• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • Gümüşhane : 2 °C
  • Trabzon : 10 °C

Mikro İşletmeler Destek Paketi Açıklandı

03.11.2020 10:54
Mikro İşletmeler Destek Paketi Açıklandı
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, KOBİ’lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paketinin hayata geçirildiğini söyledi.

Başkan Akçay, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından açıklanan Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ niteliğindeki işletmelere başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere temel maliyetlerinin karşılanmasının hedeflendiğini belirtti.

Mikro İşletmeler Destek Paketi’nin kamu bankaları tarafından hayata geçirildiğini kaydeden Akçay, “Pandemi süreci ile birlikte başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere temel maliyetlerinin karşılanması konusunda zor zamanlar geçiren KOBİ’lerimizin bu sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatacağını düşünüyorum. Kamu bankalarımız tarafından açıklanan Mikro İşletmeler Destek Paketinde, Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan firmalar yararlanabilecektir. 1 milyon TL’nin altında ciroya ulaşan işletmelere 50 bin TL’ye kadar limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacaktır. Bu amaçla firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10’u nakit olarak serbest kullanıma bırakılacak, en az yüzde 90’lık kısmı ise işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödenecektir. Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi’nin yanı sıra firmalar, kurumsal kart, doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı ürünleri üzerinden Nakit İşletme Kredisi kullanabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim