• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Gümüşhane : 19 °C
  • Trabzon : 17 °C

NETİCEDE SEÇİM

30.08.2015 18:15
NETİCEDE SEÇİM
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, “Ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz, Güneydoğu’da hiç arzu etmediğimiz olaylar oluyor”

Canlı, özel bir işletmede düzenlediği basın toplantısında, terör ve erken seçimle ilgili açıklamada bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Canlı, yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünün 2013 yılında, “PKK’nın silahlandığını, yığınak yaptığı” şeklinde bir rapor hazırladığını hatırlatarak, “Bu rapor ilgililere sunuluyor, ama ilgililer ‘çözüm süreci’ altında görmemezlikten geliyor” dedi.

Milletvekili Canlı, ülkenin üniter yapısının her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, “Bu ülke düzlüğe çıksın, bu ülke üniter yapısını korusun, bu ülke iyi yönetilsin, bu ülkenin ekonomik dengeleri iyi olsunda biz MHPolarak iktidarda olalım, olmayalım, biz milletvekili olalım, olmayalım hiç önemli değil. Ama siz iktidar olursunuz ve ülke kan gölü haline gelirse bununda bir kıymeti yok” ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci kapsamında terör örgütü PKK’nın güçlendiğini savunan Canlı, “Görünen köy kılavuz istemez. Türkiye’nin Güneydoğu’sunda ilgililerin bizzat ifade ettiği gibi “Çözüm süreci devam etsin, çözüm süreci zarar görmesin” diye PKK’nın güçlenmesi PKK’nın taban bulması, yerleşmesi maalesef uzun süre devam etti. Gümüşhane’mizde kendi üzerine düşen payı aldı.”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak temel görüşlerinin terör örgütü PKK  ile mücadele etmek olduğunu vurgulayan Canlı, “Bizim partimizin temel görüşü PKK ile mücadele etmek. Bu terör örgütleriyle mücadele etmediğiniz sürece sizin bir yere varma şansınız sıfır. Ama tabi zamanında müdahale etmezseniz, o terör örgütünün güçlenmesi, terör örgütünün alt yapı bulması, terör örgütünün daha iyi bir noktaya gelmesi kaçınılmaz hale geliyor.Kim ananın ağlamasını isterki,  ülke yönetilirken Çanakkale’de 25 bin şehit verildi. Yani o zamanda denilseydi ki farklı davranalım,belki hiçbir şehit kanı dökülmezdi. Dolasıyla geldiğimiz noktada elbette ki şehitler gelmesin, elbette ki analar ağlamasın ama ülkenin üniter yapısı ve ülkenin bütünlüğü açısından yapılması gereken bir şey varsa mutlaka yapılması gerekir” diye konuştu.

“Türkiye’de AK Parti’nin en iyi yaptığı iş algı” diyen Canlı, “Bir eylem yapıyor ve yaptıktan sonrada toplumda kendi tabanında özellikle bu eylemin yansıması için bir propaganda. Mesela sokağa çıktığımda özelikle AK Parti seçmeninden şu soruyu duyuyorum. “Niye hükümet kurmadınız?” Bu soruyu soran insanlar bile örneğin oğlum ifade etti. Seçimlerden iki gün sonra bir arkadaşı ona demiş ki “Sizin ömrünüz 5 ay”, seçimlerden bir gün sonra, bir gencin düşüncesinde olanda erken seçim. Demek ki erken seçim onların tabanında da konuşula gelen bir hadise ve Devlet Bahçeli’yle görüşme yapmadan önce kendi teşkilatlarına “Seçime hazır olun, seçime gidiyoruz” talimatı veren onlar. Dolasıyla şurada, şunu çok net olarak ifade edebiliriz. Bugün yapılan kamuoyu yoklamaları yüzde 100 çıkmasa bile halkın gerçeğini yansıtıyor. Dolasıyla toplumda MHP’nin bu manada seçime götürdüğü yönünde, özellikle AK Parti seçmenin oluşturduğu bir algı var. CHP bizden daha çok yakın durmasına rağmen hükümet kuramadı. Zamanla toplumun değişik birimlerin de bu tip söylentiler ve ifadeler oluyor. Genel Başkanla yaptığımız toplantıda sayın genel başkanının hükümet kurmama noktasında, “Hükümetten kaçan siyasi parti topluma kendini anlatamaz” bunu söylemiş kardeşinizim. Dolasıyla şunu çok net ifade etmekte yarar var. Bu algıyı değiştiririz. Bizim aleyhimize kullanılacak cümle erken seçimden Devlet Bahçeli’nin bahsetmesi fakat Başbakanda erken seçimden bahsetti. Neticede seçime gidiliyor.”

MHP, CHP ve HDP’nin bir araya  gelip, hükümet kurma ihtimalinin olmadığını söyleyen Canlı, “MHP, CHP ile çoğunluğu sağlayabilseydi hükümet olabilirdi. Ama MHP, CHP, HDP’nin bir araya gelmesi sıfır. Hükümet olması sıfır. HDP’nin devam ettiği bir yerde, bu üçlünün bir araya gelmesi sıfır. Bir araya gelinecekse eğer, AK Partiyle bir araya gelinirdi. Genel başkan diyor ki 21 ilde güvenlik sıfır. Güvenliğin olmadığı yerde seçim mi olur. Erken seçim şu ortamda yapılmamalı” açıklamasında bulundu.

Canlı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümeti için bakanlık teklif ettiği MHP Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş ile ilgili olarak da “Tuğrul Türkeş kendini rezil etmiştir” ifadesini kullanarak şöyle devam etti: “Tuğrul Türkeş Genel Başkan adayı olmuş ve daha önceden başka siyasi partiye gitmiş, ama Genel Başkan sadece, Alparslan Türkeş’in oğlu diye onu partiye almış,vefadan dolayı başkan yardımcısı yapmış. Dolasıyla konumunu düşünmesi lazımdı. Şunu bir kere kabul etmek lazım. Alparslan Türkeş, Türk milliyetçilerinin lideri, eğer milliyetçilik anlayışı varsa bunda büyük katkısı vardır. Böyle bir durumda Tuğrul Türkeş’in kalkıp gitmesine ne diye biliriz ki biz. Elbette ki ilgili organlar gereğini yapacaktır. Bazı isimler var ki isimlerinin değerini bilmeli ve yaşatmalı. Maalesef insanlar bazen şaşıyor. Farklı bir mezraya giriyor. İyi midir, kötü müdür bunu zaman gösterecek.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim