• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 26 °C
  • Trabzon : 15 °C

MHP ŞAŞIRDI

05.03.2019 12:12
MHP ŞAŞIRDI
Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanı ,ülkü ocaklarından ayrılan fakat ülküsüne sahip çıkan gençlerin Cumhur İttifakı adaylarından biri olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen’e pankart açmasını hazmedemeyerek gençleri Fetocü ilan etti.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, ülkü ocaklarından ayrılan fakat ülküsüne sahip çıkan gençlerin Cumhur İttifakı adaylarından biri olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen’e pankart açmasını hazmedemeyerek gençleri Fetöcü ilan etti. Açıklamaları hayretle seyreden kamuoyunda bu durum şaşkınlıkla karşılandı.

MHP’de Pankart Krizi

Geçtiğimiz gün düzenlenen Uğur Işılak konserinden ülkü ocaklarından ayrılmış bir grup gencin Cumhur İttifakı adaylarından biri olan AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen’e açtığı “Dik Dur Eğilme, Bozkurtlar Seninle” pankartı ülkücü camiada krize neden olmuştu. Bu krizin ardından MHP yöneticileri Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket ederek ağıza alınmayacak sözler sarf etmişlerdi. Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı ise yaptığı basın açıklamasında yaşanan olayı mahkemeye taşıyacaklarını dile getirdi. Yaşanan pankart krizi Gümüşhane’de büyük yankı uyandırırken MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın yaptığı basın açıklaması ile MYK Üyesi Musa Küçük ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile daha önce kendi camialarında aktif bir şekilde görev alan ülkücü gençleri Fetöcü ilan ederek akıl dışı açıklamalarda bulundu.

MHP Suçlu Arıyor

Cumhur İttifakı parolası ile yola çıkan MHP, yaşanan pankart krizinde saldırgan bir tavır sergileyerek suçlu arayışı içine girdi. Pankart kriziyle birlikte sert açıklamalarla Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket eden MHP, şu ana kadar “Kazanan Cumhur İttifakı olacak” söylemlerini hiçe saymayı tercih etti. Bugüne kadar “Gümüşhane’de Cumhur İttifakı’nın iki adayı var. Halkımız iki adayımızdan birini tercih edecek” söylemlerini kullanan ve yaşanan pankart krizinden sonra kendi camialarından ayrılmış gençleri Fetöcülük ile suçlayarak AK Parti’nin adayına verilen desteğe tepki gösteren MHP’de iç huzursuzluk devam ediyor.

Cumhur İttifakı Vurgusu

MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, pankart krizinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak hedefleri gerçekleştirmenin yanı sıra, İ’lay-ı Kelimetullah  uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletin teminatı, İslam alemi ve bütün mazlum milletlerin yegane ümidi olan Türkiye’yi küresel bir güç haline getirecek, 2023 ve 2071 vizyonunun altyapısını inşa edecek olan Cumhur İttifakı’nın en güçlü destek gördüğü illerin başında Gümüşhane gelmektedir.  Şehrimizde Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP ittifakın ruhuna uygun hareket etmekte, her iki partide kurumsal olarak liderlerinin talimatlarını harfiyen yerine getirmektedirler” dedi.

Aydın, Fetöcülük İle Suçladı

Başkan Aydın, açıklamasında ülkü ocaklarından ayrılmış gençleri Fetöcülük ile suçlayarak, “Gümüşhane Belediyesi’nce düzenlenen konser etkinliğinde ittifakın uyumunu bozacak ve buradan ülke geneline sirayet edecek birtakım kurguların tertiplendiğini müşahede etmekteyiz. Ülkemizin bekasının teminatı olan Cumhur İttifakı’nın bozmak suretiyle ülkemizi kaotik bir ortama sürüklemek isteyen FETÖ aklı teyakkuzda, kripto hücreler devrededir. Söz konusu programda pankart hazırlanmasından sahnede sunulmasına, arkasından gazete manşetiyle gündeme taşınmasına ve bunun üzerinden ittifakı oluşturan partilerin çatıştığı algısının yayılmasına kadar yapılan faaliyetin bütünü FETÖ aklını çağrıştıran bir kurgu, önceden hazırlanmış bilinçli ve kasıtlı bir tertiptir. Bu, tam olarak Pensilvanya aklı, ayniyle FETÖ taktiğidir. Amaç, AK Parti ile MHP arasındaki uyumu zedelemek, Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki partiyi kavgalı göstererek bunun üzerinden kaos çığırtkanlığı yapmaktır.  Üzülerek belirtmeliyiz ki, belediye başkanı da bilerek ya da farkında olmadan bu kurguya alet olmuştur” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’na Sonuna Kadar Bağlıyız

Aydın, Cumhur İttifakı’na sonuna kadar bağlı olduklarını belirterek, Cumhur İttifakı’nı oluşturan iki parti arasında yapılan protokolde kimin nerede nasıl davranacağından, hangi kurumsal amblemin nerede ve nasıl kullanılacağına kadar her detay açık ve anlaşılır bir şekilde belirtilerek illere gönderilmiştir. Dolayısıyla ülkü ocaklarımıza ait logonun belediye başkanının programında kullanılamayacağını sayın başkanın bilmemesine imkân yoktur. Ercan Bey buna göz yumarak öncelikle mensubu olduğu partinin talimatına aykırı hareket etmiş, kendi partisine de saygısızlık yapmıştır.  Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı’na sonuna kadar bağlıyız. Bunun yanında ittifaka halel getirecek her türlü davranışında karşısındayız. Bu münasebetle, bu olayı da genel merkezimizle paylaşarak hukuk zemininde gerekli mercilere taşıyacak, birtakım kurgularla fitne üreten FETÖ aklını bir kez daha yerle bir edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

MYK Üyesi Küçük: Provokasyon Yapıldı

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Musa Küçük ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dün itibari ile Gümüşhane belediye programında Ülkü ocakları resmi amblemi kullanılarak, Açık bir şekilde provokasyon yapılmıştır, Bu olay sadece Gümüşhane seçimlerinde sonuç almak için yapılmamıştır, Arkasında Fetö aklı olan kirli bir tezgâhtır, İki Liderin (R. Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli) ölümüne bir araya gelerek ülkemizin Bekası için yola çıkılan Cumhur İttifakını yerle bir etmek için yapılan büyük tezgâhtır, bu tezgâhı kim düşünüp sahaya sürmüş ise bunları ortaya çıkarmak MHP olarak boynumuzun borcudur, biz bu olayın AK parti kurumsal kimliği ile hiçbir bağlantısı olmadığının farkındayız. MHP olarak tüm adaylarımız ile Cumhur İttifakına sonuna kadar bağlıyız. Bu vesileyle Cumhur İttifakını hafife alıp her şeyi koltuk sanan küçük beyinlere sesleniyoruz, sizin gücünüz bu birlikteliği bozmaya asla yetmez, 15 Temmuz’da FETÖ nasıl başaramadı ise, Cumhur İttifakının en güçlü olduğu ilimiz Gümüşhane’de yerle bir olacaksınız. Konuyu en ufak detayına kadar takip edip sonuç alana kadar peşini bırakmayacağız. Bozkurt duruşun kalesi olan Gümüşhane Ülkü Ocakları’na bu tavrından dolayı yürekten teşekkür ediyorum.”

 

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim