• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 21 °C

OTOBÜSÜ DURDURUP, EYLEM YAPTILAR

18.05.2015 17:37
OTOBÜSÜ DURDURUP, EYLEM YAPTILAR
Gümüşhane Üniversitesi Ahmet Ziyaüddin Erkek Öğrenci yurdunda kalan öğrencilerinden Emre K’nın Cumartesi akşamı Gümüşhane Belediyesine ait, şehir içi sefer yapan yolcu otobüsünde fenalaşarak bayılması üzerine öğrenciler otobüsün yoldan geçişine izin verme

Öğrencilerden alınan bilgiye göre, otobüs alması gereken sayıdan daha fazla yolcu alınca yoğun kalabalıkta nefes alamayan Emre K adlı öğrenci otobüste bayıldı. Öğrencilerinin 112’ye haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla, Emre K hastaneye kaldırıldı.

“ Bir otobüs, 106 yolcu”

Olay üzerine otobüs içerisinde bulunan 106 öğrenci, otobüsten indi.  Otobüsten inen öğrenciler, araç içerisinde kalan 3 öğrenciyi Ahmed Ziyaüddin Erkek Öğrenci yurduna çıkaran otobüsü Sarı Köprü olarak adlandırılan dönüş yolunda bekleyerek, aracın yoldan geçişine izin vermedi.

"Öğrencilere Anarşist Damgası"

Öğrenciler yaşadıkları problemi Belediye Başkanı Ercan Çimen’e iletmek istedi. Çimen’e telefonla ulaşan öğrencilere Çimen’in “yaptığınız yasal değil” diyerek ilgili amiri olay yerine göndermesi ve haklarını savunmak isteyen öğrencileri,  ilgili müdürün  "anarşist olarak nitelendirmesi" belediye amirlerinin duyarsızlığını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

"Duyarsızlık hat safhada"

Kurum müdürlerinin görevlerini yeterince yapmaması, öğrencilerin ve vatandaşların buna benzer  sorunları her gün yaşaması, öğrencilerin "sefer yoksa, yolu aydınlatın" isteği ve karşılığında alınan "bu bizim problemimiz değil, ilgili şirketin problemidir" cevabı, duyarsızlığın hat safhada olduğunu gösteriyor. 

"Listeyi Güncellemedik" Savunması

Öğrencilerle tartışmalar sırasında kurum müdürünün hafta içi her akşam 8'den sonra yarım saatte bir otobüs geldiğini iddia etmesi ve karşılığında öğrencilerin akşam 5'ten sonra otobüslerin denildiği şekilde gelmediğini ve saatte bir otobüs geldiğini söylemesi, yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.  Bu durum karşısında kurum müdürünün savunması ise "Listeyi güncellemedik" şeklinde oldu. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yusuf
18 Mayıs 2015 Pazartesi 18:40
18:40
Gümüşhanede herhangi bir gazete için Vay be sonunda gazetecilik görevini yerine getirmiş, haber yapmışlar dediğim haberdir.
85.110.250.120
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim