• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 19 °C

ÖĞRETMENLERE ANLAMLI HEDİYE

24.11.2015 21:06
ÖĞRETMENLERE ANLAMLI HEDİYE
Gümüşhane Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri Alanı’nda öğrenim gören kız öğrenciler 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, kendi alanlarında aldıkları kuaförlük eğitimini öğretmenlerine uygulayarak “en anlamlı hed

 

Gümüşhane Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde saç bakımı ve güzellik hizmeti eğitimi alan öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerinin saç bakımı ve makyajını yaptılar.

Öğretmenler Memnun

     Okul öğretmenlerinden Betül Zararsız, öğretmenlik hayatında aldığı en güzel hediyenin bu olduğunu belirtti. Öğretmenlerin de motivasyona ihtiyacı olduğunu savunan Zararsız, öğrencilerin hünerlerini sergileyerek, yaptıkları saç bakımı ve makyajın oldukça anlamlı bir hediye olduğunu kaydetti.

     Zararsız, daha önce böyle bir hediye almadığını söyledi. Öğrencilerden maddi değil, manevi açıdan anlam taşıyan bir hediye almanın daha gururlandırıcı olduğuna işaret eden Karagöl, ''İlk defa böyle bir hediyeyle karşılaştım, çok hoşuma gitti. Güzel bir davranış. Öğrencilerime teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

“Bundan Daha Güzel Hediye Olmaz”

Zararsız, derste öğrendiklerini kendilerine uyguladıklarını kaydederek, “Saçlarımızın bakımını yapmaları, şekil vermeleri bizleri çok mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğretmenler gününde bundan daha güzel bir hediye olamaz. Biz bütün sevgimizi öğrencilerimizden aldık. Bize bu mutlu günü yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun" dedi.

Öğrencilerden Nagihan Bektaş, "Bugün öğretmenler günü. Öğretmenlerimiz hediye kabul etmiyor. Biz de onlara öğretmenler gününde saç bakımı yaparak, hediye vermek istedik. Derste öğrendiklerimizi öğretmenlerimize uyguladık. Onları çok seviyoruz” dedi.

11 Öğrenci Eğitim Görüyor

Okul Müdürü Aynur Bilgin, gazetemize yaptığı açıklamada, okullarından mesleki dalda birkaç bölüm olduğunu bunlardan bir tanesinin de “Saç Bakımı ve Güzellik” olduğunu belirterek, “Bu bölümde 11 kız öğrencimiz var. 12. Sınıftaki öğrencilerimiz normal ve kültürel derslerin yanı sıra mesleki eğitimleri aldıktan sonra haftanın üç günü işletmelere gönderiyoruz. İşletmelerde de eğitimlerini pratik olarak uyguluyorlar. Bir kuaförde ne yapılması gerekiyorsa öğrencilerimiz pratik olarak da yetişiyorlar” dedi.

10 Yıl Önce Açıldı

Okul Müdürü Bilgin, Kuaförlük ve Saç Bakımı Bölümünün 10 yıl önce açıldığını, geçen süre içerisinde 200’e yakın kız öğrencinin mezun olduğunu kaydederek, “Mezun olan öğrencilerimiz ya kendi iş yerlerini açtılar ya da eğitimlerini daha da yükseltmek için iki yıllık meslek yüksek okullarına gittiler” diye konuştu.

Gözde Meslek

Kuaför mesleğinin gözde bir meslek olduğunu dile getiren Bilgin, şöyle devam etti:

“Gerek kadın olsun gerek erkek olsun kuaför mesleği gözde bir meslek. Bugün çok sayıda güzellik salonlarımız ve kuaförlerimiz var. İnsanlarımız için gerek saç bakımı olsun gerekse daha güzel görünmek için kuaförler ve güzellik salonları her zaman ilgi odağı oluyor. İlgi duyulan bir sektör. Bu nedenle bu bölümden mezun olan öğrencilerimizin iş bulma ya da kendi iş yerini açma diye bir sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum.”

Çok Farklı Hediye

Çubukçu, öğrencilerin kendi alanlarında aldıkları eğitimle çok iyi düzeye geldiklerini, kendilerini yetiştirdiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerine farklı bir hediye sunmak istedikler. Öğrencilerimiz hünerlerini bizim özel günümüzde, bize armağan olarak sundular'' diye konuştu.

Okulda 10 kadın öğretmen bulunduğunu, öğrencilerin, öğretmenlerine hem saç, hem de cilt bakımı yaptıklarını, öğretmenlerin alacağı en güzel hediyenin öğrencilerinin başarısı olduğuna işaret eden Bilgin, şöyle devam etti:

''Bir öğretmen için öğretmenler gününde alacağı en büyük hediye, eğitim verdiği, emek harcadığı öğrencisinin aldığı eğitimi en iyi şekilde sergileyebildiğini görmesidir. Öğrenciler bugün bize bunu gösteriyorlar. Aldıkları eğitimleri bize yansıtıyorlar. Gururlandıran bir tablo.''

Vali Yavuz ile Milletvekili Pektaş’tan Kutlama

Öte Yandan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili yayımladıkları mesajda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Vali Yavuz, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul etmesinin 87. yıldönümünü ve 1981 yılında kabul edilen Öğretmenler Günü’nün 34. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 Yavuz, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocukları ve gençleri sevgiyle, bilgiyle donatarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakarca çalışan öğretmenlerin, dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini ifa ettiklerini belirtti.

Vali Yavuz, mesajında daha sonra şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın, bilgi ve teknolojinin büyük bir hızla dünyanın her köşesine ulaştığı günümüzde dünyaya ayak uydurabilecek bilgi ve donanıma sahip olmaları, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için büyük önem arz etmektedir.”

 “Ülkemizin teminatı olan genç nesilleri üstün gayretlerle yetiştiren, yaşamın her aşamasında toplumun bir adım önünde olan ve hep daha iyiyi hedefleyen değerli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakabileceğine yürekten inanıyorum.”

 “Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Pektaş

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, yurdumuzun dört bir yanında, fedakârca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden dünü ve bugünü olduğu gibi, yarınları da şekillendirmeye ve aydınlatmaya devam eden öğretmenlerimize; milletçe vefa borcumuz olduğu unutulmamalıdır. 2023, 2050 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştirecek nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizin değeri ve emeği hiçbir şey ile ölçülemez. Bu anlamlı günde, Gümüşhane’miz ve yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim