• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

MÜSİAD’DAN FİDAN DİKİMİ

03.11.2021 12:16
MÜSİAD’DAN FİDAN DİKİMİ
MÜSİAD Gümüşhane Şube başkanlığı tarafından Pirahmet Köyünde fidan dikimi yapıldı.

MÜSİAD’DAN FİDAN DİKİMİ

MÜSİAD Gümüşhane Şube başkanlığı tarafından Pirahmet Köyünde fidan dikimi yapıldı.

Gümüşhane Merkez bağlı Pirahmet Köyü Ağlatındere mevkiinde MÜSİAD Gümüşhane Şubesi tarafından 400 adet çam ağacı ve 50 adet meyve ağacı dikimi yapıldı.

Düzenlenen fidan dikim törenine Gümüşhane Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Tarım İl Müdürü Edip Birsen, Orman İşletme Müdürü Orhan Şen, DKMP Şube Müdürü İlbey Aydın, Orman İşletme Şefleri ve personelleri ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Fidan dikim programında konuşun Gümüşhane Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, “MÜSİAD’ın ilimizde gerçekleştirdiği bu güzel etkinlikte beraberiz. Peygamber efendimizin buyurdukları gibi “Kıyametin kopacağını dahi bilseniz elinizde bir fidan varsa mutlaka dikin” buna icabet eden MÜSİAD yetkililerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “Bugün önemli bir gün. Müsiadımızın Gümüşhane’de ilk hatıra ormanı. Çam ve meyve ağaçlarının olduğu bir alan oldu. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese, başta Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. İnşallah bunun devamı gelir. Ülkemize, şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven de fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada,  “Özellikle 2021 yılı bizim için çok önemli bir yıl. Bunca ağaçların kaybedildiği yangından sonra bizim onların yerine idame etmemiz çok önemli. Bu tür etkinliklere MÜSİAD derneğimize vesile olduğu için onlara da teşekkür ediyorum. Biz nere olursa olsun Türkiyemizin yeşillenmesi için, bize gelen bütün derneklere, bütün kuruluşlara yardımcı oluyoruz. Yeter ki dikin diyoruz, dikilmesine vesile olalım diyoruz. bu etkinliğimize sizlerde katkı verdiğiniz için bende kurumum adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptığı konuşmada “Bir çok doğru işi bugün burada yapıyor olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gümüşhane yöremiz bütünüyle potansiyel orman sınırları içerisinde yer almasına rağmen Anadolu’nun iç kısımlarındaki birçok yöremiz gibi, orman varlığını kısmen kaybetmiş durumda. Bu nedenle doğru bir iş yapıyoruz. Onun dışında biz yıllarca Anadolu’nun her yerinde çamla meşe diktik. Anlatırken derslerde Türkiye’de farklı iklim şartlarından bahsettik. Ama iş yaparken ağaçlandırma konusunda bütün florya Türkiye’nin her yerinde aynıymış gibi fidanları diktik. Bugün meyve dikiyoruz, meyvede toprağa tutuyor, ağaçların hepsi tutar. Oranı değişir ama. O nedenle doğru bir iş yapıyoruz. Kuşlar rızıklanacak, hayvanlar rızıklanacak, buradan gelen geçen rızıklanacak. Onun için doğru bir iş yapıyoruz, bu acıdan da önemli. Bir diğer kıymeti ise yıllarca biliyorsunuz ilkbaharda yaptık bu işleri.  Türkiye’de Karadeniz iklimi dahil, bizim ilkbaharda diktiğimiz fidanların önü kurak dönem olduğu için maalesef büyük bir kısmını kuruttuk. Onları kurak bölgelerimizde, özellikle bu nedenle artık sonbaharda bu işleri yapıyor olmamız çok anlamlı. Yağışlı bir dönem bizi bekliyor. Daha önce ilkbaharda askerimiz, öğrencilerimiz, bizler okuldayken kazmalar kürekler elimizde hep bu ağaçlandırma işlerini, fidan dikim işlerini yaptık. Ama ondan sonra Allah’a emanet dedik gittik. Dönemde yaz dönemi olduğu için çoğu kurudu onların. Bu nedenle bu mevsimde yaptığımız bu iş çok anlamlı ve doğru. Yaklaşık 15 gün önce biliyorsunuz Paris İklim Anlaşmasına resmiyet kazandırdık. Küresel iklim değişikliği ile ilgili güncel bir konumuz var. O  bakımdan da ağaç, orman çok önemli. Bu nedenle bir nebzede olsa bu bakış açısıyla da çok anlamlı bir iş yapıldı.” ifadeleri kullandı.

Gümüşhane MÜSİAD Başkanı Baki Kara ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm arkadaşlarım ekibim adına yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle geçtiğimiz yaz ayları içerisinde sel ve yangın felaketleri nedeniyle ülkemizin bir çok yerinde çok ciddi ormanlarımız zarar gördü. Biz hem bu afetlerden etkilenme dolayısıyla hem de şehrimizin orman varlığını arttırmak noktasında böyle bir projeyi yapma gereksinimi duyduk. Bu projeyi yaparken de Orman İl Müdürümüz Allah razı olsun her noktada bizlere destek oldu. Anayol kenarını özellikle aramamızın sebebi şu oldu;  dedik ki kıymetli hocamın sözünde bahsettiği üzere sadece cam değil gerçekten birazda meyve ağacı dikelim. Bu meyve ağaçlarıyla beraber anayol kenarından geçen misafirler, yolcular herkes durup meyveden alsın yesin üzerinden. Meyvelerimizde olmaya balayınca da güzel, anlamlı bir yazı yazacağız, “Bu meyveler kamuya açıktır, herkes yiyebilir, helaldir şeklinde inşallah.” Sayın müdürümüz bize şunun sözünü de verdi.  Yol üstünde olma hasebiyle fidanlarımız tutana kadar inşallah sulama noktasında da bizlere arazöz desteği verecek. Bizde yol kenarı olduğu için sürekli ormanımıza bakacağız. Burayı bir çocuk gibi büyütmeyi Allah nasip ederse hedefliyoruz. Buradaki ormanın belki ilerleyen yıllarda, bir daha buraya gelip inşallah muhtarımızın desteğiyle burada hep birlikte piknik yapmayı da arzu edeceğiz. Ben katkı verdiğiniz için gerçekten teşekkür ederim. Buna benzer farklı etkinliklerimiz inşallah şehrimize yansıtacağız”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim