• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 9 °C

ÖĞRENCİLER SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

14.05.2019 12:43
ÖĞRENCİLER SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ
Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde yürüyüş yaptılar ve yürüdükleri yollardaki çöpler topladılar.

Gümüşhane merkeze bağlı Kale Köyü’nde bulunan “Beyaz Bayrak” ve ”Beslenme Dostu Okul” sertifikalarına sahip Kale Koçkaya İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri 10 Mayıs “Dünya Sağlık İçin Hareket Et” Günü etkinleri kapsamında yaklaşık 4 kilometre yol yürüdüler. Sadece yürümeyip yürüyüş güzergâhlarında buluna çöpleri de toplayarak sağlık çevre için büyüklerine örnek oldular.

Yapılan etkinlikler ile ilgili olarak Okul Müdürü Habib Tanış “Okulumuz üç yıldır Beyaz Bayrak ve 2 yıldır Besleme Dostu Okul sertifikalarına sahip bir köy okuludur. Bu sertifikalar sağlık bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirdiği uzmanlar tarafından yapılan denetim ve incelemeler sonucunda verilmektedir. Kale Koçkaya İlkokulu yönetici öğretmen ve çalışanları olarak öğrencilerimizin daha sağlıklı temiz ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmeleri için çalımalar yapmaktayız. “Beyaz Bayrak” ve ”Beslenme Dostu Okul”  projeleri kapsamında hazırladığımız plan dahilinde sağlık çevre, temizlik-hijyen, sağlıklı beslenme konularında yıl içinde etkinlikler yapmaktayız. 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü etkinliklerimiz kapsamında öğrencilerimize velilerimize hazırladığımız broşürleri dağıttık. Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Okulumuzda bu günle ilgili olarak panolar hazırlandık. Öğretmenlerimiz nezaretinde yaklaşık 4km lik bir yürüyüş yaparak sağlık için hareketin önemine dikkat çektik. Yürüyüş güzergâhında buluna çöpleri de toplayarak temiz ve sağlıklı çevre için çalışmalar yaptık” dedi.

Sağlıklı olmak için sadece bu gün değil iklim şartları uygun olan her gün sağlıklı yaşam için faaliyet yapıklarını, Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iki yıl okula gönderilen bisikletleri öğrencilerin öğretmeleri kontrolünde uygun zamanlarda sürdüklerini kaydeden Tanış, her sabah sağlıklı yaşam için 10’ar dakikalık spor yaparak güne başladıklarını ve “Sağlıklı Olmak İçin Her Gün Spor” sloganı ile çalıştıklarını belirtti.

Öğrenciler ise yapılan yürüyüş ve çöp toplama etkinliğinden çok memnun olduklarını dile getirdi. Öğrencilerden Yiğit Ünaldı “Sağlık için okulumuzda her sabah spor yapıp dersimize giriyoruz. Ayrıca teneffüslerde ve öğretmenlerimizin uygun gördüğü zamanlarda da bisiklet sürüyoruz. Bu sayede hareket edip sağlıklı olmaya çalışıyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim