• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 15 °C

NE ZAMAN AÇILACAK?

21.11.2022 13:03
NE ZAMAN AÇILACAK?
Kamuoyu, Gümüşhane İl Müftülüğü’nün, Kemaliye Camii altında yapmayı planladığı kitabevi ve çok amaçlı salonun akıbetini merak ediyor.

Kamuoyu, Gümüşhane İl Müftülüğü’nün, Kemaliye Camii altında yapmayı planladığı kitabevi ve  çok amaçlı salonun akıbetini merak ediyor.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Son dönemlerde gençliğe ve aileye sahip çıkma konusunda önemli çalışmalara imza atan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, toplumun her kesimine ulaşacak milli ve manevi bilgi kitaplarının tanıtım ve dağıtımına da ağırlık verdiği biliniyor.

Gümüşhaneli vatandaşlar; Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’na ait toplam 2600 basılı eserin Gümüşhane İl Müftülüğü’nce şehir merkezinde kurulacak merkezde satılmasını ve tanıtılmasını istiyorlar.

Özellikle başta mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hadislerinin yer aldığı kitaplarla, günümüz gençliğinin çıkmazlarına derman olacak yüzlerce kitabın yer alacağı böyle bir kitap satış merkezi İl Müftülüğü’nün Gümüşhane’ye en yararlı hizmetlerinden biri olacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi kitaplarından çok az kısmı, şehir merkezinin dışında - Yeni Mahalle’de bulunan Gümüşhane İl Müftülüğü binasında satıldığı için öğrenciler ve vatandaşlar kitaplara ulaşma imkânından yeterince yararlanamamaktadırlar.

Merkez Kemaliye Camii altında uzun süredir atıl durumda bulunan mekanın Diyanet Vakfı tarafından restore edilerek Diyanet kitaplarının satışı dahil pek çok sosyal aktivitenin de yapılacağı bir konuma getirileceği bir önceki İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından gündeme getirilmişti.

Gümüşhane kamuoyu, yeni İl Müftümüz Hüseyin Gün’ün, bu çok önemli projeyi hayata geçirmesini ve Gümüşhane’nin tam merkezi olan Kemaliye Camii altında çok amaçlı salon ve Diyanet Kitabevi’nin zaman geçirilmeden bir an önce hizmete sokulmasını bekliyor.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim