• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 18 °C

MHP’DE CUMHUR İTTİFAKI MUAMMASI

04.03.2019 13:47
MHP’DE CUMHUR İTTİFAKI MUAMMASI
Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan bir grup ülkücünün AK Parti’nin programında AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen’e açtığı ‘Dik Dur Eğilme, Bozkurtlar Seninle’ pankartı, ülkücü camiada krize neden oldu.

Seçim süreci boyunca Cumhur İttifakı’nı savunduklarını, Gümüşhane’de Cumhur İttifakı’nın iki adayı olduğunu ve halkımızın bu iki adaydan istediği birini tercih edeceğini dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), yaşanan pankart krizi ile Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket ederek, zehir zemberek açıklamalarla adaylıklarının ilk günü gibi tehdit dilini kullanmayı tercih etti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılan bir grup ülkücünün AK Parti’nin programında AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen’e açtığı ‘Dik Dur Eğilme, Bozkurtlar Seninle’ pankartı, ülkücü camiada krize neden oldu.

Neler Yaşandı

Uğur Işılak konseri öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Ercan Çimen, konuşmasını salonda bulunan bir grup genç tarafından açılan “Dik dur eğilme, bozkurtlar seninle” pankartı ve sloganları ile AK Parti Gençlik Kolları tarafından “AK Gençlik seninle gurur duyuyor” sloganlarının ardından kesti. Gençlere teşekkür eden Başkan Çimen, bir eliyle bozkurt, diğer eliyle rabia işareti yaparak sloganlara karşılık verdi ve salonu bu şekilde selamladı.

MHP’de Bölünmeler Devam Ediyor

Gümüşhane’de Cumhur İttifakı’nın iki adayı var söylemi ile sahaya inen MHP’deki çözülme AK Parti’ye yaradı. MHP’de Belediye Meclis Üyelerinin belirlenmesinin ardından ‘listede MHP’li yok’ eleştirileriyle kan kaybeden MHP, ülkü ocaklarından ayrılan bir grup gencin AK Parti’nin adayı olan Ercan Çimen’e pankart açarak görkemli bir şekilde destek vermesi ile bölünmelerin giderek devam ettiğini gösterdi.

MHP’de Cumhur İttifakı Muamması

Seçim süreci boyunca tüm açıklamalarında Cumhur İttifakı’nı savunduklarını iddia eden MHP grubu, Gümüşhane’de Cumhur İttifakın iki adayı olduğunu, halkımızın da bu iki adaydan birini tercih edeceğini söylemişti. Yakın zamanda gerçekleştirilen Mustafa Yıldızdoğan konserinde de bine yakın AK Partilinin katıldığını iddia eden MHP, yaşanan pankart krizi ile söylemlerini değiştirdi. Seçim çalışmaları boyunca AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yer veren ve destek veren paylaşımlarda bulunan MHP, bugün Ülkü Ocakları’ndan ayrılmış bir grup genç için zehir zemberek açıklamalarda bulunarak tehditler savurdu. Ülkü Ocakları’ndan ayrılan gençlerin Cumhur İttifakı’nın diğer adayını benimseyip destek vermeleri MHP’de huzursuzluğa neden oldu. Dün ‘Cumhur İttifakı’ diyen MHP’liler bugün ‘Gümüşhane’yi dar ederiz’ açıklamaları kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Varan: Gümüşhane’yi Dar Ederiz

MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Sabri Varan, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı. Varan, sosyal medya hesabından tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Dün akşam Gümüşhane’de Ülkü Ocakları’nın adı ve logosu kullanılarak yapılan soytarılığa karşı Gümüşhane Ülkü Ocakları’mızın yaptığı basın açıklamasına katıldık.

Bazıları ahlaksızlığı yaşam biçimi haline getirmiş olabilir ama sizi buradan uyarıyorum: “Ahlaksızlığınıza Ülkü Ocakları adını bir daha karıştırırsanız size Gümüşhane’yi dar ederiz!”

MHP İl Başkanı Aydın’dan Sert Sözler

MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden bu duruma tepkisi ‘Cumhur İttifakı’ ruhuna nasıl bir zarar verildiğini gözler önüne serdi. İl Başkanı Aydın, sosyal medya hesabından tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Korkunun ecele faydası yoktur. Yaptırdığı anketlerde çok kıymetli ve Cumhur İttifakı’nı benimsemiş Ak Partili seçmenin Milliyetçi Hareket Partisi’ne kıymetli oylarını vereceğini hissedip görünce, güya oyun oynayıp şov yaptırıp ‘bakın bende bozkurt işareti yapıyorum, bozkurtlar seninle’ bağırttırıyorum bende geçmişte ülkücüyüm diyerek MHP’ye oy verecek Ak Partili seçmenin önünü kesemezsin...”

Ülkücüler Olayı Mahkemeye Taşıyacak

Uğur Işılak konseri öncesi gerçekleşen bu olaya tepki gösteren Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Teşkilatı, aralarında MHP İl Başkanı, MYK üyeleri ve belediye başkan adayları Sabri Varan ile birlikte basın açıklaması yaparak bu durumu kınadı. Bir grup eski ülkücünün Cumhur İttifakı’nın bir adayı olan Ercan Çimen’e verdiği desteğe tepki gösteren Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Teşkilatı, ‘Bizim adayımız Sabri Varan’dır diyerek Cumhur İttifakı muammasını ortaya koymuş oldu. Ülkü Ocakları’ndan ayrılan bir grup gencin AK Parti’nin adayı Ercan Çimen’e verdiği desteği sert bir dille kınayan Ülkü Ocakları, süreci mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Gümüşhane İl Başkanı Salih Taşçı, bir grup ülkücü ile Fatih Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında Ülkü Ocakları’nın amblemini kullanarak açılan pankarta tepki gösterdi. Kamuya açık bir derneğin logosunu kullandığı gerekçesiyle gençleri mahkemeye vermeye hazırlanan Ülkü Ocakları il Başkanı Taşcı, “İnsanlar Ülkücüyüm diyebilirler, ama ülkü ocaklarını simgesini kullanarak birilerine şirin görünmek uğruna bu saygısızlığı yapamazlar. Bu seviyesizliği yapanları şiddetle kınıyorum” dedi.

Suç İşlemişlerdir

“Bu pankartı yazdırarak kendilerini ülkücü hareketin temsilcisi mi sanmaktadırlar” diyerek tepkisini dile getiren Taşcı, “Bunların değişik kuyruk acıları olduğu tarafımızca bilinmektedir. Bu seviyesiz davranışın sorumluları ülkücü harekete ve ülkü ocaklarına karşı suç işlediklerini anlamayacak kadar ahmak kişilerdir. Bunlar, ne olduğu belirsiz olanların beni ve mensubu olduğum ülkücü hareketi tanımamalarından kaynaklanmaktadır. Bu tavrı ortaya koyanlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmış olup, yasal işlemleri her iki genel merkez boyutunda takip edilecektir. Bu eylem içerisinde bulunan kişilerin teşkilatımızla herhangi bir bağı ve bağlantısı söz konusu değildir. Ülkü Ocakları olarak biz Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Sabri Varan’ın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Ülkücüler, açıklamanın ardından Ülkücü Yemini ederek sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim