• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 16 °C

MODERN PAZAR YERİ YÜKSELİYOR

10.05.2018 11:44
MODERN PAZAR YERİ YÜKSELİYOR
Yapımı hızla devam eden, şehrin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak ve yıl sonuna kadar yetişmesi planlanan Gümüşhane Belediyesi Modern Pazar Yeri Projesi hızla yükseliyor.

Gümüşhane Belediyesi tarafından şehrin uzun yıllardır beklediği projeyi AK Belediyecilik hayata geçiriyor. Geçmiş dönemlerde sürekli gündeme gelen pazar yeri sorunu, yapılan Modern Pazar Yeri ile sona eriyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in vizyon projeleri arasında yer alan Modern Pazar Yeri projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projeyi yakından takip ederek sık sık yerinde incelemelerde bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan Çimen, yapımına devam ettikleri Modern Pazar Yeri Projesi ile şehrin en önemli sorunları arasında bulunan kapalı pazar yeri ve otopark sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Başkan Çimen,  “Gümüşhane’nin yıllardır Zafer meydanında ve eski ismi ile Kıbrıs çarşısında hem köy pazarımız hem de haftada bir gün açılan Salı pazarımız vardı ve bu alan da pazar yeri şeklinde olan açık bir alandaydı. Şu anda şehrimizin en önemli sorunlarından bir tanesi olan hem otopark sorununu ortadan kaldırmak hem de Pazar alanını buraya getirmek için çalışmalara başladık. Tabi Pazar alanını getirirken 23 tane dükkân ile beraber ve yukarıda en üst katta çok amaçlı salon ile beraber güzel bir iş yeri açıyoruz. Yaklaşık 13 bin 500 metrekare inşaat alanı ile 200 araçlık otoparkı, 23 tane dükkan ve Çok Amaçlı Salonu ile inşallah yıl sonuna yetiştireceğiz. Burayı İller Bankası Kredisi ile yapıyoruz. Yaklaşık 15 milyon civarında maliyeti oldu. 12 milyon olarak hesap ettik ama yüzde 20 artış da olacak ve Gümüşhane Belediyesi’nin öz mal varlığı olacak. Güzel bir proje ve bu projemiz yapı dergisinde ilk 10’a giren bir proje oldu” açıklamasında bulundu.

Gümüşhane Gelişmeye Devam Ediyor

Seçim döneminde nazar almamak için 41 proje hazırladıkları ve şu anda yaptıkları projelerin 45’i geçtiğini kaydeden Başkan Çimen, “Nazar almayalım diye 41 tane proje hazırladık. Şu anda 41’i geçtik ve 45 projenin üstüne çıkıyoruz. Bu projelerimizin çoğunu tamamladık. Modern Pazar Yeri, Alışveriş Merkezi, Sosyal Yaşam Alanları şehrimiz kabuğunu kırdı ve bir kimlik kazanıyor. Gümüşhane gelişiyor, gelişmeye de devam edecek. Tabi bu gelişimde bize burada destek olan sayın Valimiz Okay Memiş’e, Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a teşekkür ediyorum. STK’lara ve Basına teşekkür ediyorum. İnşallah güzel şeyler olacak” şeklinde konuştu.

Burası Milletin Yeri

“Vatandaşımız dualarını bizden esirgemiyor” diyen Başkan Çimen, Modern Pazar Yeri ile ilgili şöyle konuştu:

“Şu anda bu mekan vatandaşımızın. Vatandaşımız her alanını kullanacak. İlkel ortamdan modern bir ortama geçiş yaparak onları rahatlatacağız. Mahsulünü ve ürününü daha rahat şartlarda satabilecek bir ortam sağlayacağız. Burası milletin yeri. Planlamasını da önümüzdeki günlerde yapacağız.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim