• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 19 °C

MÜSİAD KONYA ŞUBESİNDEN GÜMÜŞHANE’YE ZİYARET

09.08.2022 12:51
MÜSİAD KONYA ŞUBESİNDEN GÜMÜŞHANE’YE ZİYARET
MÜSİAD Konya şubesi yetkilileri, MÜSİAD Gümüşhane şubesinin davetlisi olarak Gümüşhane’de 2 günlük program için Gümüşhane’ye geldiler.

MÜSİAD Konya şubesi  yetkilileri, MÜSİAD Gümüşhane şubesinin davetlisi olarak Gümüşhane’de 2 günlük program için Gümüşhane’ye geldiler. 

MÜSİAD Konya Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretlerinin ilk gecesini Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana dağının eteklerindeki doğa harikası Limni Gölü Tabiat parkında geçirdiler. 

Kahvaltı sonrasında Gümüşhane temaslarına başlayan heyet MÜSİAD Gümüşhane Şubesinin üyeleriyle birlikte Torul Kalesi Cam Seyir Terasını ziyaret etti, ardından Karaca Mağarasına geçti.  

Karaca Mağarasının eşsiz doğasına hayran kalan ziyaretçiler buradan MÜSİAD Gümüşhane şubesine geçti. Şubede kısa bir toplantı gerçekleştirildikten sonra Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesine çıkıldı. Burada Sultan Süleyman Camiinde incelemelerde bulunan heyete şehrin tarihi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.  

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in katılımıyla öğlen yemeği programında ise her iki ilin ekonomik, sosyal ve ticari hayatları hakkında istişarelerde bulunuldu.  

Yemek sonrası heyetler önce Gümüşsu Meyve Suları Fabrikasını ardında Organize Sanayi Bölgesindeki Milat Cam Fabrikasını gezdi. Fabrikalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra programın devamı için Kelkit’e hareket edildi.  

Öbektaş Beldesinde Türkyie’nin ilk ve tek Karabuğday üretim tesisi olan Tam Tarım A.Ş’nin fabrikasında incelemelerde bulunan heyet daha sonra Şiran ilçesinde Tunapor Ltd.Şti. firmasının ilçedeki fabrikasını ve Sultan Pestil-Köme fabrikasını gezerek fabrika yetkilileri tarafından üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. 

Geceyi Şiran’da geçiren heyet ertesi gün Tomara Şelalesi Tabiat parkını ziyaret edip eşsiz manzaranın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çekerek stres attı.  

Devamında Kürtün ilçesine giden heyet Altuntaşlar Orman Ürünleri firmasının fabrikası, Çağlayandibi Şelalesi ve Örümcek ormanlarını ziyaret ettikten sonra Güvende Yaylasına çıkılarak Güvenç Abdal’ın kabrinde dua etti.  

Harmancık Yaylasında gerçekleştirilen detaylı toplantıda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerine kendilerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür etti. 

Kalabalık bir heyetle buraya gelmelerinin sebebinin hem Gümüşhane’yi tanımak ve tanıtmak hem de her alanda iyi ilişkiler kurarak işbirliğini artırmak ve beraber projeler gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Kağnıcı, Gümüşhane’nin tarihine ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını, şehrin zor şartlarına rağmen burada üretim yapan, şehir ekonomisine katkı sağlayan herkese çok teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti.  

MÜSİAD Konya şubesinin Türkiye’nin en eski ve en büyük şubelerinden biri olduğunu belirten Kağnıcı, Gümüşhane şubesi ile ortak projeler geliştireceklerini, her konuda destek vereceklerini, buranın güzelliklerini her yerde anlatacaklarını ve ilk fırsatta tekrar ziyaret edeceklerini ifade ederek sözlerine son verdi. 

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara ise Konya gibi büyük ve kadim bir şubeyi Gümüşhane’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, MÜSİAD Konya Şubesini artık kardeş şube olarak gördüklerini, beraber fikir alışverişinde bulunmaktan ve projeler geliştirmekten mutlu olacaklarını söyledi.  

Konya şubesiyle yakaladıkları bu kardeşlik ve dostluk ikliminin her iki şehre de fayda sağlayacağını dile getiren Kara, gerek sosyal gerek ticari alanda önümüzdeki dönemde birçok projeyi hayata geçireceklerini, Konya Şubesinin desteklerini hissetmekten mutluluk duyduklarını söyledi.  

Yeni bir şube olmalarına rağmen Gümüşhane’de birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ve bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirten Kara, “Gümüşhane’ye gelerek bizleri onurlandıran Konya Şubemize tekrar teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim