• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Gümüşhane : 11 °C
  • Trabzon : 20 °C

ÖĞRENCİLERİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ

01.04.2015 15:30
ÖĞRENCİLERİN YOL ÇİLESİ SONA ERDİ
Gümüşhane Fatih Dolmuş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Ahmet Ziyaüddin Yurdu ile Yeni Devlet Hastanesi güzergâhını hatlarına ekledi.

Gümüşhane Fatih Dolmuş Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Pezük, aldıkları yeni hat ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Pezük, yeni hatta beş araç ile hizmet verilmeye başlandığını belirterek Merkez’den Yurda gitmek isteyen yolcuların şoföre bildirerek sarı köprüde ücretsiz aktarma yapabileceğini ifade etti. Yeni hatta hizmetin bu ayın 28’inden itibaren verildiğini bildiren Pezük, deneme dönemlerinde olduklarının altını çizerek oluşabilecek yeni durumlara göre hattın hizmet yapısını şekillendireceklerini aktardı.

Pezük, Ahmet Ziyaüddin Yurdu ve devlet hastanesinin temelinin atılması ile Gümüşhane’de az sayıda kişinin toplanarakkooperatif kurduklarını belirterek, birçokkişinin hattı almak istediğini ifade etti. Gümüşhane’nin önde gelenlerininkendilerini zor duruma soktuğunu bildiren Pezük, “Tabii ki takdir büyüklerimizindi. Ama Gümüşhane küçük bir il olduğu için herkes saldırıyordu. Burayı bir pasta olarak düşünelim. Herkes bu pastaya saldırıyordu. Biz burada sağduyunun hâkim olacağına inanıyorduk, burada gerçekten uygun olan, verilmesi gereken güzergâh bizim güzergâhımızdı” diye konuştu.

“Bizim İçin Burası Bir Namus Meselesine Dönmüştür “

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in burayı Fatih Dolmuş Durağına peşkeş çekmediğini belirten Pezük, “Ercan Çimen’in manevi desteği oldu. Maddi olarak biz bedeli neyse ödeyeceğiz. Biz bu konuda bu hattı hak ettiğimizi inanıyoruz. Bizi çok eleştirenler oldu. Çok yerden yere vurdular. Bizi sahipsiz bıraktılar ama biz burada mantığın hâkim olduğuna inanıyoruz. Bizim için burası bir namus meselesine dönmüştü” diye belirtti.

Yeni güzergâhta araçların çalışmaya başladığını hatırlatan Pezük, “ Bu günden itibaren burayı boş bırakmayacağız. İlk dolmuş durağı kurulduğu günlerde de eksikliklerimiz vardı, hem gelir olarak, hem çalışma sistemi olarak muhakkak ki bu hatta da eksiklerimiz olacak. Ama en kısa zamanda bu eksikliklerimizi gidereceğiz. Biz bu belgeyi aldık, gerçekten takdir edenler de var onaylamayanlarda var. Eleştirenlerde olacak ve biz tüm eleştirilere açığız.Hep Gümüşhane’deki encümenlere, akil insanlara, siyasetin önde gelenlerine, gerçekten Gümüşhaneüçüncü bir hattı kaldıracaksa olsun dedim. Yani bu gün Öz Gümüş Dolmuş Kooperatifi var, Fatih Dolmuş Kooperatifi var, burada öğrenci gittiği zaman hayat zaten duruyor. Biz burada hafta sonlarını çıkardığımızda belirli bir dönem çalışıyoruz, belirli dönemlerde çalışmıyoruz. Bu dönemde zaten biz ayakta duramıyoruz. Merak eden tüm Gümüşhaneli hemşerimiz istediği zaman bizim aylık kazancımız nedir? Biz ne kazanıyoruz ne bırakıyoruz, öğrenebilirler. Dedikoduları artık bırakmamız gerekiyor, tüm yaptığımız işlemler resmi belge üzerine kuruludur.  Bu konuda yanımızda dimdik duran Ercan Bey’e sonsuz teşekkür ediyoruz. Kooperatif olarak onun bize yapmış olduğu manevi fedakârlık, biz bu süreçte denize düşen yılana sarılır misali biz kime sarılacağımızı bilemedik tek destekçimiz bu konuda Ercan Bey’di. Ercan Bey gerçekten olayların sağduyusunu öne almıştır” dedi.

“Hizmetin En İyisini Biz Yapıyoruz”

Yeni bir güzergâh olduğunda çıkabilecek sorunlara hazırlıklı olduklarını iddia eden Pezük, “45 tane arabamızın olduğunu 22 tanesinin yatıp, 22 tanesinin çalıştığını kamuoyu belki bilmiyor. Biz geçen senede araç değişiminde Mustafa Canlı’nın Belediye Başkanlığı döneminde 45 tane otobüs almak için 700 bin Türk lirası gibi bir para ödemiştik. Şu anda mevcut olan hat içinde büyük bir bedel ödedik, belgelerimizde de bu sabittir. Gümüşhane’de gerçekten 3’üncü bir hatta ihtiyaç varsa olsun. Gümüşhane dar bir memleket herkes ekmek yesin buradan. Bizi eleştirenler, bize yorum yapanlar, burada hatları aldıkları zaman çok para edecek diyenler, bir kere kapımızı çalıp hem siyasi ağabeylerden hem memleketteki akil insanlardan “arkadaşlar siz ne kazanıyorsunuz” demedi. Yani burada gerçekten büyük bir rant var mı? Sizinle beraber belediye bu kadar yoğun çalışıyor, siz ne kadar kazanıyorsunuz? Yaz aylarında belediye niye bu kadar yoğun çalışmıyor?  Eğer hizmetse halka hizmet var. Hizmetin en iyisini biz yapıyoruz”diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mert ZIMBA

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim