• BIST 8860.44
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • Gümüşhane : 8 °C
  • Trabzon : 15 °C

MECLİS TEMMUZ MESAİSİNİ TAMAMLADI

09.07.2024 12:24
MECLİS TEMMUZ MESAİSİNİ TAMAMLADI
Gümüşhane İl Genel Meclisinin temmuz ayı toplantıları sona erdi.

MECLİS TEMMUZ MESAİSİNİ TAMAMLADI

Gümüşhane İl Genel Meclisinin temmuz ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki başkanlığında gerçekleştirilen temmuz ayı meclis toplantıları sona erdi.

Toplantıların ilk oturumunda Köse İlçesi Gökçeköy sınırları içerisinde bulunan 532 ada 2-3-4 parsel numaralı taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilirken, Şiran İlçesi Aksaray Köyü sınırları içesindeki 107 ada 186 parsel numaralı taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı ise İmar-Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.

Gündemde yer alan Merkez Yağlıdere Köyü Kentsel Arkeolojik Sit Alanı ile 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve Kentsel Arkeolojik Sit alanına yönelik hazırlanan imar planı hakkındaki teklif yazı İmar Bayındırlık Komisyonuna, Şiran İlçesi Alıç Köyü sınırları içerisinde bulunan 108 da 1 parsel nolu taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı ise İmar Bayındırlık ve Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edildi.

Toplantılarda İl Milli Eğitim Danışma Kurulunda görev yapmak üzere İl Genel Meclis Üyeleri arasından iki üyenin seçilmesi hakkında teklif yazı görüşüldü.  Yapılan görüşmenin ardından İl Genel Meclis Üyeleri Mihdat Uçan ve Kenan Çaklı, İl Milli Eğitim Danışma Kuruluna seçildi.

Geçtiğimiz ay İmar Bayındırlık ve Çevre Sağlık Komisyonuna sevk edilen merkez Olukdere ile Torul İlçesi Yeşilköy köylerinin içme ve kullanma suyu memba tahsisleri ile ilgili komisyonlarca hazırlanan raporlar ayrı ayrı görüşülerek, kabul edildi.

Toplantıların devam eden oturumunda merkez ve ilçelere bağlı köylerde kullanılan içme sularının daha verimli kullanılması için su sayacı takılması hakkındaki yazı görüşülerek, Tarım Hizmetleri Komisyonuna sevk edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan İl Özel İdaresinin 2024 yılı iş programı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, kabul edildi.

Toplantının sonunda ise hafta başı İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen, Gökçeköy sınırları içerisinde bulunan 532 ada 2-3-4 parsel numaralı taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı ile İmar Bayındırlık Komisyonuna sevk edilen Yağlıdere Köyü Kentsel Arkeolojik Sit Alanı ile 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve Kentsel Arkeolojik Sit alanına yönelik hazırlanan imar planı hakkındaki hazırlanan raporlar görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Mihdat Uçan’ın hazırlanan komisyon raporlarla ilgili meclise bilgi vermesinin ardından raporlar ayrı ayrı görüşülerek, kabul edildi.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim