• BIST 10739.57
  • Altın 2511.269
  • Dolar 32.2117
  • Euro 35.01
  • Gümüşhane : 14 °C
  • Trabzon : 16 °C

MHP’DE DEPREM

22.02.2016 14:53
MHP’DE DEPREM
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane teşkilatı tasfiye mi edildi? MHP’de art arda gelen il teşkilatlarının kapatılması haberleri üzerine gözler Gümüşhane’ye çevrildi.

MHP’de topladığı 543 imzayla olağanüstü kurultay isteyen muhalefet Genel Merkez’den yanıt alamayınca, muhaliflerin avukatları "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturarak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açmıştı. Aralarında Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş’in de bulunduğu 16 il başkanının Ankara Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde imzası bulunuyor.

16 İL BAŞKANI DAVACI

Ankara Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş,  MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt ve Çorum İl Başkanı Bekir Çetin "davacı", MHP tüzel kişiliği ise "davalı" olarak gösterildi.

MUHALİFLERE İLK NEŞTER

Kurultay için açılan davanın ardından Genel Merkez, il başkanları ve teşkilatlarını kapatmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis, Aksaray Merkez İlçe Teşkilatını yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattığını açıkladı.

GÜMÜŞHANE TEŞKİLATI DA TASFİYE Mİ EDİLDİ?

Muhabirlerimizin edindiği bilgilere göre, imzası bulunan illerin yavaş yavaş kapatılması üzerine Gümüşhane İl Teşkilatının da tasfiye edildiği öğrenildi. Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Gümüşhane parti teşkilatının, yönetimin tasfiye edildiğini belirtmesi ve bazı parti yöneticilerinin sosyal medyada “Parti yönetiminin tasfiye edildiğini” doğrular nitelikte paylaşımlarda bulunması dikkatlerden kaçmadı.  MHP Genel Merkez Parti Yöneticilerinin ise, “Teşkilat kapatma ve disipline sevk kararlarının devamının geleceğini ve bu konuda en ufak bir taviz verilmeyeceğini” açıklaması imzası bulunan 16 ilden biri olan Gümüşhane yönetiminin de tasfiye edileceğine işaret ediyor.

YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

MHP’den konu ile ilgili resmi bir açıklama beklenirken, MHP Gümüşhane İl Başkanlığı’na eski milletvekili adayı Akın Üstün’ün atandığı kulisler arasında yer alıyor. Kulislerde yer alan bir diğer bilgi ise, Akın Üstün’ün il başkanlığı parti tabanında kabul görmediği ve parti teşkilatının il başkanı adayı olan Nadim Aydın’ı istediği. MHP Gümüşhane teşkilatında önümüzdeki günlerde hareketli bir sürecin yaşanacağı öngörülüyor.

GÜMÜŞHANE YÖNETİM KURULU

MHP Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş’in yönetim kurulunda yer alan isimler ise şöyle;

Fazlı Uğur, Hamiyet Acet, Ahmet Akbulut, Tayfur Ağaç, Sebahattin Saraç, Yakup Dolan, Halil Çimen, Cengiz Günday, Kurban Tokmak, Hurşit Ayvaz, Kadir Topuz, Cengiz Ersoy, Fatih Ulutaş, Orhan Karabulut, Zeki Karakaş, Hakan Demir, Adnan Koç, Şerafettin Yakut, Bayram Canlı, Recai Akhan yer alırken, Disiplin kurulu asil üyeleri de Yusuf Atay, Mehmet Beşiroğlu, Sebahattin Şeker, Abdulkadir Şahbenderoğlu, Temel Nas, Menderes Aşkın, Orhan Gündüz.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

MHP İl Yönetiminde bulunan bazı isimler, sosyal medya hesapları üzerinden konu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundular.

Sebahattin Saraç:

“BEKLENEN OLDU… ÜLKÜCÜ İRADE GÜMÜŞHANE’DE HİÇE SAYILDI”

Delegelerin oylarıyla seçilen mevcut il başkanı görevden alınarak yine aynı secimde delegelerin oy vermediği aday, genel merkezin ülkücü delegeyi ve yine şehirdeki binlerce ülkücüyü davaya gönül vermiş insanları hiçe sayarak Gümüşhane’de sayıları bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar olan şahıslardan bir tanesini il başkanlığına atamıştır.

Öncelikle yeni atanan il başkanına başarılar dilemeyeceğim. Makam ve koltuk uğruna bile bile yanlışlara göz yumanlar. Gümüşhane’de kimlerle bu görevi yürüteceklerini çok merak ediyorum.

Ve genel merkeze şunu söylüyorum bastırmak istedikleri Türk milliyetçileri ve Ülkücüler bence bir daha düşünün.

Gümüşhaneli iş adamlarından Eftal Tosun’un yaptığı paylaşım ise dikkatlerden kaçmadı.

“Muhalif olarak imza veren teşkilatların tamamının kapatılma kararı verilmiştir. Yaklaşık 16 vilayet ve buna bağlı ilçe teşkilatları dahildir. Şehrimdeki teşkilatta kapatılmış bir ülküdaşımıza yetki verilmiştir. Pazartesi ve hafta içi diğer teşkilatların kapanma kararları basına yansıyacak. Allah davamız ve mensupları adına hayırlara vesile olmasını nasip eylesin. Görelim mevlam neyler, neyler ise güzel eyler !”

Yönetimdeki isimlerden Abdulkadir Şahbenderoğlu da şu ifadeleri kullandı.

“Mhp’de şefkat kolay pardon çetin dik duran il başkanlarını ve ilce başkanlarını teşkilatları kapatarak görevden alıyor. Adamlık Ankara’da yatmak değil, taşrada siyasetle olur. Hükümete karşı kamburu çıkan bu adam. Ülkücülere karşı omurga dersi veriyor. Sizce kim omurgasiz…”

MUHALİFLERİ DESTEKLEYEN TEŞKİLATLAR GÖREVDEN ALINIYOR

MHP, olağanüstü genel kurula gidilmesi için yargıya başvuran bazı il yönetimlerini görevden aldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, bazı il teşkilatlarının kapatıldığını resmi olarak duyurdu.

4 İLDE TEŞKİLATLARIN KAPISINA KİLİT VURULDU

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il, Aksaray merkez ilçe teşkilatını yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattığını açıkladı.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Aksaray, Uşak, Kilis, Denizli’deki teşkilatları kapatma kararı verildiğini açıkladı. MHP’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis İl, Aksaray Merkez İlçe Teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 19/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir. Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir.”

FATİH İLÇE TEŞKİLATI KAPATILDI

Genel Merkez 20 Şubat’ta da İstanbul Fatih ilçe teşkilatının kapatıldığını açıklamıştı. MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin İstanbul Fatih İlçe Teşkilatı ve Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak hakkında yazılı açıklama yaptı.

Parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; İstanbul Fatih İlçe Teşkilatı’nın, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından yine tüzüğün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldığını belirten Çetin, “Bu karar 20/02/2016 tarihinde il başkanlığına ve Kaymakamlığa bildirilmiştir. 19.02.2016 tarihinde İlçe Başkanlığı ve yöneticiliği sıfatıyla bağdaşmayan tutum, davranışları nedeniyle de Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de başlatılmıştır. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir” dedi.

İL TEŞKİLATLARI DA ÜST ÜSTE KAPATILIYOR

MHP Genel Merkezi, Elazığ il ve merkez ilçe teşkilatlarını kapattığını duyurdu.

MHP Genel merkezinden Elazığ il ve merkez ilçe yönetimine gönderilen yazıda, kararın parti tüzüğündeki 52 ve 54'üncü maddelerinin tanıdığı yetkiye dayanarak alındığı belirtildi.  Yazıda, yeni teşkilat kuruluncaya kadar partinin kapatılmasına karar verildiği belirtilirken, "Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi.

45 GÜNDE KONGRE

Genel Merkez kapatılan teşkilatlara yeni yönetimleri de atadı. Tüzük gereği 45 gün içinde bu teşkilatlarda il kongreleri gerçekleştirilecek. Kongrelerde imzacı delegelerin bu sıfatları düşecek. Böylece olası bir olağanüstü kongrede oy kullanma hakkı ortadan kalkacak.

33 İSİM ETKİLENECEK

Genel Merkez ayrıca mahkemeye il kongreleri sürecinin başladığını bu nedenle olağanüstü kongrenin yapılmasının mümkün olmadığı gerekçesini bildirerek muhalifleri köşeye sıkıştıracak. Bu 4 teşkilatı kapatma ve disipline sevk işlemlerinden il başkanlarıyla birlikte delege sıfatı taşıyan 37 isimden imza veren 33’nün etkileneceği öğrenildi. Diğer imzacı il teşkilatlarının da önümüzdeki günlerde kapatılarak muhaliflere verilen destek zayıflatılacak. 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP’den Esnaf Çözüm Paketi Önerisi09 Ekim 2020 Cuma 13:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tüm Dünyaya Bir Kez Daha 'Dünya Beşten Büyüktür' Dedi24 Eylül 2020 Perşembe 11:31
  • Ak Parti’de Kongre Süreci Başlıyor06 Mart 2020 Cuma 10:32
  • Ağaç Yeniden Başkan18 Şubat 2020 Salı 10:53
  • HIRSIZLAR TRABZON'DA YAKALANDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:30
  • TORUL'DA KODLAMA YARIŞMASI YAPILDI15 Nisan 2019 Pazartesi 15:27
  • KÖY YOLUNA KAYA YUVARLANDI14 Mart 2019 Perşembe 12:00
  • AK PARTİ TORUL'DA SAHADA14 Mart 2019 Perşembe 11:59
  • ÜRETİMİ ARTIRACAK HAMLELER YAPMIYORUZ12 Mart 2019 Salı 10:41
  • CANLI GENÇLERLE BULUŞTU04 Mart 2019 Pazartesi 13:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim