• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

ÖZEL İDARE'DEN DİYALİZ HASTALARINA ÖZEL HİZMET

31.12.2013 16:00
ÖZEL İDARE'DEN DİYALİZ HASTALARINA ÖZEL HİZMET
Gümüşhane İl Özel İdaresi, il genelindeki köylerde ikamet eden Diyaliz hastalarına öncelikli hizmet verecek.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden il genelinde köylerde yaşayan ve diyaliz günleri belli olan diyaliz hastalarının listesini aldıklarını belirterek, kış ayları boyunca kar yağışı nedeniyle kapanacak köy yollarında önceliği bu hastaların olduğu köylere vereceklerini söyledi.

Uygulamanın önceki yıllarda da yapıldığını kaydeden Genel Sekreter Akdoğan, “Her yıl İl Özel İdaresi ve Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ortak çalışma ile diyaliz tedavisi gören hastalarımızın tedavi gördükleri günler ve hangi köylerde ikamet ettiklerini tespit ettik. Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği’nin gönderdiği listeleri İlçe Özel İdare Müdürlüklerimiz ve Kaymakamlıklara bildirdik. Listeye esas olarak olası karla mücadele çalışmalarında öncelikli olarak bu hastaların bulunduğu köylerin yolları açılacak, ondan sonra da taşımalı eğitime tabi köylerin yollarına öncelik verilecek.” dedi.

Buna göre Kelkit ilçesinde 21, Merkez ilçede 7, Torul ilçesinde 5, Kürtün ilçesinde 4 ve Şiran ilçesinde 2 olmak üzere il genelinde 39 diyaliz hastasının köylerde yaşadığını tespit ettiklerini belirten Akdoğan, ilçe Özel İdare Müdürlükleri ile İlçe Bakımevi yetkililerine gönderdikleri yazıda önceliğin bu köylere verilmesi hususuna azami riayet edilmesi gerektiğini vurguladıklarını ifade etti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim