• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Gümüşhane : 4 °C
  • Trabzon : 13 °C

MHP GENEL MERKEZİ’NDEN VEDAT SONER BAŞER’E ÖNEMLİ GÖREV

30.11.2021 12:49
MHP GENEL MERKEZİ’NDEN  VEDAT SONER BAŞER’E ÖNEMLİ GÖREV
Gümüşhane’nin sevilen simalarından MHP İl Genel Melis Üyesi ve Eczacılar Odası Gümüşhane Temsilcisi Vedat Soner Başer MHP Genel Merkezi’nin eczacılardan sorumlu Türkiye temsilcisi görevine getirildi.

MHP GENEL MERKEZİ’NDEN

VEDAT SONER BAŞER’E ÖNEMLİ GÖREV

Gümüşhane’nin sevilen simalarından MHP İl Genel Melis Üyesi ve Eczacılar Odası Gümüşhane Temsilcisi Vedat Soner Başer MHP Genel Merkezi’nin eczacılardan sorumlu Türkiye temsilcisi görevine getirildi.

Genel Başkan  Devlet Bahçeli’nin tensibi  ve MHP’nin sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Yaşar Yıldırım’ın onayı ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin eczacılardan sorumlu temsilcisi olan Vedat Soner Başer konu ile ilgili sorularımız üzerine şu açıklamayı yaptı:

Öncelikle beni bu göreve layık gören liderimiz MHP Genel Başkanı  Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey ve Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım Bey başta olmak üzere MHP’sinin tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum.

Tabi ki çok önemli bir görev. Sorumluluğumuz ağır. Biz; önce milletimiz, sonra partimiz sonra kendimiz diyen bir anlayışın temsilcileriyiz.

Şahsıma tevdi edilen görevde eczacılar ve devlet arasında, devletin ilgili kurumları arasındaki bağda önemli görevlerimiz olacak. Eczacılarımızın haklı olan taleplerini takip ederken devletimizi de boşu boşuna yıpratmayacağız. Devletimizin de milletimizin de  eczacılarımızın da haklarını, hukuklarını koruyacağız. Bir denge oluşturacağız. Görevimiz bu olacak inşallah. Devleti de milleti de çakala soydurmayacağız ama milletin de gerekli olan ilacı alması noktasında da önemli katkılar sunacağız. Vatandaşımızın gerekli olan ilaca ulaşımında kolaylık sağlamaya çalışacağız.

Diğer taraftan da asla devleti, milleti gereksiz yere soydurmayacağız. İlaç firmalarına, yabancı firmalara peşkeş çektirmeyeceğiz.

Sizden önce bu görevde bir başkası var mıydı?

Eczacılarla ilgili işlere bakan bir değerli milletvekilimiz vardı ama, resmi olarak ilk ben görevlendirilmiş oldum.

İlaç politikalarında MHP’nin görüşlerini oluşturacak olmanız size heyecan veriyor mu?

Elbette veriyor. Genel Başkanımız Sayın DR. Devlet Bahçeli bu konular da çok hassas biliyorsunuz. 2001 de bir ilaç krizi olmuştu. Eczaneler ile  o zamanki sosyal güvenlik kurumları karşı karşıya gelmişti. O krizin aşılmasında Devlet Bey önemli rol üstlenmişti. Kendisinin eczacılara, sağlığa bakışı ortadadır. Bizlerin görüşlerini de çok dikkate alır. Elbette böyle önemli bir konuda Milliyetçi Hareket Partisi’nin çeşitli görüşleri olacaktır. O görüşlerde de tabi ki  benim de katkım olacaktır.

Milliyetçi Eczacılar Derneği ne durumda?

Evet, Ankara da bir dernek de kuruyoruz inşallah. “Milliyetçi Eczacılar Derneği” diye bir dernek de kuruyoruz. Bu dernek,  Türkiye geneline hitap edecek. Yaklaşık iki bin civarında eczacının katılımıyla Milliyetçi Eczacılar Derneğini de inşallah faaliyete geçireceğiz.

Son günlerde bazı ilaçlara ulaşılamadığı tarzında haberler var, bu konuda ne söylemek istersiniz?

Gerek sosyal medyada, gerekse kamuoyunda söylendiği  ve abartıldığı kadar bir ilaca ulaşma noktasında herhangi bir sıkıntı yok. Şunu net söyleyebilirim ki, Sağlık alanında da, ilaca ulaşım alanında da bugün dünyanın en sorunsuz ülkesi Türkiye’dir.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim