• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Gümüşhane : 3 °C
  • Trabzon : 10 °C

MİNİASİM ŞELALESİ İLGİ ÇEKİYOR

07.08.2018 11:42
MİNİASİM ŞELALESİ İLGİ ÇEKİYOR
Gümüşhane’de 2012 yılında Belediye Başkanlığı tarafından DOKA desteğiyle yaptırılan Miniasim Şelalesi, 2017 yılında yapılan restorasyon çalışmasıyla vatandaşların kullanabileceği sosyal bir alan haline geldi.

Çamlıca Mahallesi Fuadiye Caddesi’nde yapılan 2012 yılında yapılan Miniasim Şelalesi uzun yıllar atıl durumda beklemiş, 2017 yılında Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından hazırlatılan proje ile sağlıklı bir yapıya kavuşarak vatandaşın hizmetine girdi. 

Vatandaşların yaz aylarında oluşan sıcaklıklar nedeniyle serinlemek istemesi Miniasim Şelalesi’ne olan ilgiyi arttırdı. Serin bir hava oluşturan, aynı zamanda insan içini serinleten su sesinin oluşu, orada yer alan çay bahçesiyle beraber tarihi süslemeleriyle dışarıdan gelen vatandaşlarında ilgisini çekti. Gece aydınlatma sistemiyle hoş bir görüntü oluşturan, şehre farklı bir hava katan şelale fotoğraf çekmek isteyen vatandaşların da meskeni oldu.

Miniasim Şelalesi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ezel Evrim Kara, Miniasim Şelalesi’nin yaklaşık 5 yıldır faaliyette olduğunu, şelalenin akışında ve işletme anlamında bir takım sıkıntıların yaşanmasının ardından 2017 yılında projenin revize edilmesiyle sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.

2017’de Şelale Yenilendi

Şelalenin iç ve dış tasarımının yeniden yapılmasıyla bir takım ilaveler yaptıklarını belirten Kara, “Gerek şelalenin iç tasarımı gerek dış tasarımı yenilendi. İlaveten farklı fıskiye sistemi yaptık, çaydanlık görüntüsünde çay ocağı yaptık. Vatandaşımızın hizmetine sunmak için tekrardan hem korkuluk çalışması hem bordur hem parke çalışması yaptık. Dolayısıyla Miniasım Şelalemiz geçen yıl tekrardan komplike revize edilmiş oldu. Burada yeşil alan çalışması da yaptık. Bunun yanı sıra şelalenin yüzeyinde yanardöner bayrak çalışması ve tabela yapıldı. Her şey yeniden ele alındı” dedi

Kara, Miniasim Şelalesi’nin bünyesinde 4 eleman ve 1 şefin olduğunu, elemanların vardiyalı sistemle çalıştıklarını, açılış ve kapanış saatlerinin sabah 08:00 gece 00:00 olduğunu belirterek, “Burayı insanların gündüz ve akşam saatlerinde güzel vakit geçirebilecekleri, halkın beğenisini toplamış, serin bir bölge haline getirdik” ifadelerini kullandı.

Sosyal Bir Mekan Haline Geldi

Miniasim Şelalesi Şefi Arif Okur ise, şelalenin olduğu alanda 12 adet şemsiyeli oturma alanının olduğunu kaydederek, “Burada oturma alanlarının dışında banklar yer alıyor. Şelaleye gelen vatandaşlar çoğunlukla ailesiyle vakit geçirmek, fotoğraf çektirmek, nişan ve doğum günü aktiviteleri için geliyor. Okur, şelalenin güvenliğinin kamera sistemiyle 7/24 sağlandığını vurguladı.  

Yapılan şelale park için düşüncelerini paylaşan şelale ziyaretçilerinden Güngör Aydın, “Çocukluğumun geçtiği bir şehir burası. Gümüşhane lisesinde okudum. Altı yılım burada geçti. Önceden bir dağdı burası. Akrabalarım şelale yapıldığını söyledi biz de bir görelim dedik. Önceden kötü bir görüntü vardı o görüntüyü kesmiş, şehre yeni bir hava katmış” diye konuştu.

Gece ışıklandırmasını çok beğendiğinin altını çizen Aydın, “Gece ışıklandırma sisteminin oluşu, buraya ayrı bir hava katmış, dikkat çekici bir görünüm oluşturmuş. İnsanların buraya gelip çay içmeleri, fotoğraf çektirmesi, zaman geçirmesi yine aynı şekilde şehir dışından insanların da buraya gelip zaman geçirmeleri, başka yerlerin yeniden kamuflaj edilip güzelleştirilmesi Gümüşhane ilimize bir gelir kaynağı olacağına düşünüyorum” şeklinde konuştu.  

Haber: Beydullah KARAGÜL

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim