• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 20 °C
  • Trabzon : 22 °C

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

24.11.2022 12:31
ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini” kabul edilişlerinin yıl dönümü olan ve her yıl büyük bir coşku ile kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleklerinden biridir. Bu mesleği ayrıcalıklı kılan, malzemesinin de meyvesinin de insan olmasıdır. İnsan yetiştirmek gibi ulvi bir görevi ifa eden öğretmen, dünyanın her yerinde saygıdeğerdir ama bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmen çoğu zaman anne ve babanın önüne geçecek kadar saygıdeğerdir. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu ancak ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak kendimizi yetiştirmek kaydıyla ödeyebiliriz.

Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatarak, erdemli bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlayan, onlara vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini aşılayan kutlu bir görevin yılmaz temsilcileri öğretmenlerimize en kalbi ve en derin sevgiyi, saygıyı göstermek hepimizin ödevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, tüm öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, milletimizin ilim, irfan ve bilgi membaı olan tüm öğretmenlerimizi en kalbi sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Kültürün ve medeniyetin temelini oluşturan eğitim ve öğretim; sarsılmaz temeller üzerinde yükselen modern ve güçlü bir ülkenin en önemli anahtarıdır.

Günümüz dünyasında; ülkemizin fikri gücüne güç katacak, öncü ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi daha güçlü ve müreffeh yarınlara taşıyacak; dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin öncüsü değerli öğretmenlerimizdir.

Büyük bir fedakârlık ve özveriyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren; onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi öğreten, vatan ve millet sevgisini aşılayan öğretmenlerimiz toplumumuzda ve gönüllerimizde müstesna bir yere sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde; hain terör saldırılarında kaybettiğimiz Şehit öğretmenimiz, hemşehrimiz Necmettin Yılmaz, Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın ve Şehit öğretmenimiz Ayşenur Alkan başta olmak üzere; ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. "

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydederek, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul edişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladığını belirtti.

Öğretmenlerin kutsal bir görevi yürüttüklerini ifade eden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yüce dinimizde öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali (R.A.)’nin  ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görevdir. Bir ülkenin gelişmesi, ilerlemesi ve kalkınmasının temeli eğitimdir. Artık çağımız bilgi çağıdır. Bilginin oluştuğu yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz; ülkemizin bağımsızlığı, kalkınması, huzur ve refahı için aile ile birlikte yeni neslin eğitiminde en ön safta yer almaktadırlar. Mesleğine yüreğini koyan, öğrencilerinin yeteneklerini fark eden, onları önemseyen öğretmenlere her zaman ihtiyacımız vardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi fedakar öğretmelerimize emanet ediyoruz. Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, onlara şükranlarımı sunuyorum.”

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Modern, çağdaş, kalkınmış, mutlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu eğitimden geçer. “Hz. Ali; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Bu yüzden öğretmenlik mesleği mesleklerin en kutsalıdır.

Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü, en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan, yeniliklere ve rekabete açık insan kaynağıdır.

Öğretmenlerimiz, nitelikli insan kaynaklarının oluşmasında, gelişmesinde ve yetişmesinde; dolayısıyla geleceği inşa etmek noktasında en büyük paya sahiptirler.

Öğretmenlerimiz; asli görevleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra vatan, millet, insan ve doğa sevgisi, dürüstlük, çalışkanlık, özgüven gibi insanî ve evrensel değerleri aşılayarak bizleri hayata ve geleceğe hazırlamakta, toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Bugün okul sıralarında oturan yavrularımız, geleceğin siyasetçileri, bürokratları, bilim adamları, sanatçıları olacak; geleceğin modern Türkiye’sini inşa edecek ve yöneteceklerdir.

Dolaysıyla müreffeh ve her yönden gelişmiş bir Türkiye, ancak eğitime ve öğretmenlerimize verdiğimiz değer nispetinde tesis edilebilir.

Öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, milli ve manevi değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerimizin gösterdikleri özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum.

 Bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımıza ve emekli olmuş öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum”

GÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

 “Yüreğinde saygı ve merhamet duyguları ile öğrencilerinin gözüne, gönüllerine ve kalbine dokunan, güzellikler aktaran, insan yetiştirmek gibi çok saygın ve bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz hepimiz için birer onur ve gurur kaynağıdır.

Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyanın geçmişten günümüze süzülüp gelen kültürünü, tarihini, zenginliklerini aktaran, tanıtan ve bu anlamda öğrencilerine topluma örnek olmayı öğreten öğretmenlerimiz her şeyin en iyisine layıktır. Ülkemizin huzur ve refaha kavuşabilmesi, her alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli, geleceğe umutla bakan insan gücünü yetiştirebilmesiyle mümkündür. Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak eğitim camiasının bir neferi olmanın gururunu ve mutluluğunu taşıdığımız bu anlamlı günde vatanına ve milletine bağlı, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık saçacak donanımlı bireyler yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü bir ülkenin geleceği ancak o ülkenin bireylerinin göreceği eğitime bağlıdır.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mesleğinin başında şehit olan bütün öğretmenlerimizi, hassaten Necmettin Yılmaz öğretmenimizi rahmet ve saygı ile anıyor, görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bilindiği üzere, ulusumuzun kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümetince kendisine verilen Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul etmişti. Onun 100.Doğum günü olan 1981 yılından bu yana 24 Kasım günleri Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluş günlerinde ulu önder Atatürk’ün öngördüğü gibi toplumumuzun her bakımdan ileri gidebilmesi, ulusal değerlerini koruyarak evrensel ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için gerçekleştirilen aydınlanma devrimlerinden biri de Türk Harf Devrimidir. Şunu da unutmamak gerekir ki Cumhuriyet öncesi kullanılan yazı sistemi Osmanlı aydınlarınca da yoğun tartışmalara yol açmıştır. Ancak Cumhuriyet’in ilanından sonra Atatürk’ün önderliğinde bu konuda daha önce yapılanlar da göz önüne alınarak sürdürülen çalışmalar sonucunda Türkçenin ana yapısına uyum sağlayacak biçimde özel olarak düzenlenen Latin alfabesi oluşturulmuş ve bu yeni alfabenin kullanımı 1 Kasım 1928’de 1343 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir.

Atatürk 10 Ağustos 1928 gecesi Sarayburnu’nda yaptığı konuşmada şunları söylemiştir. “Bugün yapmak zorunda olduğumuz çok değerli bir iş daha vardır: Yeni Türk harflerini çabuk öğrenmek. Kadına, erkeğe, hamala, sandalcıya bütün yurttaşlara öğretiniz. Bunu yurtseverlik, ulusseverlik görevi biliniz. Bu görevi, yaparken düşününüz ki bir ulusun, bir sosyal topluluğun ancak yüzde onu okuma yazma bilir, yüzde doksanı bilmezse, bundan insan olanların utanması gerek”. 1 Kasım 1928’de TBMM’nin açılış konuşmasında da şu sözlerle harf devriminin önemini vurgulamıştır: “ Büyük Millet Meclisinin kararıyla Türk harflerinin kesinlik ve yenilik kazanması bu memleketin yükselmesi uğrunda bambaşka bir geçit olacaktır.”

Ulu önderimiz her vesileyle yazıyı değiştirecek devrimi anlatabilmek için yurt gezileri yapmış, yeni yazıyı tanıtmıştır; bu yazının ne denli kolay öğrenilebileceğini belirterek her konuda olduğu gibi bu işte de ulusumuza öncü olmuştur. O günlerde kurulan Millet Mekteplerinin 17 bini aşkın sınıfında yaklaşık yarım milyon vatandaşımız 3 ay gibi kısa sürede okuma yazmayı öğrenmiş, temel yurttaşlık bilgilerini edinmiştir. Başöğretmen Atatürk, yurdumuzun çeşitli yörelerinde eline tebeşiri alıp kara tahta başında bizzat öğretmenlik yapmıştır.

Atamız, uygarlık yolunda aşılması gereken en büyük engelin cehalet olduğunu vurgulamıştır. Bu nedenle, eğitimin bilimsel ve laik temeller üzerine oturtulması ve ülke koşullarına uygun eğitimle ilgili her konuya önem verilmesi cumhuriyetin temel uğraşı olmuş ve bu büyük davanın önde gelen uğraşıcılarına, yani öğretmenlere, büyük önem verilmiştir.

Nitekim 1925 yılında öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmasında   “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder.” sözleriyle milli eğitim alanındaki hedeflerinin açık seçik ifade etmektedir. Yani, hedef, Türk milletinin bir daha işgal ve esaretle karşılaşmasını engelleyecek bir eğitim biçimini oluşturmak. Böyle bir eğitim biçiminin altyapısını da pek tabii ki bilimi dinden, aklı inançtan bağımsızlaştırmayı amaçlayan aydınlanma devrimleri oluşturmuştur. Atatürk 1925 yılında yine öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında   “Bir taraftan genel olarak cehaleti gidermeye çalışmakla beraber, diğer taraftan toplumsal hayatta bizzat etkili iş gören ve verimli uzuvlar yetiştirmek lazımdır. Bu da ilk ve orta öğrenimin pratik bir tarzda olmasıyla mümkündür. Ancak bu sayede toplumlar iş adamlarına, sanatkârlara sahip olur. Bittabi milli dehamızı geliştirecek, kültürümüzü layık olduğu dereceye ulaştırmak için yüksek meslek erbabını da yetiştireceğiz.” sözleriyle ilk ve orta öğretimde öğrencilere yapabileceklerini, başarabileceklerini yaşayarak öğrenmeleri gerektiğini benimseten bir eğitim sistemini öngörüyordu. Nitekim bu yaklaşım Türk eğitim sistemi tarihinde kırsal bölgelerdeki öğrenciler için başarılı bir eğitim modeli olan Köy Enstitüleri ve bugün dünyanın örnek aldığı Finlandiya eğitim sisteminin temellerini oluşturmuştur. Böyle bir sistemde esas olan salt akademik başarı ve ezici bir rekabet değildir. Öğretmen her öğrencinin farklı bir yeteneği olabileceğini bilir ve bu farklılıkları destekler ki öğrenciler çok yönlü gelişsinler. Pek tabii ki tek tip başarının söz konusu olmadığı bu sistemde öğrencinin kişisel yetenek ve becerilerini arka plana iten çoktan seçmeli sınavların yerini bilgi ve düşünme becerilerini nasıl kullandığını inceleyen değerlendirme yöntemleri almıştır. Şunu belirtmek isterim ki, Öğretmenlerimiz toplumun temel taşları ve öncüleridir, bizim baş tacımızdır, bir gün değil hayatımızın her gününde iyi ki varlar, hatırlanmalı ve saygınlıklarına toplumumun her kesimince dikkat edilmelidir.

Bu anlamlı günde başta başöğretmen Atatürk olmak üzere Türk toplumunu bugüne getirmiş bulunan öğretmenleri saygı, minnet ve şükranla anıyor, onların yolunda yurdumuzun dört bucağında kutsal görevini sürdürmekte olan yüz binlerce öğretmeni sevgi ve saygı dolu duygularla selamlıyor, bu kutsal görev başında şehit olanları, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN YALÇIN

“Mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan irfan ordusunun neferleri tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum.

                Sizin de bizzat yaşadığınız gibi, eğitim bir sevgi ve şefkat mesleğidir. Öğretmen; öğrencilerine sevgiyle yaklaşan, öğrencilerini iyiden yana değiştirmesi gereken, onların yüreklerine dokunmasını bilip başaran ve bu sayede sadece sözleri ile değil tutum, davranış ve karakteri ile iyiye ve güzele kanalize eden, öğrencilerimizin yaşamına yön veren ve yaşama hazırlayan, eğitim ve öğretimle beraber şanlı milletimizin köklü tarihiyle yoğrulan örf, adet ve geleneklerini de kendinde yaşayan ve öğrencilerimize bir kilim dokur gibi sabırla işlemesini bilendir.       

                  Sizler öğrencilerimizin gözünde öğrencilerimizin anne babaları kadar değerlisiniz. Demokrasimizin özümsenmesi, milli ve manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli yol göstericimiz sizlersiniz. Bugün toplumda meydana gelen her olumlu veya olumsuz harekette biz öğretmenlerin bu kilimi ne kadar doğru dokuduğunu sorgulamamız ve vicdani sorumluluğumuzun olduğunu unutmamamız gerekir.

                  Tüm mesai arkadaşlarımın öğretmenler gününü yürekten kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan öğretmelerimize Allah'tan rahmet, emekli olanlarımıza sağlık ve uzun ömür, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyor; hepinize selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

 ‘’Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında yer alan  öğretmenlik mesleği   özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli saygın bir meslektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için koyduğumuz ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimize ulaşmanın yolu, bu değerli mesleği kendine görev edinen siz değerli öğretmenlerimizin yetiştireceği   ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, cesaretli, bilgili, bilgiyi hayata geçirebilen, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan gençlerimizden geçmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimiz  bu ülkenin milli birlik ve beraberliğimizin de en büyük  teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarak, bu kutlu görevi sürdüren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum." şeklinde konuştu.

 

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim