• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Gümüşhane : 17 °C
  • Trabzon : 23 °C

MİLLİ İRADE PLATFORMU ÇİN ZULMÜNÜ PROTESTO ETTİ

03.07.2015 16:50
MİLLİ İRADE PLATFORMU ÇİN ZULMÜNÜ PROTESTO ETTİ
Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı İsa Aslan, “Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. “Çin malına hayır” diyerek, tepkimizi gösterelim”

Milli İrade Platformu Çin Zulmünü Protesto Etti

Gümüşhane Milli İrade Platformu Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yapmış olduğu zulümleri protesto ederek kınadı.

Zafer Meydanı’nda Teravih namazından sonra gerçekleştirilen programda yapılan zulümleri protesto amaçlı dövizler açıldı. Yapılan haksızlıkları basın açıklamasıyla halka duyuran 32 kuruluşun oluşturduğu Milli İrade Platformu Türkiye ve Dünya gündeminde olan Çin Yönetiminin Doğu Türkistan’daki yapılan zulümleri kınayarak Çin mallarına boykot konulması çağrısında bulundu. Ayrıca yapılan basın açıklamasına ise Siyasi Parti Başkanları ve STK kuruluşları da katıldı. Açılış konuşmasını Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu yaptıktan sonra Kemaliye Cami İmam Hatibi Tayfun Dal tarafından dua edildi. Ardından Genç Memur- Sen İl Başkanı İsa Aslan ise 32 kuruluşun adına basın açıklamasını yaptı.

Aslan, burada yaptığı konuşmasında Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne "DUR" demek gerektiğini zulmü kınayarak “BOYKOT” çağrısı yapılması gerektiğini söyledi. Aslan, Müslüman Uygur Türkleri toprakları ve vatanları Doğu Türkistan’daki şanlı direnişlerini 257 yıldan beri büyük bir cesaret, kahramanlık örnekleri  ile dolu ve başarı ile sürdürmekte olduklarını dile getirdi. Aslan, Müslüman Uygur Türkleri bu kutsal mücadelesini Doğu Türkistan Hür ve Bağımsız olana ve bu topraklarda İlahikelimetullah cari olana kadar sürdürmeye azimli ve kararlı olduğunu ifade etti. Aslan, “Selam olsun Uygurlu kardeşlerimize, selam olsun şanlı direnişe, lanet olsun faşist Çin’e” dedi.

Kahrolsun Faşist Çin, Kahrolsun Bu Zulme Gözlerini Kapatanlar

“15 gündür Çinli faşist askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralı. Türkistan’da Oruç tutmak da yasak Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur’an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Çin hükümeti, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çinceyi kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikaları uyguluyor. Mal varlıklarına keyfi bir şekilde el konuluyor, seyahat özgürlükleri kısıtlanıyor. Halka önder olabilecek kapasitedeki bazı Alimler de zehirlenerek öldürülüyor.15 günde Çin’in resmi verilerine göre onlarca, insan hakları kuruluşlarına göre yüzlerce Müslüman yaşamını yitirdi, binlercesi cezaevine konuldu. Kahrolsun faşist Çin, kahrolsun bu zulme gözlerini kapatanlar. Yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmesi engellenmekte, bölgeden sağlıklı haber alınamamaktadır.”

Tüm Dünya Sussa da Biz Susmayacağız

“Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları kınıyoruz. Tüm dünya sussa da biz susmayacağız! Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların haklarını savunmaktan katiyen geri durmayacağız. Büyük Memur-Sen ailesi olarak biz var oldukça Doğu Türkistan zulmünü, Gazze katliamlarını, Suriye vahşetini, Mısır ve Arakan’da yaşanan hukuksuzlukları gözlerine sokmaya devam edeceğiz. Gözlerinizi kapayarak vicdanlarınızın sizi rahat bırakmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Buradan faşist Çin’e sesleniyoruz; Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç. Bir çağrımızda insanlığa Bu zulme “DUR” demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz.”

Çin Mallarına Yönelik Kapsamlı Bir Boykot Başlatalım

“Doğu Türkistan’da ki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için “BOYKOT” çağrısı yapıyoruz. Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin hükümeti, Doğu Türkistan’da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektir. Susacak mıyız?  Haydi ilk önce “Boykot” ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. “Çin malına hayır” diyerek, tepkimizi gösterelim, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza Faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim.”

Aslan, konuşmasının ardından Kemaliye Cami İmam Hatibi Tayfun Dal tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Teravih namazının ardından Zafer Meydanında gerçekleştirilen eyleme Belediye Başkanı Ercan Çimen, MHP İl Başkanı Ali Ateş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, İHH İl Başkanı Selim Nas, Genç Memur-Sen İl Başkanı İsa Aslan, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların temsilcileri, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hamdi Özer ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan Yetim
 

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim