• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

MOLLA'NIN İDAMINA GIYABİ CENAZE NAMAZI

13.12.2013 15:56
MOLLA'NIN İDAMINA GIYABİ CENAZE NAMAZI
Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel, Kemaliye Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrası yaptığı basın açıklamasıyla Molla'nın idam edilmesini kınadı.

Bangladeş hükümetinin, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan Cemaat-i İslami'yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlediğini savunan Şenel, şöyle devam etti:

"Aynen 28 şubat post modern darbesinin yerli aktörlerinin yaptığı gibi Bangladeş hükümeti, siyonist ve emperyalist çevrelerden aldığı talimatla hareket etmektedir. Kendi halkına karşı acımasız bir kıyım uygulamaktadır. Bangladeş hükümeti,Bangladeş'in insan gücünü ve enerji kaynaklarını küresel güçlere peşkeş çeken, ikbal peşinde koşan kadrolardan oluşmuştur. En başından beri ülkenin enerji kaynaklarının yağmalanmasına, insanın alın terinin ve emeğinin sömürülmesine karşı çıkan ve bu çizgide faaliyet gösteren Cemaat-i İslami'nin idareci kadrolarına karşı tam bir kıyım yapılmaktadır. Bu idam ve infazların Bangladeş halkının özgürlüğü ve refahı ile uzaktan yakından alakası yoktur. Türkiye hükümetini bu mesele ile ilgili duyarlı olmaya ve adım atmaya davet ediyoruz."

Abdulkadir Molla'nın idamını şiddetle kınadıklarını dile getiren Şenel, "İnsan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş hükümetinin ve hükümetin güdümündeki yargının bu kararı apaçık bir zorbalıktır. Allah'ın laneti ve gazabı tüm zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Onlar, akıttıkları kanda boğulacaktır. Bu haksızlıklar ve zulümler karşısında susanlar ise elbette alınlarında kara bir leke ile ömür boyu dolaşacaktır. Bu kara lekeyi taşımak istemeyen, insanlık onuruna ve duyarlılığına sahip herkes bu idama tepkisini en şiddetli şekilde göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Şenel, dernek üyeleri ve vatandaşlar, Molla için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. Bir süre tekbir getiren grup, olaysız dağıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim