• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 15 °C

NEREDE ÖZERKLİK HANİ ÖZGÜRLÜK ÜNİVERSİTEDE NELER OLUYOR?

28.03.2024 12:22
NEREDE ÖZERKLİK HANİ ÖZGÜRLÜK  ÜNİVERSİTEDE NELER OLUYOR?
Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanında bulunan özel bir işletme, beklenmedik bir dönüşüm geçirerek Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) karargahına dönüştü. Üniversite kampüsü içinde bulunan sosyal tesislerin öğrencilere rahat edebilecekleri alanlar olara

NEREDE ÖZERKLİK HANİ ÖZGÜRLÜK

ÜNİVERSİTEDE NELER OLUYOR?

Gümüşhane Üniversitesi kampüs alanında bulunan özel bir işletme, beklenmedik bir dönüşüm geçirerek Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) karargahına dönüştü. Üniversite kampüsü içinde bulunan sosyal tesislerin öğrencilere rahat edebilecekleri alanlar olarak hizmet vermesi gerekirken, bu durumun artık normallerin dışına çıkarak bir siyasi partinin karargahı haline gelmesi dikkat çekti.

Üniversite yönetimi ve öğrenciler arasında tartışmalara neden olan bu durum, kampüs içindeki sosyal mekanların siyasi amaçlar için kullanılmasının eleştirilmesine yol açtı. Özellikle öğrenciler, kampüs alanının tarafsızlığını korunması gerektiğini ve siyasi partilerin bu alanlarda çok fazla yer almaması gerektiğini vurguladılar.

Gelişmeleri yakından takip eden öğrenciler, üniversite kampüslerinin öğrencilere eğitim ve sosyal aktiviteler için güvenli ve tarafsız bir ortam sağlaması gerektiğini vurgulayarak, siyasi faaliyetlerin bu alanlarda sınırlı tutulması gerektiğini savunuyorlar.

Öte yandan Gümüşhane Üniversitesi sınırları içinde siyasi araçların halen dolanıyor olması da tepkilere neden oluyor.

ÖĞRENCİLER TEHTİD EDİLİYOR

Gümüşhane Üniversitesi BESYO öğrencileri, “Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) da görev yapan bazı hocalar, memurlar ve yanlarına gelip teşkilat mensubu olduklarını söyleyen kişiler öğrencilere aba altından sopa göstererek tehdit ediyorlar. MHP’ye oy vereceklerin hiç birinin derslerde ve devamsızlıklardan sorununun olmayacağını, MHP’ye oy vermeyenlerin ise derslerden kalacağını, okulu bitiremeyeceklerini söylüyorlar. Bunu kanıtlamak için de resim ve video getirmeleri isteniyor. Biz öğrenciler buraya okumaya geldik. Kim hangi siyasi partiye destek vermek isterse onu destekler. Böyle tehditler ile öğrencilerin istemedikleri şeyleri yapmaya mecbur bırakmaları bizce çok saçma. Bu konuda yetkili kurumlar mutlaka gereğini yapmalı, öğrencilerin kendi seçimlerini özgürce yapmaları sağlanmalı ve gerekli önemler de alınmalıdır.” dediler.

Gümüşhane Olay Gazetesi olarak, 31 Mart seçimleri sonrasında resim ve video göstermeyen öğrenciler hakkında okulda nasıl bir tavır sergileneceğini, herhangi bir hak mahrumiyetinin yapılıp yapılmayacağının da takipçisi olacağız.

Gümüşhane’nin parlayan yıldızı, şehrin göz bebeği olan Gümüşhane Üniversitesinin bu tür eylem ve olaylarla adının kirletilmesi Gümüşhaneli vatandaşları da rahatsız ediyor. Bu tür olayların yaşandığı bir üniversitenin gelecek yıl nasıl tercih edilebilir olması düşünülebilir. Gümüşhane Üniversitesi’nin kurumsal kimliği, kişi ve kişilerden daha üstündür. Bu tür davranışlar Gümüşhane Üniversitesi vizyon ve misyonuna yakışmıyor. Konu ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların gerekli incelemeleri yapıp, kamuoyunun aydınlatılması, varsa sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılıp yapılmayacağının da yakından takipçisi olacağız. Konuyu Gümüşhane Olay Gazetesi olarak Gümüşhane kamuoyu adına gerekli üst mercilere de ulaştıracağımızı da belirtmek isteriz.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim