• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

Otokorkuluksuz Yollarda Bu Kaçıncı Kurban?

22.09.2023 13:12
Otokorkuluksuz Yollarda  Bu Kaçıncı Kurban?
Giresun’un Tirebolu ilçesinde kendisinden 2 gündür haber alınamayan Nail Oruç’un cansız bedeni Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarındaki Gökçebel Barajı'ndan çıkarıldı.

Otokorkuluk bulunmayan yoldan Kürtün Gökçebel baraj gölüne uçan araç sürücüsü vefat etti.

Otokorkuluksuz Yollarda

Bu Kaçıncı Kurban?

Giresun’un Tirebolu ilçesinde kendisinden 2 gündür haber alınamayan Nail Oruç’un cansız bedeni Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarındaki Gökçebel Barajı'ndan çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Salı gününden beri kendisinden haber alınamayan Nail Oruç’un (63) ailesi durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Gümüşhane sınırlarındaki Kazıkbeli Yaylası'na gittiği bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri arama çalışmaları kapsamında önceki yıllarda da araçların düştüğü ve bariyer yapılmayan özel sektöre ait Gökçebel Barajı'nın güvenlik kameralarını kontrol etti.

Kontrollerde gece karanlığında 28 TH 133 plakalı kamyonetin Sapmaz köyündeki Gökçebel Baraj Gölü'ne uçurumdan yuvarlandığının tespit edilmesi üzerine Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bilgi verildi.

Hemen çalışmaya başlayan ekipler, Jandarma ekiplerinin belirlediği noktada düşen araç ve içerisindeki Nail Oruç’u çıkarmak için Rize Emniyet Müdürlüğünden dalgıç personel talep etti.

Jandarma, AFAD, 112 Acil Sağlık ve yakınlarının gözetiminde yapılan çalışmaların ardından yaklaşık 30 metre derinden dalgıçlar aracında boğularak hayatını kaybeden Oruç’un cansız bedenini çıkardı.

Ekipler uzun süren çalışmaların ardından aracı da sudan çıkarırken acılı ailesi o anları gözyaşları içerisinde izledi.

Oruç’un cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Kürtün Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. (İHA)

***

GÜMÜŞHANE COĞRAFYASI OTOKORKULUK GEREKTİRİYOR

Gümüşhane coğrafyası, devletin Gümüşhane’de yaptığı yolarda otokorkuluk yapmayı mecbur kılmasına rağmen özellikle coğrafyası dağlık, yamaç ve engebeli olan kürtün, Torul, Merkez ilçe köy yollarında yıllarca otokorkuluk yapımında yaşanan ihmaller pek çok can ve mal kaybına neden oluyor.

KÖYDES programlarında otokorkuluk yapılması da yer almasına rağmen uygulamada ya geç kalınıyor, ya da istenen seviyede bir korkuluk yapım çalışması planlanamıyor.

Köy yol ağları İl Özel İdaresi’nin sorumluluğunda olduğu için, son olayda aracın uçurumdan yuvarlandığı yol özel bir firmanın yaptığı baraj üstünden geçen bir yolda olsa, umuma ve genel kullanıma açık  bu yolun  kontrolü ve gerekli bariyerin yaptırılması görevi İl Özel İdaresi’ne ait bulunmaktadır. Ya kendisi yapacak, ya da aralarında bir anlaşma varsa baraj firmasına yaptıracaktır.

Temennimiz bu yaşanan olaylar ve yapılan ikazlar dikkate alınır da bundan sonra bariyer yapımında daha hızlı ve hassasiyetli bir çalışma başlatılır.

2022 YILINDA YAYINLADIĞIMIZ İLİNTİLİ HABERİMİZİN LİNKİ:

http://www.gumushaneolay.com/korkuluk-bulunmayan-yollarda-bu-kacinci-olum-13546h.htm

 

 

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim