• BIST 9715.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Gümüşhane : 12 °C
  • Trabzon : 17 °C

Milat Projeye Adım Adım

14.06.2017 16:50
Milat Projeye Adım Adım
Gümüşhane Belediyesi tarafından dört ay önce ihalesi yapılan, otogar ve Daldaban Sanayi Sitesinin bulunduğu yaklaşık 18 bin metrekarelik alana yapılacak olan Alışveriş Merkezi (AVM) için çalışmalar hızla sürüyor.

Gümüşhane Belediyesi tarafından dört ay önce ihalesi yapılan, otogar ve Daldaban Sanayi Sitesinin bulunduğu  yaklaşık 18 bin metrekarelik alana yapılacak olan Alışveriş Merkezi (AVM) için çalışmalar hızla sürüyor.

Ağustos ayında ilk kazmanın vurulacağı alanda çalışmalara başlamak üzere mevcut otogarın yeri değiştirilecek, Daldaban Sanayi Sitesinde bulunan işyerleri ise Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Sanayi Çarşısına nakledilecek.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, mevcut otogarın boşaltılması için Naim Ağaç Tesisleri ile tesis bitişiğinde bulunan halı sahaya geçici otogar çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Yetkililer, geçici otogarın en kısa sürede tamamlanarak otogarın bu alana nakledileceğini belirtti.

Sanayi Çarşısında İş Yerleri Hazırlanıyor

Daldaban Sanayi Sitesinden bulunan işyerlerinin Bağlarbaşı Mahallesindeki Sanayi Çarşısına nakledilmesi için Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yetkililer, yapılacak işyerlerinin sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi için her türlü fedakarlığın yapıldığını belirterek, bu işyerlerinin de kısa sürede tamamlanarak Sanayi Sitesindeki işyerlerinin en kısa zamanda naklinin sağlanacağını ifade ettiler.

İlk Kazma Ağustos Ayında

Yetkililer, gerek geçici otogarın gerekse Sanayi Çarşısındaki işyerlerinin en kısa sürede tamamlanacağını ve Gümüşhane için bir milat olacak AVM için ilk kazmanın zaman geçirilmeden Ağustos ayında vurulacağını belirtiler.

30 Yıllığına Kiraya Verilecek

Mülkiyeti Gümüşhane Belediyesi’ne ait arsa üzerinde Belediye Başkanlığı tarafından projeye uygun mimari, statik, elektrik, mekanik peyzaj uygulama projeleri teklif şartname ve standartlar doğrultusunda her türlü masrafları yüklenici firmaya ait olmak üzere AVM işletmeciliği yap-işlet-devret modeli kapsamında 30 yıllığına kiraya verildi.

AVM inşaatı 16 ay sonra bitecek

Yetkililer, 17 Şubat 2017 tarihinin altının çizilmesi gereken ve şehre seviye atlatacak, kaderini değiştirecek büyük alışveriş merkezi projesini gerçekleştirecekleri tarih olduğunu ifade ederek, “30 yıl yap-işlet- devret modeliyle projemizi ihaleye çıkardık. Kundur İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi projenin yüklenici firması oldu. Şehrimizin en büyük ihtiyacı olan bu proje 16 ay içerisinde bitirilecek. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Gümüşhane’nin Kurtuluşunun 100. Yıldönümü

AVM Projesi’nin, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olan 2018’de tamamlanması hedefleniyor. Yetkililer, Alışveriş Merkezleri, merkezi bir birimce dizayn edilen, planlanan, yaptırılan ve yönetilen perakende mağazalarının ve çeşitli hizmet kuruluşlarının yer aldığı kompleksler olduğunu ifade ederek, “Toplumun tüketim alışkanlıklarındaki değişim ile birlikte, kentsel alanda farklılaşan ihtiyaçların ve toplumun taleplerinin en önemli yansımalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Alışılmış perakendenin dışında daha organize edilmiş mağazaların bir araya gelmesi, tek bir yönetim tarafından yönetilmesi ve ticari karı maksimize etmek amacıyla farklı kullanımlar ve etkinlikler ile donatılmaları; alışveriş merkezlerini daha çok tüketici için cazip hale getiren sosyal, ticari merkezler haline getirmektedir. Bir başka ifade ile alışveriş merkezleri, ziyaretçilerine daha konforlu alışveriş imkânı ve bunun yanında sosyal etkileşim ortamı sağlamak amacıyla tasarlanmış bünyelerinde farklı mağazaları ve kullanımları barındıran, profesyonelce yönetilen perakende kompleksleridir” açıklamasında bulundu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim