• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 15 °C

MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN YENİ HASTANE TEPKİSİ

07.01.2022 12:18
MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN YENİ HASTANE TEPKİSİ
Gümüşhane Merkez Mahalle Muhtarları Derneği, 200 yataklı yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin yolu ve diğer eksiklikleri hakkında yaşanan sıkıntıları düzenledikleri basın açıklamasıyla dile getirdi.

MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN YENİ HASTANE TEPKİSİ

Gümüşhane Merkez Mahalle Muhtarları Derneği, 200 yataklı yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi’nin yolu ve diğer eksiklikleri hakkında yaşanan sıkıntıları düzenledikleri basın açıklamasıyla dile getirdi. 

Hastane önünde açıklama yapan dernek üyesi mahalle muhtarları, Yeni Devlet Hastanesinde iklim ve coğrafi şartlar gözetilmeksizin devlet kaynaklarının israf edildiğini iddia etti.

Dernek üyesi mahalle muhtarları adına konuşan Başkan Emir Osman Yılmaz, hastanenin açılması yönündeki kararı alanların da şehrin dinamiklerinden haberdar olmayan, sırf hastane açılsın diye gönderilmiş görüntüsü veren atanmışlar olduğunu söyledi.

Yeni Devlet Hastanesinin yol, çevre düzenlemesi, otopark, ulaşım gibi eksikleri tamamlanmadan kış mevsimi şartlarında açılmasının vatandaşları daha fazla zorladığını kaydeden Yılmaz, “Üstelik oldu bittiye getirmek edasıyla acil servis ve kadın doğum bölümlerinin de birkaç gün içerisinde taşınması halk nazarında daha büyük tepkilere neden oldu. Şehir insanının yanı sıra ilçelerimizden gelerek sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen hemşehrilerimizi de zora sokan durumlar oluştu. Maden işletmelerinin iş makinaları eşliğinde bariyer olmayan, yol işaret ve levhalarının yapılmadığı, çift yönlü trafik akışına müsait olmayan bir yolun getirdiği tehlikelerin geçtiğimiz günlerde yağan kar ile birleşince ne denli büyük sıkıntılar oluşturduğuna canlı şahit olduk” dedi.

Hastane için yapılan asıl yolun fiziki olarak tamamlanarak açılabileceğini ancak bunun için yerel yönetimlerin söylemden ziyade eylemle sahaya inmesi gerektiğini aktaran Yılmaz, “Bu yaşananlar aynı zamanda hem sağlık çalışanlarımıza hem de insanımıza şehrin mevcut pahalılığında ekstra maddi yük yüklemiştir. Şehrimizde 2021’in son dönemlerinde Köprübaşı karakolunun taşınması, su kesintilerinin sıklığı ve Yeni Devlet Hastanesinin açılması gibi halkın muzdarip olduğu durumlar yaşanırken siyasi aktörlerin her zamanki gibi sesiz kalması bizi şaşırtmadı” diye konuştu.

Gümüşhane'nin Eskibağlar Mahallesindeki bir tepeye yapılan ve 2015 yılında bitirilen fakat zemin sorunları nedeniyle açılamayan 200 yataklı yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi uzun süren çalışmaların ardından riskler bertaraf edilerek 27 Aralık 2021 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamış, hastanenin hizmete başlamasıyla birlikte, vatandaşlar da hastanenin yolu ve sıkıntıları ile ilgili tepkilerini dile getirmişti.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim