• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 25 °C
  • Trabzon : 23 °C

‘’MİLLETSİZ MİLLİYETÇİLİK OLMAZ’’

27.03.2015 16:03
‘’MİLLETSİZ MİLLİYETÇİLİK OLMAZ’’
Ak Parti Gümüşhane il Başkanı Hakkı Gündüz, yaptığı açıklama ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş’i hedef alarak “ Mhp’nin millet iradesine saygı duymadığını” ifade etti.

Gündüz, 25. dönem milletvekili genel seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları kapsamında STK’ların görüşlerinin sorulmasınındemokrasi tarihinde bir ilk olduğunu ve AK Parti’nin bu girişimi ile 81 ilde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bir şekilde karar alma mekanizması içerisinde olmasını sağlaması yönüyle önemli bir süreci başlatmış olduğunu söyledi.Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileriyle temayül yoklaması yapılmasının, AK Parti’nin aday belirlerken toplumun her kesiminin görüşünü önemsediğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getiren Gündüz, “AK Parti, milletin vekilini belirlemek için milletle beraber olduğunu, STK temsilcileriyle yaptığı bu temayül yoklamasında bir kez daha göstermiş oldu.ÇünküAK Parti birlikteliğin, omuz omuzalığın partisidir.AK Parti hizmet partisidir,AK Parti demokrasi partisidir” dedi.

Gündüz, Ateş’in açıklamasını da “Geçtiğimiz günlerde MHP il başkanı Ali Ateş’in basına yaptığı açıklamalarla MHP’nin demokrasi karşıtı bir siyasi hareket olduğuna tüm Gümüşhane kamuoyu şahit olmuştur.Ateş, yapmış olduğu açıklamalarla MHP’nin Millet iradesine saygı duymadığını açıkça belirtmiştir” sözleri ile eleştirdi.

YAPTIKLARI MİLLİYETÇİLİK DEĞİL, IRKÇILIKTIR

Gündüz, eleştirilerine şöyle devam etti:“MHP, toplumu bir arada tutan değerleri, karşılıklı saygı ve sevgiyi yıkarak düşmanlığın siyasî temsilini üstleniyor.MHP ‘kan dursun, gözyaşı dinsin, ülkenin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü pekiştiren kişilerin ve toplumun huzur, refah, güvenlik ve mutluluğuna yönelik proje sürdürülsün’ diyen herkesi ve bu görüşlere katılan devlet kurumlarını vatana ihanetle suçluyor. MHP’nin yaptığı milliyetçilik değil, ırkçılıktır; milleti bütünleştirmek değil, milleti karşı karşıya getiren ayrıştırıcı yaklaşımdır. MHP kanın durmasından neden rahatsız? Terörün bitmesinden neden huzursuz? Acaba siyasetinin ve hamasetinin ana ekseni terör olduğu ve bu oyuncak elinden alınacağı için mi endişe duymaktadır? Yoksa istismar edeceği şehit cenazeleri bundan sonra olmayacak diye telaşa mı kapılmaktadır? MHP'nin ideolojisi Türk milliyetçiliği değil, Kürt karşıtlığıdır. Türk milliyetçiliği, sağlam fikri ve kültürel gelenekleri ile bu kadar dışlayıcı ve düşmanlık üreten bir yapı olamaz.

MİLLETSİZ MİLLİYETÇİLİK OLMAZ

Milletsiz Milliyetçilik olmaz.Biz milletimizin bağrından doğduk, orada yetiştik, orada ilmi, irfanı ve hizmeti öğrendik.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, son 12 yılda tam 9 defa, hem de oylarını sürekli artırmak suretiyle milletin desteğine mazhar olduğunu göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerine güvenip, cumhurbaşkanı adayı olamadılar.13-14 tane parti birleşmek suretiyle bir cumhurbaşkanı adayı çıkardılar, netice ortada. Siyasette önemli olan duruştur, omurgadır. Buda sadece Ak Parti’de var.Küresel sistem, çok ciddi bir değişim sürecinden geçerken, Türkiye’nin mevcut mekanizmaları ile bu değişimi kendisi için fırsata dönüştürebilmesi çok zor.Demokratik sistem içinde hızlı karar alma ve hızlı uygulama mekanizmalarına ancak Başkanlık Sistemiyle sahip olabiliriz.Bugün G-7 ülkelerinin de, G-20 ülkelerinin de önemli bölümü başkanlık veya yarı başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bunlar şimdi en ileri olan ülkeler.Dünya çapında da Başkanlık Sistemi, diğer tüm yönetim sistemlerinden daha yaygın, daha işlerliği olan bir sistemdir. Başkanlık Sisteminden diktatörlük anlayanlar, padişahlık, imparatorluk anlayanlar, her şeyden önce kendi milletlerine güveni olmayanlardır.G-20 deki on ülkeye baktığımız zaman hiçbirinde böyle bir şey göremezsiniz. O on ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor.Kim ne derse desin AK Parti Milletle beraber olan duruşunu 7 Haziran’da da Milli iradenin sandıkta tecelli etmesiyle sürdürmeye devam edecek.”

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim