• BIST 9605.39
  • Altın 2481.326
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.6119
  • Gümüşhane : 23 °C
  • Trabzon : 16 °C

MEHMETÇİK VAKFI YARDIMLARI ARTIRILDI

20.06.2017 16:56
MEHMETÇİK VAKFI YARDIMLARI ARTIRILDI
Gümüşhane’nin de sorumluluk bölgesinde bulunan ve 17 ili kapsayan Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi emekli Topçu Albay Sabri Topdağı, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yardım miktarlarının artırıldığı

Gümüşhane’nin de sorumluluk bölgesinde bulunan ve 17 ili kapsayan Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi emekli Topçu Albay Sabri Topdağı, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yardım miktarlarının artırıldığını söyledi.

Topdağı, yaptığı açıklamada, “Şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ölüm ve maluliyet yardımı yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Ramazan’da fitre ve zekât niyetiyle yapılan bağışları kabul ediyor. Aldığı bağışlarla şehit ve gazi çocuklarının eğitiminde çok önemli rol üstlenen vakıf, maddi desteğinin yanı sıra hayat boyu verdiği manevi destek ile de bu ailelerin yaralarını sarıyor” dedi.

Bu sene 35. kuruluş yılını kutlayan Mehmetçik Vakfı’nın, 35 yıl boyunca 44 bin 617 Mehmetçik Ailesi’ne 642 milyon 338 bin 700 lira yardım yapıldığını anlatan Topdağı, Türk İnsanının vakfa olan sevgisi ve güveni sonucunda yapılan bağışlarla halen bin 119 şehit, gazi veya malul Mehmetçik çocuğunu okuttuğunu, gazilerle birlikte 8 bin 805 kişiye her ay 7 nin 50 lira maddi yardım yapıldığını bildirdi.  

YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere, toplumsal olarak sahip çıkmak ve destek olmak gibi önemli bir yükümlülükleri bulunduğunu ifade eden Topdağı, şunları kaydetti:

“Yükümlülüğümüzü toplum adına yerine getirerek, ülke düzeyinde sosyal adaletin, toplumsal barışın ve ulusal birliğin güçlenmesine katkıda bulunan TSK Mehmetçik Vakfı, yardım miktarlarını her altı ayda bir ekonomik koşullara göre güncelliyor. Bu kapsamda yardımlar yeniden belirlenerek 1 Temmuz tarihinden itibaren hayata geçirilecek.”

Yardım Miktarları

Topdağı, Temmuz başından itibaren geçerli olan yardımlarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“Yardımlarımızı bir defaya, sürekli veya belli bir süre dahilinde yapılacak yardımlar olarak ikiye ayırdık. Bir defaya mahsus olan yardımlarımız, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden erbaş ve erler için yapılan ölüm yardımı: 52 bin lira, malul gazi erbaş ve erler ile engelli erbaş ve erlere yapılan maluliyet yardımı, maluliyet derecesine göre 26 bin liradan 52 bin liraya kadar, sürekli bakım yardımı almakta iken vefat eden gazi ve engelli erbaş ve erler için yapılan ölüm yardımı, 10 bin liradır. Doğum yardımı 5 bin, çocuk ölüm yardımı ise 5 bin lira olarak belirlendi. Sürekli veya belli bir süre dahilinde yapılan yardımlar ise malul gazi ve engelli bakım yardımı aylık 510 liradan bin 240 liraya kadardır. Yaşa ve öğrenim görülen okul düzeyine göre bakım ve öğrenim yardımı ise 500 liradan 800 liraya kadar yapılmaktadır.”

FİTRE VE ZEKÂT BAĞIŞLARI KABUL EDİLİYOR

Topdağı, Ramazan dolayısıyla fitre ve zekât bağışlarını kabul eden TSK Mehmetçik Vakfı’na anlaşmalı bankalardan havale ve EFT ücreti ödemeden destek verilebiliyor. Vakfa ait internet sitesinden online bağış yapılabildiğini, tüm operatörlerden 2582’ye SMS göndererek de Mehmetçik Vakfı’nı desteklemenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim