trabzon’da bir firmada yönetici olarak ekmeğimin peşindeyim. Sevgi kazancak aşk kazanacak, Gümüşhane huzur bulacak söylemlerinin ne kadar da altı boş olduğu her geçen gün görülmeye devam ediyor. Başkan beye bu konuda sevgi kazanacaktı ne oldu? 200 Ak partili çalışanın yeri hak etmediği görevlere sevk edilmesi hangi intikamın sonucuydu? Böyle mi Gümüşhane huzur buldu? Yoksa nefsine yenik mafyavari MHP temsilcilerinin taleplerine mi yenildiniz? Bugün bize selam verenleri dahi sürgüne yollamanız hangi huzurun hangi sevginin sonucuydu? Seçim döneminde bizleri personeli tehdit etmekle suçlarken şimdi sizler göz göre göre kıyım yapıyorsunuz böyle mi huzur gelecek? Gümüşhane tüm herkesin üstündedir. Kişiler gelir geçer iftiralar atılır biter ama bu gidişle şehrimiz asla huzur bulmayacak. Bu zihniyet bu siyasi figürler değişmedikçe Gümüşhane rahat bulmayacak.

Cumhur ittifakında ilimizde tek aklıselim siyasetçi kaldı. Bu siyasetçi de Sayın Milletvekilimiz Musa Küçük beyfendidir. Kendisinin de bu gidişata müdahale etmemesi durumunda bırakın CUMHUR ittifakını insanlar küçük şehrimizde birbirine düşman olacaklardır. Kendi ekibindeki insanların herkese bu denli düşmanca tavır sergilemesi de Musa Küçük’ün şahsına zarar vermektedir. Hesapsa hesap sorulmalıdır iftira atılmamalıdır. Yoksa en yakın seçimde halk bütün siyasi figürleri sahneden atacaktır.

Bu hal ve ahvale ayak uyduramayan AK Parti Milletvekili ve Basiretsiz bir açıklama dahi yapamayan İl başkanını katmıyorum bile. İlimizi kirasını bile ödeyemeyen AK Parti konumuna getiren bir açıklama yapamayan partilisine çalışanına zulmeden zihniyete sesini çıkarmayan bir il başkanı.

Sadede gelecek olursak Ak Parti cenahında aktif siyasette olan 3-5 kişinin kendi kafalarındaki plana uygun şekilde Ercan Çimen ve ekibinin linç edilmesi planlarının bir parçasıdır. 2 sene sonra girilecek seçim sathında tekrar Milletvekilliğini garanti altına almak için Ercan Çimen ve ekibinin mesnetsiz iftiralarla düzenli aralıklarla parçalanması sadece bu cenahın işine gelmektedir. Herkes inanmak istediğine inanır. 200 kişiye Ak Partiye oy verdi diye zulmedenlerle kahkahalar atan Milletvekili ve İl Başkanı bu zulme ortak olmuştur. Mesele sadece koltuk olduğu ve tüm bu iftiralara göğüs germek yerine kucak açmayı seçmek, kendi yol arkadaşlarını savaşta terk etmek şerefsizliktir. Bu AK davaya da sığmamaktadır. Ne yaparsanız yapın hak hukuk yerini bulacaktır.

Bu açıklamaların takipçisi ve hararetle SAYIŞTAY ve mahkeme sürecinin de takipçisi olmaya devam edeceğim. Elimizde bağımsız denetim raporu ve tüm gerekli belgeler mevcut şekilde cephemizde bu savaşın tarafı olacağım. Bu artık onur meselesine dönüşmüştür. Bu denli rakamları 4-5 le çarparak infial oluşturmak kamu suçudur. Bunu bir devlet görevlisi yapamaz. MHP'li hangi belediye yeniden değerleme oranıyla borç açıklamıştır? Seçim sürecinde hiçbir bahaneye sığınmaksızın şehrime hizmet edeceğim vaatlerinizi ve şehre huzur gelecek sevgi kazanacak vaatlerinizi görmeyi umutsuzca bekliyorum. Başarılar dilemeyeceğim liyakatsiz insanlarla başarıyı yakalayamayacaksınız!”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim