• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 10 °C
  • Trabzon : 14 °C

Meslek Lisesi Mezunları Aranan Elaman Durumunda

24.01.2020 14:56
Meslek Lisesi Mezunları Aranan Elaman Durumunda
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan meslek liselerinin yönetiminde iş dünyası temsilcilerinin de yer almasını öngören 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' kapsamında Gümüşhane’de oluşturulan 'Protok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan meslek liselerinin yönetiminde iş dünyası temsilcilerinin de yer almasını öngören 'Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü' kapsamında Gümüşhane’de oluşturulan 'Protokol Yürütme Kurulu' (PYK) toplantısı Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Okul Müdürü Selçuk Oral’dan okuldaki öğrenci sayısı, eğitim kapasitesi, teknik ve teknolojik altyapı ve yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan PYK üyeleri, daha sonra eğitim uygulama atölyelerini inceledi.

2019 Yılında İmzalanan Protokol İle Çalışmalarımıza Başladık

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Gümüşhane’de yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan GTSO Başkanı İsmail Akçay, “20 Şubat 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol ile iş dünyasının da mesleki eğitimde sorumluluk aldığı bir döneme geçilmiş oldu ve bizlerde ülkemizin üretim gücüne daha fazla katkı sağlamak amacıyla şehrimizdeki çalışmalarımıza başladık. Protokol kapsamında artık iş dünyası da Mesleki ve Teknik eğitim içeriklerinin belirlenmesinde ve bu eğitim veren kurumların yönetiminde etkin bir şekilde söz sahibi olarak, sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, meslek lisesinden mezun olmanın prestijini artıracak bir yapıyı hayata geçirmek için kamu-özel sektör işbirliği ile çalışıyor. Bizlerde şehrimizde protokol kapsamına alınan Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin etkinliğini artırmak için Milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte elbirliği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Gümüşhane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini Şehrimize Önemli Hizmetleri Olmuştur

Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıllardır Gümüşhane’nin eğitim öğretim hayatına önemli hizmetler ettiğini ve iş dünyası için her zaman önemli bir yeri olduğunu kaydeden Akçay, “Geçmişte birer çırak adayı olarak bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz, günümüzde kendi işyerlerini kurmuş ve bu şehir için istihdam sağlayan, bu şehrin ekonomisinde söz sahibi olmuş, işadamı ve işveren konumuna gelmişlerdir” diye konuştu.

Sektörlerimizin En Büyük Sorunu Nitelikli Eleman Bulamamak

Günümüzde iş dünyası başta olmak üzere Gümüşhane’de üretim yapan firmaların da en büyük ihtiyacının ara elaman denilen nitelikli teknik personel yetersizliği olduğunu belirten Akçay, “Bu sorunu ortadan kaldırmanın tek yolu ise hep birlikte mesleki eğitime daha fazla önem vermek, geleceğimizi mesleki eğitimle birlikte garanti altına almaktır. Günümüzde teknik okuldan mezun olan ve kendini yetiştirebilmeyi becerebilmiş arkadaşlarımız Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un dediği gibi artık ara elaman değil aranan elaman konumundalar. İlgili mesleki eğitimlerini başarı ile bitirmiş olan arkadaşlarımız rahatlıkla iş bulabiliyor hatta okul bitmeden staj yaptıkları işletmelerde anlaşmalı olarak işe başlıyorlar. Bizlerde bu doğrultuda yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve öğrencilerimizin mesleki bilgi beceri ve yabancı dil yeterliliklerinin artırılması için gerekli altyapı çalışmalarını yürütmeye başladık. İnşallah yakın zamanda bu çalışmaların faydalarını hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim