• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • Gümüşhane : 22 °C
  • Trabzon : 16 °C

MADENCİLER UNUTULMADI

05.12.2018 11:59
MADENCİLER UNUTULMADI
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinin kurduğu Genç Pusula Sosyal Hizmet Kulübü tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle Fatih Parkı’nda fotoğraf sergisi açıldı.

Fatih Parkı’nda düzenlenen serginin açılışında konuşan Genç Pusula Sosyal Hizmet Kulübü Başkanı Halil Dağlı, madencilik mesleğinin zorluğuna dikkat çekerek, “Birçok mesleğin zorluğu olduğu gibi madencilik mesleğinin de kendine özgü birçok zorluğu vardır. Bu zorluklar için alınmış, vardiya değişimi, çalışma saatlerinin insanın sağlığına göre hazırlanmış olması ve dinlenme saatlerinin insan vücuduna göre hazırlanmış olması gibi birçok önlemi de sayabiliriz. Madencilik gerek göçük altında kalma ihtimalinin fazla olması gerekse yerin altındaki olayları kontrol etme güçlüğü açısından en riskli meslek grupları arasında bir numaradır. Bu riskleri göz önüne alırsak işçiler ve aileleri psikolojik açıdan bir etki altındadır diyebiliriz. Bu nedenle işçiler ve ailelerine gerekli psikososyal desteğin verilmesi için daha fazla olanak sağlanmalıdır” diye konuştu.

 

Madencilerin riskli çalışma ortamlarının bulunduğunu, Soma’da yaşanan maden faciasının bunun en önemli örneklerinden biri olduğunu kaydeden Dağlı, “Madencilikte en riskli çalışma alanı sayılan kömür madeni işçileri büyük risk altındadır. Kömürün alet olarak metal kullanılamaması gibi birçok önlemi ve araç gereçleri engelleyici etkisi vardır. Soma maden faciasında kömürün bazı önlemleri engelleyici olması bu alandaki riski en acı şekilde gözler önüne sermiştir.  Madenci olmak bazı hayat şartlarını getirir. Madenciler istemeden de olsa bir korku ile yaşar. Madenci çocuğu olmak madenci eşi olmak istemsiz bir korku getirir. Madencilikte en önemli kaygımız maden işçilerini, işçilerin ailelerini ve en genelinde toplumu bilinçlendirmek olmalıdır. Çünkü bilinçsizce yapılan bir eylem, riski yüksek olan bu mesleği daha da çıkmaz hale getirir. Bizler bu durumları yaşayan değerli maden işçilerine ve ailelerine destek vermeliyiz. Onlarla sadece bugün değil her gün yanlarında olacağımız ilişkiler kurmalıyız” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlardan Gümüşhane Olay Gazetesi sorumlu tutulamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Gümüşhane Olay | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0456) 213 66 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim