• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 16 °C

NEREDE BİZİM KÖPRÜ

08.10.2018 15:40
NEREDE BİZİM KÖPRÜ
Hafta sonu DHA tarafından yayımlanan Balahor Deresi üzerinde bulunan 300 yıllık tarihi köprünün ortadan kaybolduğu haberi Gümüşhane’deki bürokratları harekete geçirdi. Olay üzerine araştırma başlatıldı.

Ulusal bir haber ajansında yayımlanan Gümüşhane'nin Arslanca Köyü Balahor Deresi üzerinde bulunan 300 yıllık tarihi kemer köprünün çalındığı haberi üzerine yetkililer araştırma başlattı. Yapılan araştırmada tarihi köprünün çalınmadığı fakat korumak için önlem alınmadığından dolayı meydana gelen selde yıkıldığı açıklandı.

Hafta sonu DHA tarafından yayımlanan Balahor Deresi üzerinde bulunan 300 yıllık tarihi köprünün ortadan kaybolduğu haberi Gümüşhane’deki bürokratları harekete geçirdi. Olay üzerine araştırma başlatıldı.

DHA’nın yayımladığı haberde Arslanca köyü muhtarı Coşkun Doğan, köprünün yerinde olmadığını görünce şok yaşadıklarını belirterek, “Köprünün çalındığı dedikoduları üzerine geldik. Baktık ki köprünün taşları dahi yerinde yok. Burada kalan taşların eşelendiğini ve bir şekilde başka bir yere götürüldüğünü anladık. 1 hafta öncesine kadar köprü buradaydı. Köprü çökse bile deredeki bu az suyun, taşları sürükleme ihtimali yok. Köprü yıkılmış olsa bile taşlar dere boyunca olmalıydı. Etrafta hiç taş yok. Geçen pazartesi günü yerindeydi. Sonra burada son 3- 4 gün içinde neler oldu, bilemiyoruz. Gün içinde sık kullanılan bir köprü değil. Muhtemelen bu taşları buradan aldılar” açıklamalarında bulundu.

Haber Asılsız Olsa Da Tarihi Köprü Yok!

Konunun gündeme gelmesiyle Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı bir araştırma başlattı. Yapılan araştırma neticesinde basın ile haberin asılsız olduğuna yönelik bir bilgi notu paylaşıldı.

Bilgi Notunda Şu İfadeler Yer Aldı:

a. 07.10.2018 Günü Saat 13.30 sıralarında İnternet Haberlerinde DHA tarafından www.haberturk.com sitesinde Gümüşhane İli Merkez ilçesine bağlı Arslanca Köyü Mülki sınırları içerisinden geçen Balahor deresinin üzerinde bulunan (37 TEE 80726-804408) yapımı yaklaşık olarak 300-350 yıl öncesine dayanan köprünün kimliği belirsiz kişilerce sökülerek çalındığı ve Jandarma tarafından soruşturma yapıldığı iddia edilmiştir.”

b. İlçe J.K.Vek. ve Yağmurdere Krk.K.nı derhal olay yerine intikal etmişlerdir. Köy Muhtarı Coşkun DOĞAN ile yapılan görüşmede; kendisinin haber ajansı vasıtası ile olaydan bilgisi olduğunu, röportajda herhangi bir şekilde köprünün çalındığı veya Jandarmanın soruşturma yaptığı konusunda beyanda bulunmadığını sadece köprünün yıkıldığı ve taşlarının büyük bir çoğunluğunun olmadığını söylediğini beyan etmiştir.

Arslanca Köyünün sakinleri ile yapılan mülakat sonucunda köprünün yaklaşık (3) ay önce meydana gelen selde yıkılarak taşların sürüklendiği ve haberin asılsız olduğu öğrenilmiştir.”

Tarihe Sahip Çıkamadık!

Yapılan açıklamada köprünün çalınmadığı açıklansa da tarihe yeterince değer verilmediği gerçeği de ortaya çıkmış oldu. Tarihi bir köprünün önlem alınmaması sonucu kaderine terk edilmesi, ilgili kurumların işlerine olan duyarsızlığını da ortaya çıkarmış oldu. Araştırma sonucu yapılan açıklama ile Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 300-350 yıllık tarihi bir geçmişi bulunan kemer köprüyü neden daha önce koruma altına almadığı, tarihin korunmasına yönelik bir çalışmayı neden yapmadığı sorusu gündeme geldi. Bu tarihi kemer köprü ve buna benzeri tarihi yapıların yeterince korunup korunmadığı ise merak edilenler arasında yer alıyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim