• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • Gümüşhane : 13 °C
  • Trabzon : 16 °C

MİLLET BAHÇESİ İHALESİ BU ŞEHRE İHANETTİR

06.12.2022 12:39
MİLLET BAHÇESİ İHALESİ  BU ŞEHRE İHANETTİR
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, 26 Aralık tarihinde 3.kez ihale edilecek Millet Bahçesi ihalesinin yapılması halinde şehir adına ihalenin feshi davası açacaklarını söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Akın Demir’den  sert açıklama.

MİLLET BAHÇESİ İHALESİ

BU ŞEHRE İHANETTİR

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, 26 Aralık tarihinde 3.kez ihale edilecek Millet Bahçesi ihalesinin yapılması halinde şehir adına ihalenin feshi davası açacaklarını söyledi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gümüşhane kent merkezinde yapılacak olan Millet Bahçesi ve sosyal donatılar ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihale edilmiş, 2 kez yapılan ihalelere kimse girmemiş ve TOKİ 26 Aralık’ta 3.kez bu işin ihale edileceğini duyurmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan SP İl Başkanı Av.Akın Demir, kent meydanı ihalesinde ısrar edilirse iptali için ellerinden geleni yapacaklarını duyurarak, “Gümüşhane Kent Meydanı İhalesi ihaleye katılım olmadığı gerekçesi ile 2 kez yapılamamıştır. Bunun üzerine 3.ihalenin yakın bir tarihte yeniden yapılacağı belirtilmektedir. Allah bu topluma bu millete bu kadar yardım ederken inatla ben bu ihaleyi yapacağım demek hem akla ziyan bir durum hem de bu şehre ihanettir” dedi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada projede ısrar edilmesini bir türlü anlayamadıklarını dile getiren Demir, “Bugün şehrin merkezi boşalmış ve âdete terk edilmiş bir şehir havası andırmakta iken şehrin merkezini canlılığını tamamen bitirecek bu projede ısrar edilmesini bir türlü anlamıyoruz. Keşke bu inat ısrar başka işlerde misalen Kürtün’ün topraklarının Şalpazarı’na verildiği durumda da yapılsa idi. Gümüşhane’nin en işlek caddesi olarak bilinen Atatürk Caddesinde bile işyerlerinin kapandığına – dükkânların üzerinde kiralık tabelalarına rastladığımızı hatırlatmak isteriz. Uzun yıllar şehrimizde lokanta işletmeciliği yapan bir esnaf bu gidişle yılsonu dükkânını kapatacağını ifade etmiş ise esnafın geldiği durumu gelin siz anlayın. Şehir Hastanesinin ve Adliye Binasının taşınması ile şehrimiz canlılığını büyük oranda yitirmiş ve bu son hamle ile de tamamen bitirilmek istenmektedir. Şehrin kaderini belirleyecek böyle bir işte neden Kent Konseyinin-Şehir Esnafının-Ticaret Odalarının ve Esnaf Odalarının görüşü sorulmaz” diye konuştu.

“İhalenin yapılması halinde bu şehir adına ihalenin feshi davası açacağız”

Açıklamasında “Geç olmadan bu hatanızdan dönün” çağrısında bulunan Demir, “Ben yaptım mantığı ile yapılan işlerin neye mal olduğunu hep birlikte yaşadığımız bir dönemde Şehir Hastanesinin yapımı sürecinde yer belirleme işinin bir oldubittiye getirilmesinin maliyetini bu halk ödedi ve ödemeye de devam ediyor. Nerede ise Hastane inşaatının 2-3 misli bedeli zeminin sağlamlaştırmasında ve yolun yapımında harcadığımızı hiç düşünmezler mi? Bu işin maliyet kısmı bir de bu şehir insanına sağlık hizmetine ulaşımda erişimde yaşattıkları maliyet ve sıkıntı ise işin çabası. Ben yaptım mantığı ile işler yürümez. Valilik hizmet binamızın ve İl Milli Eğitim ve Halk Eğitim binalarımızın ne eksiği var bu binaları bugün yapmaya kalsanız en az bugünkü maliyet ile en az 100 milyon liraya ihtiyaç var. Yani siz bu binaları yıkarak bu alanı park bahçe haline getirmekle şehre ne kazandıracaksınız. Böyle bir şey olur mu? Allah akıl fikir versin. Bu işler böyle yapılmaz. Geç olmadan bu hatanızdan dönün. Yap- yık sonra yeniden yap mantığı ile işler yürümez. Köprübaşı karakol binasında olduğu gibi önce yap sonra yık. E bir Allah’ın kulu da sormaz mı ki maden yıkacaktın neden yaptın. Tadilattan geçirdin. Şimdi de ben eski hastane binasını valilik hizmet binasına dönüştüreceğim e sonra yeniden valilik binası yapacağım bu yık yap maliyetlerini kim karşılayacak. Buna bizim rızamız yoktur. İhalenin yapılması halinde bu şehir adına ihalenin feshi davası açacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim