• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • Gümüşhane : 21 °C
  • Trabzon : 16 °C

MECLİSİN AĞUSTOS MARATONU BAŞLADI

05.08.2020 12:18
MECLİSİN AĞUSTOS MARATONU BAŞLADI
Gümüşhane İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarına start verdi. Toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gümüşhane İl Özel İdaresi arasında yayla yollarının bakım ve onarımı için protokol yapılması konusu görüşüldü.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gümüşhane İl Özel İdaresi arasında yayla yollarının bakım ve onarımı için protokol yapılması ile ilgili Plan Bütçe, Eğitim Kültür, Turizm, Spor ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile Çevre Sağlık Komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporun Komisyon Başkanı Reşat Çalışkan tarafından okunmasının ardından Plan Bütçe, Eğitim Kültür Turizm Spor ve Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile Çevre Sağlık komisyonlarınca hazırlanan raporlar ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Reşat Çalışkan, okuduğu raporda şu bilgileri paylaştı:

“İmar ve Bayındırlık Komisyonu geçen ay bize Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin İl Genel Meclisi’ne sunduğu protokol çerçevesinde Trabzonluların yoğun olarak kullandığı yayla yollarının bakımı ve onarımını Trabzon Büyükşehir Belediyesi üstlenmek istiyor. Bununla ilgili komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Konuyla ilgili yapmış olduğu çalışma neticesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75.maddesinin A bendinde belirtilen  “Mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.”  hükmü gereğince Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kendi personel ve iş imkanlarıyla zaman zaman ilimiz sınırları içerisinde olan ilimize ait yayla ve arazi yollarında bakım, onarım, stabilize, reglaj, karla mücadele ve ortak hizmet çalışmalarının yapılabilmesi için kanun değerlendirilerek uygun görülmesi halinde kurumlar arasında protokol yapılarak işlerin yürütülmesinden ibaret görülmüştür.

 İmar ve Bayındırlık Komisyonu Trabzon Büyükşehir Belediyesi 29.06.2020 tarihinde 206-76 sayılı yazılarıyla ilimiz sınırları içerisinde bulunan ancak Trabzon halkı tarafından kullanılan yayla ve arazi yollarının Trabzon Büyükşehir Belediyesi kendi personel ve mali imkânlarıyla bedeli kendi bütçesinden karşılanması kaydıyla yeni yapım yol işi hariç sadece mevcut yolların bakımı onarımını yapmayı istiyor. Çalışma yapacağı zaman İl Özel İdaresi’ne bilgi verilmesi şartıyla bakım ve onarım karla mücadele benzeri işlerinin yapabilmek için Gümüşhane İl Özel İdare arasında protokol yapılması komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir.”

Haber: Uğur Bulut

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim