• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Gümüşhane : 18 °C
  • Trabzon : 19 °C

MALİ DEVRİM HAZIRLIĞI

11.08.2020 13:52
MALİ DEVRİM HAZIRLIĞI
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, gazetemiz tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak Gümüşhane Belediyesi’nin mali devrime hazırlandığını ve bu kapsamda 2021 yılında elektronik su sayacı sistemine geçeceklerini söyledi.

 “İşe İlk Olarak Şehrimizin Önceliklerinden Başladık”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldiği günden sonra ilk olarak şehri önceliklerine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Göreve geldiğimiz 2014 yılından beri ilimizin belediyecilik manasında ihtiyaç duyduğu bütün fiziki yapıları yeniledik veya yenisini, en teknolojik olanını yaptık. Mezbahane bu çalışmalara en güzel örneklerden biridir. Bu Kurban Bayramında Gümüşhaneli hemşerilerimiz Mezbahanemizdeki yenilikler için bize teşekkür ettiler. İlimizin yüz akı olan bu proje bölgemizin en teknolojik ünitesidir. Şehrimize, İtfaiye binasından tutunda Modern Pazar yerine kader birçok yeni ve etkin bina kazandırdık. Tüm bu yatırımları icra ederken ilimizin önem arz eden noktalarına dokunarak geldik” dedi.

 

“2019 Yılını Mali Disiplin Yılı İlan Ettik”

2019 yılında mali disiplin ilan ettiklerini ifade eden Başkan Çimen, “Halkımız ikinci defa bizi, halkımıza hizmet için kutsal bir görev olarak gördüğümüz Belediye Başkanlığı görevine Allah’ın izni ile layık gördü. Allah da nasip etti. Bizler de geleceğimize gençlerimize, daha iyi yönetilebilir daha şeffaf bir belediye bırakmak için kolları sıvadık. İlk geldiğimiz de bazı müdürlüklerimiz değişti, yine değişebilir.  En etkin hizmet şekli için sürekli değişime açığız. Bu kurum, bu belediye, bizlerin, yani çalışanların veya yöneticilerin değil, tüm Gümüşhanelilerin belediyesidir. 2019 yılını Mali disiplin yılı ilan ettik. Belediye alacakları konusunda talimat verdim. Bu alacaklar kamu alacaklarıdır, hiçbirimizin inisiyatifi yoktur çünkü yetimin hakkı vardır. Ben, devletimin bana emanet ettiği bir kurumda devlet alacaklarını koruyup kollamam gerekir. Bugün alacaklarımız borcumuzdan çoktur. Alacaklarımızı düzenli tahsil edebilsek borç sorunu kökten çözülecektir. Artık disiplinli bir yapı kurup düzenli tahsilata geçirmemiz gerekiyor. Halkımızdan da bu hassasiyeti rica ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

“Su Borçları ve Yeni Sisteme Geçiş”

Gümüşhane Belediyesi’nin elektronik sus sayacına geçmeye hazırlandığını vurgulayan Başkan Çimen, şunları söyledi:

“Birçok ilimizde faaliyette olan elektronik su sayaçları dönemine geçiş için gerekli adımları attık. Yanı başımızdaki komşumuz Bayburt 2011 yılında bu uygulamaya geçmiş. Bugün belediyemizin en büyük alacak kalemi su borçları olmuştur. Borcu ödememe alışkanlığı bizim şehrimizi, halkımızı ve geleneklerimizi yansıtmamaktadır. Kamu alacakları konusunda hepimiz eşitiz. Kimse kimseye imtiyaz sağlayamaz. Daha da önemlisi kamu borcu aynı zamanda kul hakkı demektir.

Vatandaşlarımızı da su borçlarını ödemede yaşadıkları gecikmelerdeki vebalden ve kul hakkı sorumluluğundan kurtarmak için “elektronik su sayacı uygulamasına” geçiyoruz. Bu uygulamada kullanacağınız kadar su alıyor ve tüketiyorsunuz. Komşumuzun hakkını da koruyoruz.

Adil ve eşit bir uygulama olan “elektronik su sayaçları” konusunda çeşitli çalışma yöntemlerini değerlendiriyoruz.  Meclisimizden bu kararı yaklaşık 3 yıl önce geçirdik. Alt yapı çalışmalarına 6 ay içinde başlayıp 2021 yılında bu sisteme geçerek belediyemizin dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacağız. Artık devir teknoloji devri.”

“Gümüşhane Kart Geliyor”

Başkan Çimen, “Gümüşhane Kart” için hazırlık yaptıklarına değinerek, “Hemen artık her ilde olan ve daha çağdaş ve kolay bir yaşamın simgesi haline gelen kartlı sistemlere geçeceğiz. Otobüslere, dolmuşlara otoparklara ve belediyemizin tüm imkânlarına erişimde kullanmak üzere bir kartlı sistem çalışması yapıyoruz. Su ve emlak vergisi ödemeleri de bu kart ile yapılabilecek. Bankalarla anlaşmalı ve bildiğimiz banka kartı gibi çalışacak. Özel sektörle de işbirliğine gideceğiz. Ödemelerini bu kartla yapan hemşerilerimiz çeşitli imkânlardan faydalanacak. Tek kartla şehrimizde yaşamı kolaylaştıracağız. İkametgâhı şehrimizde olan vatandaşlarımıza sunacağımız imkânların temelinde “Gümüşhane Kart” yer alacak. İnşallah 2021 yılında bu sistemi de şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim