• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 18 °C

“NEREDE HATA YAPTIK?”

22.06.2015 16:50
“NEREDE HATA YAPTIK?”
Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, “7 Haziran seçimlerinde AK Parti olarak aldığımız yüzde 40’lık bir oran azımsanacak bir oran değil ama neticede tek başına hükümet olamadığımız için üzgünüz”

Aygün, gazetemize yaptığı açıklamada, 7 Haziran milletvekili genel seçimleri sonrası alınan sonuca üzüldüklerini belirterek, “Kendi ilimizde de başarısızlık var. Birçok olumsuzluk yaşadığımız ortada. Parti içerisinde görüşüp ‘nerede hata yaptık’, nerede eksiklerimiz var’ onlar üzerine giderek, olası bir erken seçimde ilimizde yeniden iki milletvekili çıkarma ümidim var” dedi.

“Sonucu kabullenmeliyiz”

“7 Haziran’da yapılan genel seçimlerin öncelikle ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  AK Parti olarak aldığımız yüzde 40’lık bir oran azımsanacak bir oran değil ama neticede tek başına hükümet olamadığımız için üzgünüz. Mecliste olumlu görüşmeler sonucunda bir hükümet çıkar ortaya.  Hükümetsizlik piyasaları ilk günden beri etkiliyor. Mantıklı bir hükümet çıkması en büyük arzumuz. Mevcut yapıda güzel bir hükümet çıkarıp, memleketimiz hükümetsiz kalmasın yönünde temennilerimiz var.”

“AK Parti ayrım yapmadı”

“İktidar partisi her zaman kendi belediyeleriyle ilgili öncelikleri de olsa bizim gözlediğimiz kadarıyla 13 yıldır hükümetimiz çok ayrımlara gitmedi. Öncelikle kişi başı gelirlerde, kişi başı belediyelerin aldığı ödeneklerde, her belediye ödeneğini aldı. Zaman zaman bazı projelerde önceliğimiz oldu mu,  mutlaka olmuştur, olmaması durumunda çok bir şey kaybedeceğimizi ben zannetmiyorum. Bizim gibi ekonomik olarak ufak çaplı belediyelerin muhakkak beklentileri vardır.”

“Sıkıntılar olacak”

“Seçim dönemlerinde vaat edip yapmayı planladığımız yatırımlar vardı. Köse’de üst yapı çalışması yapıyorum. İlçemizde üst yapıyı tamamen yapacak olursam 1.5 milyon liraya ihtiyacım var. Bu bizim belediyenin bütçesinin yarısıdır. Bu nedenle belediye imkanlarımla bunu karşılamak mümkün değil. Biz, bunu Kültür Bakanlığından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından destekle karşılamayı planlıyorduk. Yeni dönemde bu yardımları aynı ölçüde alabilir miyiz, kanımca alamayız. Sıkıntılar olacak. AK Parti’nin dışında kurulacak bir hükümet olasılığında bir dezavantaj olsa da hangi hükümet kurulursa kurulsun biz hizmetlerimizin en azından büyük bir kısmını yapabilme adına yine gayretlerimizi sürdüreceğiz. Ama tabi ki iktidar partisinin nimetleri büyüktür. Biz yine de hükümetin kendi partimizden kurulmasından yanayız.”

“Altı olmayan şehrin üstü olmaz”

Başkan Aygün, Köse ilçesinde çalışmaların hızla sürdüğünü, önceliklerinin altyapı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Elektriklerin yer altına alınmasının 3’te 2’si tamamlandı. Kanalizasyonumuz tamamen bitti. Üst yapıyı yapıyoruz yavaş yavaş. İmar planımız da bitmek üzere, yüklenici firma son rötuşlarını yapıyor. Köse’ye yüzyıl gidecek bir imar planı yapıyoruz. Bu planda da jeolojik etüt raporları var, İlçenin tamamını kapsayan jeolojik etütler var. Köse şehir imar planı bittiği zaman haliyle hangi mahalleye kaç kat yapılacakları da onun içerisinde var. Vatandaşlarımız ekstradan da ilgili firmalara ya da mühendislik bürolarına jeolojik etüt parası ödemeyecekler. Altyapısıyla, üstyapısıyla, şehir imar planıyla önümüzdeki,  belki de yüz yıla hitap edecek bir Köse İlçesi hazırlamış olacağız.”

“İki ilçeye içme suyu”

“Altyapıyı yaparken bozulan dökülen yollarımız oldu. Şehrin yaklaşık 3’te 2’sini yaptık. Kaldırımları boyayarak da insanlarımızın hizmetine açıyoruz.  Kelkit ve Köse ilçelerinin içme suyu sorununu çözmek için çalışmalar başladı. , Kelkit İlçesiyle beraber yürüttüğümüz bir projemiz var. Köse barajından alınan suyun hemen yakınında ki bir arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra Köse ve Kelkit’e gidecek hatlarımız olacak. 2015 yılının sonuna doğru belki içebiliriz ama projenin bitim tarihi 2016 yılının sonu. Hem Köse hem de Kelkit ilçemiz sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Bununla beraber atık su arıtma tesisi projesini tamamladık, bütçe yetersizliğinden dolayı ihalesini bekliyoruz. Kanalizasyon bitti, altyapı bitti ama neticede kanalizasyondan toplanan bu sular Köse Deresine boşalıyor. O suyun da bir arıtma tesisinden geçmesi için çalışmamız var dediğim gibi bütçe yetersizliğinden dolayı onu bekletiyoruz.”

“Çöpler bertaraf edilecek”

Bayburt’ta yapımı tamamlanan ve Bayburt’ta kullanılan hali hazırda evsel atıkların toplanıldığı bir fabrika var. Biz de Gümüşhane olarak üye olduk. Gümüşhane bölgesinde toplanan çöpleri de oraya götürme projemiz var. Proje dahilinde Kelkit Vadisinin çöplerinin toplanacağı bir istasyon, Kelkit İlçesi yakınına yapıldı. Gümüşhane’de yer sorunları olduğu için henüz bitiremediğinden, her iki vadi ile birlikte Bayburt’a çöp taşıma işlemini yapmadık. Kelkit İlçesini denemek için götürmeleri oldu. 2014 yılı Nisan-Mayıs aylarında bir taşıma yaptı Kelkit İlçesi. 2015 yılı sonunda Gümüşhane’nin bitirmesi durumunda, orayı bekliyoruz,  çünkü birlik var ortada. Her iki vadinin toplanan çöpleri de Bayburt’taki katı atık bertaraf istasyonunda, bertaraf edilecek.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim