• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 15 °C

MEHMET DEVRAN HOCA’NIN VAAZLARI KİTAP OLDU

07.06.2023 13:10
MEHMET DEVRAN HOCA’NIN VAAZLARI KİTAP OLDU
Gümüşhane’nin yetiştirdiği âlimlerden Mehmet Devran Hoca’nın hayatını kaleme alan ve “Gümüşhaneli Mehmet Devran Hoca Efendi” adlı kitabı yayımlayan Prof. Dr. Yusuf Devran, Mehmet Devran Hoca’nın cami kürsülerinde yaptığı sohbet ve vaaz notlarının orijinal

MEHMET DEVRAN HOCA’NIN VAAZLARI KİTAP OLDU

Gümüşhane’nin yetiştirdiği âlimlerden Mehmet Devran Hoca’nın hayatını kaleme alan ve “Gümüşhaneli Mehmet Devran Hoca Efendi” adlı kitabı yayımlayan Prof. Dr. Yusuf Devran, Mehmet Devran Hoca’nın cami kürsülerinde yaptığı sohbet ve vaaz notlarının orijinal hallerini kitap haline getirdi.

Gümüşhaneli Mehmet Devran Hoca Efendi’nin Vaaz Notları” adli iki ciltlik kitapta Mehmet Devran Hoca’nın vaazlarını ve sohbetlerini toplayan oğlu Yusuf Devran, yeni kitabı ile ilgili şu bilgiyi verdi.

 “Bu kitap, ömrünü talebe yetiştirmeye ve irşat hizmetlerine vakfeden Mehmet Devran Hoca Efendi’nin cami kürsülerinde yaptığı bazı sohbetleri öncesinde, not ettiği ayet ve hadisleri ihtiva etmektedir. Kitap, hem elle yazılan ayet ve hadisleri içermesi hem de sohbet sırasında hangi konularda, hangi ayet ve hadislere değinildiğini göstermesi bakımından önem arz etmektedir.

 

Mehmet Devran Hoca Efendi’nin Vaaz Notları iki kitaptan oluşmaktadır. Birinci kitap iman, akait ve ibadet konularını kapsamaktadır. Bu bağlamda kitapta iman, ihlas, vefa, ilmin fazileti, Allah sevgisi, helal, haram, faiz, Kur’an-ı Kerim’i okumanın fazileti, Hazreti Muhammed’in hayatı, namaz, zekât, hac, cennet, cehennem, sahabenin hayatı, mezhepler, tasavvuf, dua, sabır, temizlik, tövbe, istiğfar, cihat, şehadet, ramazan, mukaddes geceler, kurban…vb. konular yer almaktadır.

 

İkinci kitap ise ahlak ve beşerî münasebetler ana başlığı altında hak ve sorumluluklar, kul hakkı, ana-baba hakkı, kadın hakları, komşu hakları, miras, kibir ve tevazu, gıybet, helal ve haramlar, ahlak, edep, selamlaşma, boşanma, alışveriş, aile hayatı, cezalar, fitne…gibi konuları içermektedir.

 

ÜCRETSİZ HERKES ULAŞABİLİR

PDF formatında hazırlanan kitaplar Arı Sanat Yayınevi’nin internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Arı Sanat Yayınevi’nin ilgili internet sitesi adresi şöyledir:

https://www.arisanat.com/gumushaneli-mehmet-devran-hoca-efendi-vaaz-notlari-1-2---derleyen:-yusuf-devran-2800000003128

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim