• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

ÖĞRENCİLER IŞIK OLDU

08.04.2019 15:22
ÖĞRENCİLER IŞIK OLDU
Gümüşhane Üniversitesinde bir grup genç “Biz bu şehirde yaşıyoruz” diyerek, Gümüşhane’de gördükleri bazı aksaklıklara el atarak düzeltilmesinde ön ayak oldular.

Gümüşhane Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümü öğrencisi 5 arkadaş hocalarının verdiği bir proje ödevi için aydınlatma çalışması yapmaya karar verdiler. Hasan Kiracı, Bedel Aslan, Niyazi Mermi, Ali Can Özalp ve Recep Demirel isimli arkadaşlar Karşıyaka mahallesi Vadi sokakta ışıklandırma çalışması için çalışma başlattı. Çoruh Elektrik şirketinin bölgedeki 250 metrelik yolda 4 adet direk dikerek 5 adet armütür montajı ile bölge sakinlerinin yolu aydınlatıldı.

Bölgede bulunan öğrenci yurtlarının ve site sakinlerinin defalarca başvurmasına rağmen bir türlü çözüme kavuşturamadığı yol ışıklandırması öğrencilerin bölgedeki site sakinleri ve öğrencilerden 500’den fazla imza toplaması ile hayata geçti. Site sakinleri ile röportajlar yapan ve onların sesini Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’e ileterek destek isteyen öğrenciler, Gümüşhane Valisi ve Karşıyaka Muhtarı Arzu Ay’ın destekleri ile mutlu sona ulaşarak bölgedeki ışıklandırma problemini çözüme kavuşturdular.

Ortak Sıkıntı Projeye Dönüştü

Proje fikrinin nasıl ortaya çıktığını gazetemize değerlendiren Bedel Aslan, “Çimen Yurduna giden yerde aydınlatma eksikliği vardı. Bizde 5 arkadaş hocamızın da teşviki ile bir proje hazırladık ve bu projeye destek aramaya başladık. Birkaç yere dilekçe verdik. Mahalle Muhtarı ile Görüştük. Sonrasında muhtarın eşliğinde Gümüşhane Valimizle görüştük. Bölgede daha önce topladığımız 250’den fazla imza vardı. Onlarda aynı sıkıntıdan dert yanıyorlardı.  Bölgede sadece öğrenciler değil ailelerde yaşıyordu. O ailelerde röportajlar yaparak bunları kayıt altına aldık. Onların dileklerini ve şikayetlerini dinledik. O yoldan geçerken kendilerini güvende hissedip hissetmediklerini sorduk. Onlarda aralarında imza toplayarak birtakım girişimlerde bulunmuşlar. Beyaz masa ’ya durumu bildirmişler ama bir netice alamamışlar” dedi.

Bu Mutluluğun Tarifi Yok

Öğrenci olarak bu şehirde bulunduklarını ancak sürekli burada yaşayamayacaklarını söyleyen Aslan, “Sonuçta biz üniversite süremiz boyunca buradayız. Sonuçta burada ne kadar kalırsak kalalım bu şehirde bir emeğimiz olsun istedik. Bir şeyler güzelleşecekse bizlerin sayesinde güzelleşsin. Gelişecekse bizimde emeğimiz olsun istedik. Orada kalan apartman sakileri ya da site sakinleri ne yaşıyorsa bunu bizde yaşayabilirdik. O karanlık koridorda onların başına gelebilecek olumsuz bir hadise bizimde başımıza gelebilirdi. Onun için bu projeye yöneldik. Ve sonucunda çok mutlu olduk. Her aşamasını takip ettik. Olumlu manada çok fazla dönüş aldık. Sonuçta biz bir şeyler başardık. Proje başlangıcından orada çalışmaların yapıldığı ana ve elektriğin verildiği son ana kadar takip ettik. Bir emek sarf ettik ve emeğimizin karşılığını aldık. Bir şey başarmanın ardından gelen mutluluk diğer mutlulukların hiçbirine benzemiyor” ifadelerini kullandı. 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim