• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 16 °C

OPERASYONLAR GÜMÜŞHANE’YE DE SIÇRADI

27.07.2015 19:20
OPERASYONLAR GÜMÜŞHANE’YE DE SIÇRADI
İzmir merkezli polis baskınlarıyla gözaltına alınan 22 kişinin bulunduğu iller arasında Gümüşhane de var.

Aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 22 kişiye yönelik polis baskınında, İzmir merkez olmak üzere Sivas, Gümüşhane, Kütahya, Çanakkale, Aydın, Denizli ve Muğla'da geçtiğimiz Cuma günü 13 kişiye ait 14 adreste arama ve el koyma işlemi yapıldı. Aramalarda bilgisayar, kitap, bloknot gibi malzemelere el konuldu. Gözaltına alınan 22 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifade alma işlemi tamamlandı. 22 kişi, dün sabahın erken saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Kürtün’de Terör örgütü propagandası

Gümüşhane'de terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen 4 kişinin ise ifadesi alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası’nda vatandaşlar, İlçe Jandarma Komutanlığına, bazı kişilerin terör örgütü PKK'yı simgeleyen malzemeler satarak propaganda yaptığı ihbarında bulundu.

Jandarma ekipleri, ihbar üzerine E.İ, M.İ, S.İ. ve C.T'nin üzerinde ve araçlarında yaptıkları aramada, herhangi suç unsuruna rastlamadı.

Şahısların Cumhuriyet Savcısının talimatıyla terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla ifadeleri alındığı öğrenildi.

İfadesi alınan kişilerin Eskişehir nüfusuna kayıtlı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

“PKK/KCK Bölgeye sızıyor”

Öte yandan bölgede yayın yapan bir gazetede çıkan habere göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, PKK/KCK terör örgütünün Birleşik Haziran Hareketi'ni taşeron olarak kullandığını ve Karadeniz Bölgesi'ne sızmaya çalıştığını ileri sürdü.   Soylu, "Karadeniz, Türkiye'nin en huzurlu bölgesidir. PKK/KCK terör örgütü, bölgeye sızma çalışmasını Yeşil Yol üzerinden ve HES üzerinden yapmaktadır” diye konuştu.

Haberde yer alan ifadelerde, PKK/KCK terör örgütü üyesi 8-10 kişilik bir grubun bölgeye sızmaya çalıştığı ve bölgede iki ay içerisinde gerçekleştirilecek olan yayla şenliklerinde eylem yapacağı bilgisi güvenlik güçlerini alarma geçirdi.  Bölgede huzursuzluk yaratmak isteyen terör örgütünün kırsalda yapmayı planladığı eylemlerin yanı sıra, yapılmakta olan Yeşil Yol üzerinden de bölgeye sızarak karışıklık çıkarmak istediği iddia edildi.

Hedefte Şenlikler mi var?

Terörist grubun hedefinde Karadeniz Bölgesi'nde Ağustos ve Eylül ayında düzenlenecek olan yayla şenlikleri olduğu öne sürüldü. İstihbarattan gelen bilgiler üzerine polis ve jandarma birlikleri bölgeye kaydırıldı. Giresun, Gümüşhane ve Trabzon'da kırsala çıkarılan jandarma birliklerine, özel hareket polisleri de destek veriyor.  Bu illerde düzenlenecek olan yayla şenliklerinde olası sızma ve eylemlere karşı bölgede geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alındığı öğrenildi.

 

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz ise son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olaylara karşı sağduyu çağrısı yaparak değerlendirmelerde bulundu.

“Yaşanan olaylar ülkenin huzurunu bozmak isteyenlerin oyunu”

Gündüz, Ramazan bayramından sonra yaşanan Suruç’taki patlama ve daha sonraki terör olaylarının Türkiye’nin huzurunu, istikrarını bozmak isteyenlerin bir oyunu olduğunu belirterek, “Biz ülkemizin huzurunun, istikrarının bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bu olaylar karşısında sağduyulu bir yaklaşım içerisinde olacağız. İnşallah birliğimizi, bütünlüğümüzü kimse bozamayacak. Çünkü biz terörden arınmış, kardeşliği güçlenmiş, huzuru ve güveni temsil eden bir Türkiye istiyoruz, bunu zaten 13 yıldır AK Parti devam ettirmektedir. Güçlü bir ekonomi ve sosyal alanda büyük sıçramalar yapmış bir ülkeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada terörizmle kararlı bir şekilde mücadele edilecektir. Hükümetimizde bunu yerine getiriyor. Barış ve kardeşlik ortamını birleştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Gün omuz omuza verme günüdür”

Gündüz AK Parti binalarına yapılan saldırıları da nefretle kınadığını bildirerek, “Gün omuz omuza verme günüdür. Bu tehditler sürdükçe de operasyonlar mutlaka devam edecek. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah böyle üzücü olaylar olmaz.  Bu olaylar karşısında sesiz kalanları da kınıyorum” dedi.

Türkiye, Suriye ve Irak’ta yaşananların dış güçlerin belli bir oyunu olduğunun altını çizen Gündüz, üzücü ve haince olayların bir daha yaşanmamasını dileyerek ülkemize, milletimize huzur gelmesi temennilerinde bulundu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim