• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 9 °C
  • Trabzon : 15 °C

MİLLETVEKİLİ AYDIN’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

03.12.2013 22:33
MİLLETVEKİLİ AYDIN’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar - Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar - Ge Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yayınladığı mesajında; 
Dünya da ülkemizde ve ilimizde sayıları azımsanamayacak sayıda vatandaşımızın engelli olarak yaşamlarını sürdürdüğünü ifade etti. Doğuştan veya sonradan değişik sebepler ned...eniyle engelli olarak hayatlarını sürdürmeye devam eden vatandaşlarımızın sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak, fırsat eşitliği sunmak için sosyal devlet ilkesi ile her alanda kendilerine her geçen gün artan destek ve yeni düzenlemeler ile anayasamızda da yer alan pozitif ayrımcılığın her alanda uygulanması çalışmalarına süratle davam etmekteyiz.

Engelli vatandaşlarımız karlı dağların altında güneşi görmek için bekleyen ve umutla bekledikleri güneşi aldıklarında kardelen gibi dağların yamacın da da olsa, bir avuç toprakla dahi çoşku ile açıp büyüyebilecek azim ve isteğe sahiptirler bize düşen vazife ise onların güneşi görmesine destek olmaktır.

Bugünün sağlıklı vatandaşları her an engelli olma gerçeği ile yüz yüzedir bu bilinç ile toplumumuz daha duyarlı ve yardımsever olması gerekmektedir. 

Engellilerimize toplumumuzun hiçbir noktasında ötekileştirmeden sosyal bağlarımızı da daha kuvvetlendirerek her an kendilerine gereken değeri ve önemi vermeyi görev edinmeliyiz.

AK Parti iktidarı görevi geldiği günden bu yana Engelli kardeşlerimiz için daha yaşanabilir bir ülke mümkündür anlayışı ile gerek kanuni altyapı gerekse sosyal çalışmalarda kısa zamanda büyük aşama kaydedilmesini sağlamıştır ancak biz bu gelinen nokta ile de yetinmeyerek daha hayırlısı ve iyisi için çalışmalar yürütmeye devam etmekteyiz. Gümüşhane’miz de Sosyal Devletin bir gereği olan sosyal yardımlarda kendilerine gerekli imkanları en üst düzeyde sağlamanın çabası içerisindeyiz

Daha öncede ifade ettiğimiz gibi Şimdi sadece birkaç dakikamızı ayırıp tekerlikli sandalyeye oturup koşmayı, gözlerimizi bağlayıp annemizi görmeyi, kollarımızı bağlayıp sevgilimizin elinden tutmayı, hiç konuşmadan şarkı söylemeyi, hiç duymadan denizin sesisini dinlemeyi deneyelim o zaman engelsiz bir dünya için daha çok mücadele edebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle memleketimizdeki, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli vatandaşlarımızı saygılarım ve en derin duygularım ile selamlarım.” dedi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim