• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 17 °C

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

24.11.2013 15:32
ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI
24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yayınlanan kutlama mesajları.

 

GÜMÜŞHANE VALİSİ Dr. YUSUF MAYDA

Bu gün Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 85. yılını ve bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik mesleği, insana dayalı, insana bağlı, konusu insan olan çok özel ve kutsal bir görevdir. Öğretmeye ve öğretmen olmaya aday olmak, kendisini bulunduğu topluma ve insanlığa adamaktır. Hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan, meslek sevgisini öğrencilerin gözlerinden alan öğretmenlerimiz, nesiller boyunca yaşadıkları toplumlarda başarının, kardeşliğin ve aydınlığın temsilcileri olmuş ve olmaya da devam edeceklerdir.

Ülkemiz gelişen ve güçlenen kimliğine, öğretmenlerimizin çaba ve katkılarıyla hedeflediğimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bunu gerçekleştirecek zenginliğe, köklü geçmişe ve en önemlisi özverili öğretmenlere sahiptir.

Geleceğin Türkiye’si için, kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayacak bir gençlik yetiştirme gayretini, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da azalmayan bir inanç ve sevgiyle sürdürecek olan fedakâr öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Bu özel günde başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, bu kutsal mesleği seçen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN AYDIN

Doç. Dr. Kemalettin AYDIN AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin AYDIN 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Gümüşhane’de görev yapan tüm öğretmenlere tek tek kutlama mesajı gösterdi. Milletvekili AYDIN Öğretmenler Günü ile ilgili olarak yaptığı yazılı kutlama mesajında şu düşüncelere yer verdi.

Öğretmenlik mesleği yalnızca bir tek ayı ya da yılı değil tüm insan hayatını kapsayan ulvi bir görevdir. Bıkmadan, usanmadan titizlikle yavrularımızı hayata hazırlayan öğretmenlerimizin emekleri her türlü takdirin üstündedir.

Öğretmenlerimizin Yeni nesillere aşıladığı vatan sevgisi, başarı azmi, dürüstlük, erdem, yardımseverlik ile ulusumuz, yarınlara her zaman olduğu gibi inançla yürümektedir.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması sizlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.

Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri veren. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları öğreten baştacı öğretmenlerimizdir. Sağlığını, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarını öğrencileri için harcamaktan çekinmeyen öğretmenlerimiz Başöğretmen Atatürk’ün de dediği gibi “ Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.”

Son yıllarda özellikle ilimizde büyük azim, gayret ve yoğun çalışmalar ile yakalamış olduğumuz yükseliş grafiğimizi zirveye çıkarmak ve orada kalıcı olmasını sağlamak için tüm varlıkları ile çabalayan öğretmenlerimizin çalışmalarını büyük takdirle karşıladığımı belirtmek isterim.


Gümüşhane’de eğitim çalışmalarımızdaki pozitif enerji ve özveri ile Türkiye’de en başarılı ilk 3 il arasına girerek adından övgü ile söz ettiren memleketimizin yarınları sizlerin katkılarıyla emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik ederim.

Değerli Öğretmenim Yükselen Gümüşhane için çarpan kalplerinize şükranlarımı sunarım.

Ebediyete intikal eden öğretmenlerimize rahmet dilerken, emekli ve çalışanlarına sağlık mutluluk dilerim.

Tüm öğretmenlerimize öğretmen bir babanın evladı ve yıllarını Akademik çalışmalara ayırmış bir kişi olarak şükranlarımı sunarım.

 

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

"Dünyada, milletlerin yetişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Dolayısıyla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında, çağdaşlaşmalarına en önemli unsurlardan biri öğretmenlerdir. Öğretmenliğin önemi de hem bu büyük hedefin merkezinde olmasında hem de özünde insan olmasından gelmektedir.

Öğretmenlerimiz, “Geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, milletin dinamik yapısını çağdaş değerlerle takviye eden, milli kültüre ait yeni zenginliklerin kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini aklın ve bilmin ışığında öğrenenlerdir.” 

Bugünün yönetenleri olarak daha yaşanabilir bir ülke olmanın anahtarının öğretmenlerimizin elinde olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerimizdir.

Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin; özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetiştiklerini izlemekteyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kurduğu Cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyetler seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı” olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” veciz sözleri ile de ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; doğruyu, iyiyi, güzel, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan, gerçekleri anlatan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, ebediyete intikat etmiş öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diler, öğretmenlerimize, tüm velilerimize, öğrencilerimize selam, sevgi ve saygılarımı sunarım."

 

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANLI

 “Bir ülkenin kalkınması ve çağdaş ülkeler seviyesine ulaşması ancak o ülkenin eğitim ve öğretim seviyesinin artması ile mümkündür.

Bu değerli ve kutsal görevi meslek edinen öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirmek için vatanımızın her köşesinde büyük bir fedakarlık göstermektedir.

Ağır sorumluluklar altında fedakarca çalışan öğretmenlerimiz, geleceğin Türkiyesi’nin inşaasında bugün, dünden daha çok  sorumluluk taşımaktadır. Özellikle, sanal bilginin dünyayı küçülttüğü günümüzde bilgi kirliliği ve ahlak dezenformasyonu ancak öğretmenlerimiz sayesinde önlenecektir.

Gümüşhanemizin genç evlatlarına sahip çıkıp, onları bir yandan pozitif ilimlerle, diğer yandan geleneksel kültür ve ahlak normları ile yetiştiren öğretmenlerimize de bu vesile ile ayrıca teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anarken, hayatta olan öğretmenlerimize de  sevgi, selam  ve başarı dileklerimi sunuyorum.”

 

GÜMÜŞHANE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HIZIR AKTAŞ

Bilgi çağını yasadığımız bir dönemde teknoloji ne kadar etkili olursa olsun öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Bizler Türk Millî Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri çerçevesinde, geçmişini ve özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yetenek ve kabiliyetlerini bilen, geleceğe umutla bakan, insan sevgisiyle dolu, bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azmi ve gayreti içerisinde olmalı; toplumun önünde ama hiçbir zaman topluma arkasını dönmeyen birer gönül eri olarak amaçlarımızdan vazgeçmeden çalışmalıyız.

Öğretmenlere en yüce değeri veren Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal, öğretmen olarak anılmaktan her zaman gurur duymuş ve "Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir" demiştir. Ve yine Atatürk; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yasatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözüyle bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olmasının ancak öğretmenlerinin üstün gayret ve çalışmalarıyla mümkün olacağını ifade etmiştir.

Böylesine ulvi ve kutsal bir mesleği, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı siz değerli öğretmenlerimizi elbette ki bir günde anmak yeterli olmamakla beraber kendi aramızda birlik ve beraberliği olduğu kadar öğretmenlik mesleği hakkında da toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlamak açısından her 24 Kasım biz öğretmenler için önemli bir fırsattır. Yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi Gümüşhane’mizde de bıkmadan, yılmadan bu kutsal görevi icra eden bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Mesleğe yeni katılan öğretmenlerimize aramıza hoş geldiniz diyorum. Ömürlerini bu onurlu görevle geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan gerçekleri anlatan, analitik düşünmeyi ilke edinen, değerleriyle barışık, geçmişiyle köprü kurabilen, istikbalimizin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerim.

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı ve Gümüşhane Belediye Başkan A. Adayı Ercan Çimen, ülke olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin her alanda hizmetkarı olduklarını ifade ederek, hayatını bilgi ve ilme adamış olan Ahmet Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Hazretleri’nin örnek yaşamının tüm yönleriyle yeni nesle aktarılması gerektiğini söyledi.

Başkan Çimen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, eğitim kenti Gümüşhane hedefi doğrultusunda çok önemli çalışmaları tek tek hayata geçirmenin onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

AK Parti Hükümeti ile birlikte Gümüşhane’nin en büyük özlemlerinden biri olan Üniversitenin 2008 yılında hayata geçirildiğini anımsatan Başkan Çimen, bu sürecinin önümüzdeki 2 yıl içerisinde her anlamda tamamlanmasıyla, şehrin tam bir kampüs şehir haline geleceğini kaydetti.

Gümüşhane’de bugün 13 bin üniversite öğrencisinin eğitim görmesi olgusunun bundan 5 yıl önce hayal dahi edilemeyen bir büyük gelişme olduğunu dile getiren Çimen, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı olan 2023’te bu rakamın yaklaşık 20 bin sınırını aşarak 25 binlere ulaşmasının beklendiğini açıkladı.

Şehrin geleceğini planlamaktan aciz, sürekli günü kurtarmakla meşgul bir anlayışın ortak geleceğimize asla yön veremeyeceği uyarısında bulunan Çimen, yeni Gümüşhane’nin önünü bu aşamadan sonra Cenab-ı Hakk’ın dışında hiçbir gücün kesemeyeceğini söyledi.

Gümüşhane’de üniversitenin dışında toplam 21 Bin 810 öğrencinin halihazırda eğitim gördüğünü hatırlatan Başkan Çimen,bu sayının toplam il nüfusu içindeki oranının ise yüzde 16’lara tekabül ettiğini belirtti.İl genelinde 227 idareci ile birlikte çok büyük bir hizmet veren toplam Bin 739 öğretmenin ise tek ek ellerinden öptüğünü söyleyen Başkan Çimen, “Hamd olsun Rabbime ki geleceğimiz her anlamda emin ellerdedir” dedi.

Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Türkiye iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza atıyor, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Hiç şüphesiz, milletçe elde ettiğimiz bu başarıda, kat ettiğimiz mesafede en büyük emek, yurdumuzun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimize aittir. Bu bakımdan, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz. 

AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, eğitimi bu ülkenin birinci meselesi kabul ettik, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık, 200 bini aşan yeni derslik inşa ettik, gelişmiş ülkelerdeki eğitim imkanlarını, eğitim teknolojilerini öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bütün bunların yanında öğretmenlerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, morallerinin yüksek tutulması için de pek çok düzenleme gerçekleştirdik.'

 İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigane kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin ve bu şehrin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.'

CHP GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEM KÖKSAL

Anlamlı günlerini kutladığımız öğretmenlerimiz, topluma  doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı  öğretmektedirler. Bu günkü davranışlarımızın ve kişiliğimizin kazanılmasında onların emeklerini inkar edemeyiz. Hepimiz onların eseriyiz. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, tüm ömrünü bu toplum  için harcarlar. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olurlar. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir.  Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenlerimiz, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler .

Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Atatürk yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı. Çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." Sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel şekilde ifade etmiştir.

Son yıllarda ekonomik ve sosyal prestij açısından oldukça yıpratılan eğitim emekçisi öğretmen kardeşlerimizin bu mutlu günlerini kutlar, ve kendilerine saygılarımızı sunarım.

 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim