• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 16 °C

MYP GÜMÜŞHANE İL KONGRESİ YAPILDI

28.11.2022 13:23
MYP GÜMÜŞHANE İL KONGRESİ YAPILDI
Milli Yol Partisi Gümüşhane İl Başkanlığının 1'nci Olağan Kongresi Gümüşhane’de yapıldı.

MYP GÜMÜŞHANE İL KONGRESİ YAPILDI

Milli Yol Partisi Gümüşhane İl Başkanlığının 1'nci Olağan Kongresi Gümüşhane’de yapıldı.

Kongreye BBP eski MKYK Üyesi ve BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, (MYP) GİK Üyesi Bölge Sorumlusu Recai Demir, Gümüşhane İl Başkanı Mustafa Kaya, Erzincan İl Başkanı Şahin Okumuş, Kelkit İlçe Başkanı Abdul Samet Demir, Erzincan Teşkilat Başkanı Durmuş Kaya, Erzincan Gençlik Kolları Başkanı Taha Yasin Okumuş, Erzincan Eğitim Kolları Başkanı Suat Öztürk, Kelkit Gençlik Kolları Başkanı Bilal Nas, Mahalli İdareler Başkanı Onur Kiraz, İl ve ilçe sekreterleri, mahalle başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşları tarafından kurulan Milli Yol Partisi ülke genelinde 73’den fazla ilde kongrelerini tamamladı. Gümüşhane’de yapılan kongre ile Gümüşhane Merkez İl Başkanlığı görevine Abdulkadir Demir seçildi.  

(MYP) GİK Üyesi Recai Demir yaptığı açıklamada;

“MYP Kurucu İl Başkanı Mustafa Kaya’nın aday olmayacağı kongrede teşkilatların kabulü ve onayı ile İl Başkanlığı koltuğuna Abdulkadir Demir aday gösterildi. (MYP) GİK Üyesi Recai Demir, Kurucu (MYP) İl Başkanı Mustafa Kaya, Kelkit İlçe Başkanı Abdul Samet Demir, Kelkit Gençlik Kolları Başkanı Bilal Nas, Mahalli İdareler Başkanı Onur Kiraz ve İlçe Sekreteri, Kelkit Nizam-ı Alem Ocakları ve eski  Alperen Ocakları temsilciliği yapmış başkanlar, delegeler ve parti üyelerinin Kelkit’te  katılımıyla yapılan “İl Divan Toplantısında” MYP GİK Üyesi Recai Demir il başkan adayını belirlediklerini açıklayarak, gerek Gümüşhane’mize partililerimizle yapılan istişare sonucu, gerekse başkanlık divanı ile yapılan istişare sonucu, Genel Başkanımız Remzi Çayır bey tarafından Gümüşhane’mizde partimizin 1. Olağan İl Kongresi öncesi İl Başkan adayımızı belirlemiş durumdayız. Değerli kardeşimiz Abdulkadir Demir olmuştur. Bu hayırlı kararın hareketimize, partimize Gümüşhane’mize Türkiye’mize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” dedi.   

Gündemde siyasi konuşmalarda kongrede konuşan (MYP) İl Başkan adayı Abdulkadir Demir;

“Hem kendi şahsım ailem için hem camiamız için hem davamız için hem de Gümüşhane’miz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Remzi Çayır liderimiz birlikte beraber yol yürüdüğümüz her saniyesinde şeref ve onur duyduğum Gümüşhane benim kara sevdamdır. Ali Metin Tokdemir, Şeyhi Şeyrani, “Ahmed Ziyaüddîn Gümüşhanevi Hz.”, Mahmut Oltan Sungurlu, Mustafa Çalık’ın kadim şehrine ve dava arkadaşlarımıza hizmet etmek, partilerimizin vatandaşlarımızın hemşerilerimizin dertleriyle dertlenmek bizim için onurdur şereftir” dedi.

(MYP) Erzincan İl Başkanı Şahin Okumuş;  

“Muhsin Yazıcıoğlu davasını ifade etti. Seçilecek başkan adayı Abdulkadir Demir’e başarılar diledi. Demiryolu projesinin tarihi ipek yolu güzergâhı üzeninde çok önemli bir il olan Erzincan geçmesinden yanadır” dedi.

BBP Eski MKYK Üyesi ve BBP Trabzon İl Başkanı siyasetçi ve fikir adamı Yaşar Cihan;

"Türk İslam Ülküsü görüşlerinin anlattı. Akabinde Milli Yol Partisinin İslam Ekonomisi görüşlerinin nasıl olması gerektiğini dile getirdi. Başkan seçilme geçildi. Abdulkadir Demir Milli Yol Partisi Gümüşhane İl Başkanı oldu” dedi.

(MYP) GİK Üyesi Bölge Sorumlusu Recai Demir;

“Kongreye çok sayıda partili muhteşem bir katılım sağlarken partililere hitap eden Demir bu kutlu yolda hiç yorulmadan çalışacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı; “Gümüşhane il ve ilçe yönetimi ile iç içeyiz. Gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. Şu ana kadar yaptığımız ciddi çalışmalar neticesinde Gümüşhane’de 1 ay içinde 3 teşkilatımızı oluşturduk. Allah nasip ederse üçünü kurduk, diğer ilçelerimizi de Allah izin verirse hızlı bir şekilde kuracağız. Hepsini yetkilendireceğiz. Belediye başkanlığı, il genel meclisi, Belediye meclis üyeliklerini kazanacak ciddi ekiplerle yola çıkıyoruz. İlk kez Gümüşhane siyasi hayatında bir şey yaşayacaksınız.  Gümüşhane Merkez ilçede 3000 üye kaydına ulaşmak mecburiyetindeyiz. Tecrübeli kadrolarla yola çıkarak “Gümüşhane Belediyesini alacağız.” Belediye Meclis üyeliğinde 15 Belediye Meclis Üyeliğinin 8’ini almaya talibiz. Yerel yönetimlerde ezber bozacağız. Gümüşhane Belediyesi Belediye başkanlığını almayı hedefliyoruz. Bu hedeflerle yola çıkıyoruz. İl genel meclisinde ise iddialıyız. Particilik iddia işidir. Gümüşhane halkına Genel Başkanımız Remzi Çayır’ın selamlarını saygılarını iletiyorum. Uzaktan, yakından gelen adını sayamadığım siz kıymetli misafirlerime şükranlarımı sunuyorum. Gümüşhane’yi kalkındıracak adımları hep beraber atacağız. “Adalet, Liyakat, Üretim" diyerek yola çıktık. Biz tabela partisi olmak için yola çıkmadık. Çalışmalarımızda en önem verdiğimiz konuların başında parti üyeliği gelir. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan tahmini 20 bin seçmenden Belediye başkanlığı seçimlerinde 9 bin seçmenin oyunu almaya talibiz. İl genel Meclisinde ise, aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız var. Onlarla yola çıkarak çalışmalarımız sonucunda bir açıklama yapacağız” dedi.

Geçmişten günümüze hizmetlerinden ötürü Milli Yol Partisi 1.  Olağan Kongresinde Ödüle layık görülen,  eski BBP MKYK Üyesi, BBP Trabzon İl Başkanı ve siyasetçi ve fikir adamı Yaşar Cihan,  MYP GİK Üyesi Bölge sorumlusu Recai Demir, MYP Erzincan İl Başkanı Şahin Okumuş’a plaketleri verildi.

Dilek ve temenniler de ise GİK Üyesi Bölge Sorumlusu Recai Demir:  Sayın kardeşlerim, işimiz zor. Yerel yönetimlerde Belediye başkanları olarak görev almak isteyen İl, ilçe ve belde Belediye başkan aday adaylarımız var.  Aslında şu an yaşadığımız şey, bu hareketin ne kadar köklendiğinin, büyüdüğünün göstergesi. Bir yerde farklılık, farklı görüşler farklı duruşlar varsa o yerde gelecek vardır Allah’ın izniyle. Buna yürekten inanıyorum. “Değerli arkadaşlarım, biz Gümüşhane’de tarih yazacağız. Yerelde iktidar olmak istiyoruz. Kırıklı, Yağmurdere, Yeşildere, İkisu derelerinde milleti taçlandıracağız. Millî Yol ile fark edilirsiniz dedi.

Akabinde yemekli toplantıda Ankara’da yapılan 1. Olağan Kurultay hakkındaki MYP Genel Merkez’e İl Başkanlığımızca hazırlanacak rapor görüşüldü.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim