• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Gümüşhane : 16 °C
  • Trabzon : 12 °C

Ödüllü Yönetmen GÜ’ de

30.03.2015 16:46
Ödüllü Yönetmen GÜ’ de
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Burak Türten Sinema ve Televizyon Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimine devam etmekte ve Gümüşhane Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak dersler vermektedir.

Türten, 2007 yılında Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünü kazandı. Bugüne dek 4 kısa film ve 3 belgesel filmin görüntü yönetmenliğini üstlenirken, 3 belgesel ve 3 kurmaca filmin de yönetmenliğini gerçekleştirdi. Sinema kariyerinin yanı sıra Üniversite televizyonunda 2 yıl haber spikerliği yaptıktan sonra yaklaşık 1 yıl Ulusal bir televizyon kanalında haber spikerliği ve haber editörlüğü görevini üstlendi. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan Türten, Sinema ve Televizyon Anabilim Dalı’nda Doktora eğitime devam etmekte ve Gümüşhane Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak dersler vermektedir.

En iyi ödülü “Çöp”

Türten'in,  daha önce çektiği “Yol” kısa filmi Uluslararası Kar Film Festivali'nde kurmaca dalında üçüncülük ödülüne layık görüldü. Seslendirmiş olduğu 3 radyo programı Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye girerek ödül alma hakkı kazandı. Hazırlamış olduğu “Tramvay Teğet Geçti” adlı televizyon haberi de Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Yılın En İyi Televizyon Haberi ödülüne layık görüldü. Çeşitli reklam ve halkla ilişkiler projelerinde görev almaya devam eden Burak Türten, seslendirme ve görüntü yönetmenliği alanındaki faaliyetlerini sürdürmektedir. 30'a yakın ödül ile belgesel, kısa film, radyo programı, reklam ve haber alanında büyük başarılara imza attı. . Yönetmenliğini yaptığı son proje olan “Çöp” belgeseli ise Türkiye’de 2012 yılında en çok ödül alan 3. belgesel film oldu.

Yönetmenliğini Burak Türten’in yaptığı “Çöp” belgesel filmi Türkiye’nin ardından Avrupa’da da belgesel dünyasını büyüledi. Sanat çevrelerinin büyük beğenisini toplayan “Çöp” Türkiye’de aldığı 14 ödülün yanı sıra son olarak “The International Festival of Mediterranean Documentary and Reportage” (17. Uluslararası Akdeniz Belgesel Film Festivali)’nde kendi kategorisinde “En İyi Belgesel Film” ödülünü kazandı

“ Tarifsiz bir duygu”

“Açıkçası ödül almak özellikle bizim gibi sinema alanında çalışan insanlar için tarifsiz bir duygu. Özellikle uluslararası bir film festivalinde ülkenizden binlerce kilometre uzaktayken ülkeniz adına aldığınız o ödül büyük bir gurur kaynağı oluyor. Film çekerken tabi ki ödül alma amacıyla çekmiyorsunuz. Ancak aylar süren çekim ve kurgu aşamaları sonrasında insanların beğenisini kazanmak ve jüriler tarafından ödüllendirilmek tüm bu yorgunlukların ve zorlukların unutulmasına, tatlı bir anı olarak kalmasına neden oluyor. Bu nedenle öğrencilerimize de hep iyiyi hedeflemeleri ve daha iyiyi yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz.”

“Gümüşhane’den gitmeyi düşünmüyorum”

“Gümüşhane'ye geleli yaklaşık 6-7 ay oldu ve üniversitemizden gitmeyi düşünmüyorum. İlk geldiğim andan itibaren oluşan izlenimlerim gayet olumlu. Akademik anlamda çalışma yapma olanağı oldukça yüksek bir şehir. İnsanların yardımsever olması ve birçok sorununuza çözüm bulmaya çalışması beni çok etkiledi.  Fakat küçük bir şehir olmasının avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Özellikle küçük şehirlerden gelen öğrencilerimizin büyükşehir kültürünü yaşamadan üniversite bitirmeleri iş hayatları açısından olumsuz bir durum teşkil edebilmekte. Bunun yanı sıra kentin coğrafi şartları da bu tür alanlara alışmamış insanlar üzerinde olumsuz bir etki yaratabiliyor.”

 

 

“Üniversite, iletişim fakültesi ve film atölyesi”

“Üniversitemiz oldukça genç ve dinamik kadroya bir sahip. Özellikle rektörümüz Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın özverili çalışmaları neticesinde çok kısa bir sürede büyük yollar kat edilmiş durumda. Türkiye'nin birçok köklü üniversitesinde bulunmayan bölümler üniversitemizde açılmış durumda ve bu alanlara hali hazırda öncülük etmektedir. Gelecek yıllarda kültür sanat merkezlerimizin de tamamlanması ile birlikte üniversitemizin yapılanma anlamında büyük bir eksiğinin kalmayacağını düşünüyorum. “

“İletişim Fakültesi olarak şuan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü ile eğitim vermekteyiz. Bu bölümümüze ilerleyen yıllarda Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü eklenecek. Bu bölümlere de öğrenci almamızla birlikte Türkiye'de iletişim alanının tüm sektörlerine yetişmiş eleman sağlaya bileyeceğiz.”

“Fakültemiz bünyesinde öğrencilerin kendilerini geliştirebilmesi birçok uygulama birimi mevcut. Periyodik olarak çıkan ve tüm içeriği öğrencilerimiz tarafından hazırlanan GİF Haber Gazetesi, Kampus FM, GİF AJANS, Gün WEB TV ve GÜFA (Gümüşhane Film Atölyesi)  ile öğrencilerimiz mesleği işin mutfağında öğrenme fırsatı yakalıyor. Özverili arkadaşlarımızla birlikte birebir eğitim uygulamaları ile hızlı bir öğrenme süreci geçiriyoruz.”

“Koordinatörlüğünü üstlendiğim film atölyesi olarak üniversitemizin tanıtım filmi ihtiyaçlarına doğrudan öz kaynaklarımızla çözüm buluyoruz. Akademisyen-Öğrenci işbirliği ile ortaklaşa film projeleri üretiyor ve bilgi birikimimizi öğrencilerimizle doğrudan paylaşıyoruz. İsteğe bağlı olarak dileyen öğrencilerimize kamera, senaryo ve kurgu üzerine eğitimler veriyoruz. Film projelerimizin yanı sıra atölye olarak film günleri ve film sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Sinema tarihine geçmiş kült filmlerin analizlerini yaparak öğrencilerimizin hem keyifli vakit geçirmelerini hem de farklı şeyler öğrenmelerini sağlıyoruz.”diyerek cümlelerini sonlandırdı.

Ramazan YETİM

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim