• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 14 °C

Milli Eğitim Müdürü Sünnetçi’den GÜMÜŞHANE EĞİTİMİNDE DEVRİM SÖZÜ

15.09.2021 12:20
Milli Eğitim Müdürü Sünnetçi’den  GÜMÜŞHANE EĞİTİMİNDE DEVRİM SÖZÜ
Geçtiğimiz Temmuz ayı itibari ile Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Miraç Sünnetçi, Gümüşhane’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Milli Eğitim Müdürü Sünnetçi’den

GÜMÜŞHANE EĞİTİMİNDE DEVRİM SÖZÜ

Geçtiğimiz Temmuz ayı itibari ile Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Miraç Sünnetçi, Gümüşhane’de görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, Şinasi Özdenoğlu Konağı’nda basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.  

Göreve geldiği tarih itibari ile 2 aydır ciddi ve yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirterek sözlerine başlayan Sünnetçi; “Her yöneticinin bir yönetim şekli vardır, benim metotlarım diğer arkadaşlarımdan biraz daha farklı. Makam devlete aittir, çalışma ise bizler aittir” dedi.

Tüm ilçelerdeki öğretmen ve müdürlere ‘eğitim öğretim anlamında yapılacak bir devrimin ancak hiçbir mazeret gösterilmeden çalışılarak ortaya koyulacağını ifade ettiğini söyleyen Sünnetçi; “Mazeretler ile uğraşırsak çözüm noktasına ulaşamayız. Bugün Gümüşhane’ deki öğretmenlerimizin %70’e yakını sözleşmeli… Burada 1 gün bile kalacak olan kişi ter dökmek zorunda. Önümüzdeki dönem hangi öğretmen hangi sınıfta hangi ortalamayı yakalamış ona bakıp, şu andaki verilerle karşılaştıracağız” cümlelerine değindi.  

Sünnetçi, bu sene yapılan sınavlar doğrultusunda il genelinde üniversiteyi kazanan öğrenci sayımızın çok az olduğuna vurgu yaparak; “İl genelinde ortaöğretimden yükseköğretime geçen, yani üniversiteyi kazanan öğrenci sayımız; 138 kişi. Vali Bey’in başkanlığında tüm ilçe kaymakamlarımız ve ilçe milli eğitim müdürlerimizi yine bizim hazırlayacağımız bir sunum ile gerçeklikle yüzleştireceğiz. Herkes kendi ilçesini görecek. Bazı ilçelerimizde 200 bine giren öğrenci yok” dedi.  

Alınan sonuçlar doğrultusunda kurumlara daha katı kurallar getireceğini belirten Sünnetçi, önümüzdeki dönemde başarılı olacak her öğretmeni ödüllendireceklerinin altınız çizdi. Sünnetçi; “Bu zamana kadar Türkiye ortalamasının üzerine çıkan her öğretmeni ayağa kaldırdım ve alkışlattım. Bundan sonrada Vali Bey’den aldığım talimat doğrultusunda Türkiye genelinde başarı elde eden her öğretmen ödüllendirilecek. Bizim şu andaki tek gayemiz okullarımızı Türkiye ortalamasının üzerine çıkartmak. Gümüşhane’yi 70-80’li sıralardan 10’lara çıkartmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

LGS sınavına girecek olan 8. Sınıf öğrencilerine nakdî destek vererek kaynak dağıtıldığını söyleyen Sünnetçi; “Biz ciddi anlamda rehberliğimizi yapıp, desteğimizi verdik. Bundan sonra denetim, kontrol ve devamlılık esasında bu 5 madde ile başarıyı yakalayacağız. İl ve ilçelerdeki tüm okullar denetlenecek ve başarıları analiz edilecek. Ben kendilerine açık çek verdim. Tüm ilçelere maddi destek gönderdim. Sadece 8. sınıftaki 483 LGS öğrencisine kaynakların tamamı dağıtıldı” açıklamalarında bulundu.  

Sünnetçi, bu yıl ki amaçlarının her bir kurumda görev yapan bütün öğretmenler ile başarıya ulaşmak olduğunu kaydederek; “Her dönem il dışından ücretsiz temin ettiğimiz deneme sınavlarını yapacağız. Bu deneme sınavları sonucunda bütün kurumlardaki öğretmenler tek tek analiz edilecek. Her öğretmen her deneme sonucunda kendi karnesini görecek. İlçeler arasında yarışmalar olacak başarı sağlayan kişiler belediyemizin de desteği ile şehrin billboardlarında görsel ve basılı olarak gösterilecek. Ben bir Gümüşhaneli olarak 138 çocuğu 538 yaptığımda gurur duyarım. Ama öğretmen arkadaşlarım bana bu geçiş döneminde tolerans sağlamalı, amacımız eğitim. 6 ay sonra çalışmalarımız meyveleri vermeye başlayacak” dedi.   

Açıklamalarının devamında bu dönem içinde yapılmasını planladıkları büyük projeler hakkında bilgi veren Sünnetçi, tamamlamayı hedefledikleri 3 büyük projeden bahsetti.

Sünnetci, ilk olarak Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin olduğu binayı bir uygulama oteline dönüştürecek olan proje hakkında bilgi verdi. Sünnetçi bu proje hakkında; “Öğretmenevimizin malum durumu ortada. Odalar çok küçük ve hizmet anlamında Gümüşhane’ye yakışmayan bir statüsü var. Bakanlık müfettişlerimiz geldiğinde ağırlayacak yer bulamadık. Yeni yapılan Adliye binasının yanındaki Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin olduğu binaya 71 yataklı, 2 tane süit odası olan, 2 tane restorana sahip, altında ise fitness salonu olan bir uygulama oteli yapacağız. Mühendisler resmi anlamda işlemlere başladı. İhalenin bitimi ile birlikte Zigana Mesleki ve Teknik eğitim okulunu Bilim Sanat Merkezi ile aynı binaya taşıyacağım. O binanın tamamı ise tüm Gümüşhane’ye hizmet edecek modern bir uygulama oteli olacak” şeklinde konuştu.  

İkinci proje ise özel eğitim gören çocuklara yönelik yapılacak. Sünnetçi bu proje hakkında ise; “Özel eğitim okullarından mezun olan 12. Sınıf öğrencilerimiz vardı. Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda bir sınıf açtım. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz ile bir araya geldik, bu çocuklara 300 saatlik ders aldıracağız. Bir tanesi Özdenoğlu Konağı’nda, 2 tanesi Sema Doğan’da olacak. Bu çocukları yine maaşlı ve sigortalı bir şekilde hayatlarına devam ettireceğiz. Bu çocukların her birisini istihdam ettireceğiz” dedi.  

Son projenin ise mevcut öğretmenevinin konumunu değiştirmek olduğunu açıklayan Sünnetci; “Gümüş Otel’e el koyup, mevcut Öğretmenevini oraya taşımayı planlıyoruz. Vekillerimiz ve belediye başkanımız ile görüştük. Bölgeyi inceleyip, fiziki iyileştirmesini gerçekleştirip öğretmenevini oraya taşıyacağız” diyerek projeler hakkında bilgi verdi.  

Sünnetçi, açıklamalarının ardında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Okullarda uygulamaya geçen PCR testleri ile ilgili konuşan Sünnetçi; “Okulların başladığı ilk haftadan bugüne kadarki geçen süreçte değerlere baktığımızda pozitif öğrenci, öğretmen ve temaslı sayısı ile ilgili rakamlarımız belli. İlk haftada ulaştığımız pozitif vakaların geneli aileden kaynaklı. Bu hastalık 4 veya 5. Gününde semptomlarını gösteriyor. Biz Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz PCR testleri sonucunda öğrencilerde ve öğretmenlerde pozitif vakalar tespit ettik. Yurtlarımızda yaklaşık 12’ye yakın pozitif vaka geldi. Sınıflarda kontrolü elimize aldık ve okullarımıza hâkimiz. Ama çocuklarımız şuandaki temas noktası pansiyonlar. Pansiyonlardaki odalarda öğrenci sayılarımız en aza indirmeye çalışarak teması azaltmayı hedefliyoruz. Boşta oda bırakmayarak odalardaki öğrenci sayılarımızı seyrekleştiriyoruz. Pansiyonu olan tüm kurum müdürlerine bu talimatı verdik” dedi.  

Pansiyonların bulaş noktasında önemli bir nokta olduğunu tekrar hatırlatan Sünnetçi; “Pozitif vaka çıktığında bu çocuklarımızı pansiyonda tutamıyoruz. Diğer çocuklarla temasları olduğu için ailelerini çağırıyoruz. İmkânı olan aileler gelip çocuğunu alıyor ama imkânı olmayan her pozitif çocuğu ambulanslar ile evlerine teslim ediyoruz. Vali Bey ile görüştük, ilimize ait bir aracı izole ettiriyoruz. İçerisinde tıbbi malzeme ve tıbbi personel olan bu aracımız ile durumu olmayan tüm çocuklarımızı bu araç ile biz transfer edeceğiz. İlimizde şuanda ciddi bir problemimiz yok her vakaya anında müdahale ediyoruz” dedi.    

Sünnetçi son olarak katılım gösteren Basın mensuplarına teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim