• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 15 °C

MÜZİĞE GÖNÜLLÜ MELEKLER

16.05.2016 11:49
MÜZİĞE GÖNÜLLÜ MELEKLER
Gümüşhane Valiliği’nce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen ‘Hayata Dokunuşlar’ projesi ve Gümüşhane Türk Kadınlar Birliği organizasyonda oluşturulan kadınlar korosu tarafından konser düzenlendi.

“İçimizdeki ezgiler hep güzel olsun”

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleşen konser programında konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, müziğin evrensel bir değer olduğunu ifade ederek, koroyu çok beğendiğini söyledi. “Fırsat verilince hanımların neler yaptığını hep birlikte gördük” diyen Yavuz, “Eminim daha da  güzel işlere imza atacaksınız. Çok teşekkür ediyorum hepinize. Gümüşhane Valiliği olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kadınlarımıza yönelik yürütülen Hayata Dokunuşlar Projesi kapsamında, birlik üyesi kadınlarımızın hayali olan koronun kurulmasına vesile olduk ve bundan da ayrıca mutluluk duyduk. Durmak yok, devam. Müzik insanın duygularını yansıtır, şiirin notaya ve ezgiye dönüşmüş halidir. İnsanı ve hayatı anlatır. İnsana ait bütün duyguları, yaşanmışlıkları barındırır içinde. Geçmişten geleceğe duygu ve düşüncelerimizi, umutlarımızı, hayallerimizi yaşarız müzikle ve her insan içinde bir müzik taşır. İçimizdeki ezgiler hep güzel olsun. Müzikle kalın” ifadelerini kullandı.

“Evren konuşkandır ve müzikle konuşur”

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aynur Çubukçu ise, evreni anlamanın yolunun müziği anlamaktan geçtiğini belirterek, “Evren konuşkandır ve müzikle konuşur. Bütün evren müzikal prensipler üzerine kuruludur. Bir notanın vesile kıldığı şey, yalnızca bizim anımsayabildiğimiz özel bir anın tekrar uyanışı, bu sayede devasa bir geçmişin yeniden canlanışıdır. “Müziksiz bir yaşam hata olurdu” der Nietzsche. Hegel’in ünlü tasnifine göre, tüm sanatların toplandığı bütündür müzik. Ahmet Hamdi Tanpınar’da “Bütün sanatlar musikinin içinde” diyerek aynı noktayı gösterir. Müziğin bütün sanatları kendisinde birleştirme ifadesi Mozart’ın babasına yazdığı bir mektupta şöyle dile gelir. “Duygularımı şiirle aktaramam şair değilim. Kendimi gölge ve ışıkla ifade edemem ressam değilim. Düşüncelerimi hareketlerle açıklayamam dansçı değilim. Ama hepsini müzikle yapabilirim. Ben bir müzisyenim” Eğer hayatımızın müziğini keyifsiz rutinler, hesaplar, kaygılarla kaybetmişsek, Schopenhauer adeta kitapların arasından seslenir. “Müzik yap” Ruhumuzun gıdası olan müziğin var olup gelişebilmesini sağladıkları için, tüm müzik sanatkarlarına minnettarız” şeklinde konuştu.

Koro gönüllülerden oluşuyor

Çubukçu koronun Gümüşhane’de bir ilk olduğunu ve koroda yer alanların tamamen gönüllülerden oluştuğunu sözlerine ekledi. Konuşmalardan sonra 18 kadından oluşan koro sahne alarak şarkı ve türküleri seslendirdi. Repertuvarında Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Gümüşhane yöresine ait türküler yer alan koronun seslendirdikleri eserlere zaman zaman sanatseverlerde eşlik etti. Oldukça keyifli anların yaşandığı programda koronun seslendirdiği şarkı ve türküler büyük alkış alırken, katılımcılarda doyasıya eğlendi.

Programda daha sonra Şengül Yavuz tarafından,  koroda yer alan isimlere ve emeği geçenlere çiçek verildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Koroda farklı yaş gruplarından yer alan isimler şöyle: Arife Eleman, Nalan Topaloğlu, İlkay Saraçolu, Melike Akhankaya, Memnune Şehitlioğlu, Işılay Karabiber, Aysel Ertürk, Demet Bayraktar, Sevil Dülgeloğlu, Burcu Demirel, Canan Bozalan, Nezahat Köse, Özlem Babacan, Arzu Ertürk, Canan Pehlivan, Aslıhan Gazioğlu, Neslihan Çubukçu, Türkan Günday.

Programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, kurum müdürleri, Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ESKİ RAMAZANLAR09 Mayıs 2019 Perşembe 12:51
  • MİNİK TEMACILARA EKOLOJİ ANLATILDI18 Ekim 2018 Perşembe 13:55
  • TARİH GÜNYÜZÜNE ÇIKIYOR17 Eylül 2018 Pazartesi 17:24
  • TURİZM'DE BAYRAM BEREKETİ27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:28
  • HORONA DOYDULAR24 Temmuz 2018 Salı 10:31
  • GÖRSEL ŞÖLEN İLGİ ÇEKİYOR19 Temmuz 2018 Perşembe 14:20
  • HER ŞEY GELECEK NESİLLER İÇİN19 Temmuz 2018 Perşembe 14:17
  • GEÇMİŞTEN BU GÜNE CEMAATLER17 Temmuz 2018 Salı 19:02
  • KARDEŞLİK BAĞLARINI FUTBOL İLE KURDULAR15 Temmuz 2018 Pazar 15:45
  • SULTAN SOFRASI YENİLENDİ20 Haziran 2018 Çarşamba 11:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim