• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Gümüşhane : 15 °C
  • Trabzon : 13 °C

MERKEZ HAKEM KURULU’NA GÜMÜŞHANELİLER DAMGA VURDU

31.01.2023 12:21
MERKEZ HAKEM KURULU’NA GÜMÜŞHANELİLER DAMGA VURDU
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na hemşehrimiz Prof. Dr. Lale Orta'yı ve yine bir diğer hemşehrimiz olan Prof.Dr. Ali Kızılet’i MHK üyesi olarak atadı.

MERKEZ HAKEM KURULU’NA GÜMÜŞHANELİLER DAMGA VURDU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'na hemşehrimiz Prof. Dr. Lale Orta'yı ve yine  bir diğer hemşehrimiz olan  Prof.Dr. Ali Kızılet’i MHK üyesi olarak atadı.

Sabri Çelik'in istifasıyla boşalan Merkez Hakem Kurulu'nun başkanlığına getirilen ve Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemi olan Prof. Dr. Lale Orta’nın profesyonel ve amatör bin 500’ün üzerinde maç yönettiği biliniyor.

2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını da alan Orta, dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olmasının yanında 60 uluslararası maç yönetti.

TFF’nin web sitesinde yer alan duyuruda atamanın ardından “Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemi olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK'nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Merkeze bağlı Yeşildere köyünden olan Orta’nın yanısıra Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı olan bir diğer hemşerimiz Merkeze bağlı Canca Mahallesinden Prof. Dr. Ali Kızılet de MHK üyesi oldu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim